Message |
|
N-as vrea sa pun o lampa care nu e "gandita" pentru acvarii pentru ca mi-e teama de izolatii proaste.
Cardone asa ceva caut - pe net am gasit in jur de 50 ron dar in partea cealalta a tarii si cred ca transportul pana la mine i-ar dubla pretul. Am mai gasit ceva in genul asta si la acvaristii din piata rahova pe la 70 ron insa nici vorba de garantie, unuia i s-a desfacut in mana transformatorul si s-a oferit sa mi-l lipeasca cu superglue, ceea ce a si facut ca la o saptamana dupa cand am intrebat daca au mai adus mi-l vindea pe ala lipitu'.... iar altu' mi-a explicat ca n-are cum sa se strice lampa ca doar e in functiune acolo in piata pe un acvariu de nu stiu cate luni...
Am inteles ca prin Hornbach ar avea si lampi asa ca probabil o sa fac o vizita pe acolo...
|
 |
|
Cu o lama ai incercat?
|
 |
|
Eu as mai astepta un pic si as baga cativa melci.
|
 |
|
Vanzatorii de pesti sunt mortali... ma intreb cateodata daca o fac din prostie sau din lacomie...
Seamana cu astia? http://images.google.ro/images?hl=ro&source=hp&q=platy&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
|
 |
|
|
 |
|
Depinde de pesti, dar cei pe care ii ai tu acolo cred ca ar trebui sa se simta bine la temperatura camerei adica pe la 23-25 grade...
|
 |
|
Au murit pentru ca acvariul tau n-a fost ciclat inainte si pentru ca erau probabil specii mai sensibile decat guppy, xipho, molly... eu m-as mai astepta la ceva pierderi si in continuare.
Ce nisip ai pus (de cumparat, de constructii, de la mare)?
Vezi ca atat lemnele cat si coralii, scoicile etc. modifica compozitia apei si unele specii nu rezista la astfel de modificari.
Sa nu le dai prea mult de mancare.
|
 |
|
Salut!
Spune-ne mai multe detalii - cum ar fi volumul acvariului, echipamentele folosite, tipul de substrat, substantele adaugate in apa, daca ai pus sau nu pesti etc.
|
 |
|
Cred ca la vremea respectiva a costat in jur de 250-300 ron.
Ca sa pot folosi capacul in continuare cea mai simpla solutie ar fi sa cumpar unul tot de la hornbach pe aceleasi dimensiuni... problema e ca nu aveau saptamana trecuta si ca... chiar si nou n-am nici o garantie ca nu crapa in 2 ani...
Mai "rumeg" un pic povestea ca cel putin nu-s in criza de timp - curge pe o muchie dar in partea de sus, cam la 10 cm sub capac asa ca momentan nu l-am mai umplut pana sus si... 'oi vedea...
|
 |
|
Salut
Ma bucur sa te reintalnesc!
|
 |
|
|
 |
|
Am unul din acvariile "set" de 60l de la Hornbach de cand au aparut... partea proasta e ca a inceput sa curga pe una din muchii. Am cumparat silicon pentru acvarii si ma gandeam sa "dublez" lipiturile pe interior. Aveti idee in cat timp se usuca siliconul in situatia asta? Nu de alta dar va trebui sa tin temporar "locatarii" (pesti, melci, plante) intr-un acvariu de cca. 25l si n-as vrea sa-i chinui acolo mai mult decat e cazul...
|
 |
|
Eu am 2 bolivieni si 2 callistusi in 60l. N-au treaba unii cu ceilalti - bolivienii mi se par foarte pasnici si mult mai timizi decat alte ciclide... au mai mult curaj si sunt mai curiosi callistusii care exploreaza primii schimbarile, mancarea etc.
|
 |
|
Am trecut ieri prin Obor si am vazut la vanzare - ca planta de acvariu Fittonia. Aveti idee daca sau cat timp supravietuieste sub apa?
|
 |
|
Caut lampa pentru acvariu care sa aiba sistem de prindere de marginea acvariului.
|
 |
|
Am cumparat eu din hornbach - 5 ron
Dragutul de vanzator mi-a zis ca nu are nevoie de prea multa lumina....
|
 |
|
Nu cred ca e o idee buna sa compari cateii cu oamenii din punctul asta de vedere. Nu stau sa detaliez diferentele.
|
 |
|
Mie imi plac toti indiferent ca-s de rasa sau corciti, dar la unul de rasa cand il iei de pui stii la ce sa te astepti...cei corciti sunt gen kinder cu suprize - de talie, aspect, comportament, probleme de sanatate etc (eu am un maidanez si o labradoritza - uimitor cel mai sensibil la hrana, frig etc e maidanezul, fata e ca un tanc)
Nu face nimeni crescatorie de catei..ori ii omoara ori ii da...si de multe ori noii stapani nu au nici o jena sa scape de un catel care face prostii si care financiar nu valoreaza mare lucru - unul de rasa cu acte etc il pot vinde daca chiar se satura de el.
Nu-i va trece disperarea dupa ... o "intalnire" cu o fetita. Si ptr. ei nu-i ceva asa tragic..in haita de lupi de ex. am inteles ca apuca sa se imperecheze numai masculul dominant.
Iar cu bataia...s-a maturizat baiatul  E normal sa incerce sa-i domine/bata pe ceilalti sau sa nu accepte sa fie el cel dominat de alti masculi intalniti.
|
 |
|
@ Antoniot
E simpatic foc baiatul, iar daca a mostenit inteligenta si caracterul labradorului si macar un pic din agresivitatea pitbulului cred ca e excelent pentru paza.
|
 |
|
Eu am o catelusa labrador castrata (din motive medicale spre nefericirea mea) si e la fel de nebuna ca inainte.
Din cate am inteles eu era vorba de "scapat" in parc pe vreo catelusa ceea ce ar avea 2 dezavantaje principale:
1. catelusa respectiva ar putea fi bolnava de..."diverse" si apoi e o veselie sa te duci cu baiatul la veterinar sa-l vindeci de ce a capatat (stiu un caz - vreo 2 luni in loc de plimbare in parc s-au plimbat pe la veterinar)
2. inmultesti numarul maidanezilor si nu cred ca e cazul sa explic ce e rau in asta.
Chiar daca femela ar avea stapan tot ar fi mari sanse sa ajunga puii in strada...multi cumpara catei crezand ca sunt de rasa si cand descopera ca sunt corcituri scapa de ei...
|
 |
|