[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hello  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Hello, hello, ma numesc Irina si sunt din Bucuresti. Sunt proaspata detinatoare a unui acvariu de 54l pus la ciclat de 10 zile (fara pesti bineinteles). Nu m-am hotarat inca ce specii voi pune in el, am mai multe varinte..sa vedem
Voi mai sta 7 zile si daca amoniacul scade voi cumpara 2-3. Am 44 de l reali daca imi voi lua pesti micuti probabil voi pune 9 in total. Daca imi iau discusi voi pune 2 mici pana la anul cand imi cumpar un acvariu mai mare, cu filtru extern. Intrebarile mele le voi posta in categoriile de pe site. Multumesc
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum. Apa limpede!
Daca imi iau discusi voi pune 2 mici pana la anul cand imi cumpar un acvariu mai mare

Dupa cat de bine incepusei, presupun ca asta e o gluma, nu?

Toate cele bune.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bine-ai venit . Chiar daca n-a fost o gluma ideea cu cei doi discusi ....... mai bine spune-ne c-a fost , lasa-i in pace pina la acvariu mare .

Val wrote:Dupa cat de bine incepusei, presupun ca asta e o gluma, nu?
Mai stiu pe cineva care-a facut o gluma asemanatoare pe vremuri .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Mai stiu pe cineva care-a facut o gluma asemanatoare pe vremuri .......
eu?

Bine ai venit Irina, la fel cum le spun tuturor incepatorilor, esti in locul potrivit. Vei primi sfaturi si ajutorul de care ai nevoie
Val si Porcu iti recomanda sa nu alegi discusi pentru ca sunt destul/foarte pretentiosi pentru un incepator , sunt trcut prin asta deci iti spun din proprie experienta

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:
Porcu wrote:Mai stiu pe cineva care-a facut o gluma asemanatoare pe vremuri .......
eu?

Nu tu . Amicu' Val si-a tras o clona si-a prezentat un acvariu imaginar cu toate speciile existente in mintea lui, inclusiv un discus ....... abia a scapat nebanat .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Irina , insa fara suprare iti spun ca in timpul in care postezi pe toate forumurile ai putea sa citesti pe cel despre discusi si sa intelegi ca acesti pesti minunati NU sunt pentru incepatori . Vei da destui bani pe ei si iti vor muri . Intai invata ce este ciclarea , intretinerea unui acvariu , etc . .... insa fa-o cu pesti nepretentiosi pentru inceput . Au si ei sanse ceva mai multe sa ramana in viata , si tu sa nu te lasi de acest hobby minunat . Iar dupa ce vei invata cam tot ce este de stiut poti trece si la discusi

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Citeste, documenteaza-te, si totul va fi ok. Asculta sfaturile celor experimentati si cu multi...litri de apa in spate
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:
eu?

Nu tu . Amicu' Val si-a tras o clona si-a prezentat un acvariu imaginar cu toate speciile existente in mintea lui, inclusiv un discus ....... abia a scapat nebanat .......

Chiar asa? V-a "facut" in halu' asta? Topicul ala mai e pe undeva?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am gasit si voi tine cont de parerile voastre. Spuneti ca ar fi bine ca bag 2-3 pesti (de sacrificiu) in acvariul neciclat? Nu cred ca au multe sanse de supravietuire, am de abia 11 zile de ciclare si bacteriile inca nu cred ca s-au format indeajuns de mult. Testul cu amoniac arata 1mgl, dar cred ca intr-o saptamana va creste. Nu as vrea sa omor pestisorii, mai bine mai am rabdare 2-3 saptamani. E valabil pt orice fel de peste ma hotarasc sa bag in acvariu.
sasha
Junior member

IP:

Eu as mai astepta un pic si as baga cativa melci.
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

"intai invata ce este ciclarea , intretinerea unui acvariu , etc . .... "

M-am documentat suficient si am citit ciclul azotului, am informatii despre ciclare si intretinere si stiu in mare care sunt pasii pe care treb sa-i fac. Stiu ca discusii sunt pretentiosi, am citit despre ei si de aceea sunt inca indecisa. Desi inima imi spune sa iau discusi, contiinta ar vrea guppy, platy sau xipho De aceea vreau sa aflu mai multe infomatii despre toti 4.
Imi puteti spune cand pot face primul schimb de apa?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2009 17:56:39

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca te-ai fi informat despre ciclare si intretinerea acvariului asa cum sustii , ai fi stiut cand se face primul schimb de apa . Nu ?
Si bacteriile alea ce papa pana bagi tu pestii , adica 1 luna de zile ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Citisem ca apa trebuie schimbata cand nitritii ajung foarte sus, insa la mine sunt pe 0. Din pacate sunt prea multe articole despre setarea acvariului si multe sunt diferite, de aceea sunt confuza. Deocamadata bacteriile mananca hrana pt pesti. O pun o data la 12 ore, asa am citit si mi s-a si spus. Deci daca ma poate ajuta cineva...
Pestoaica
Junior member
[Avatar]
IP:

Cate bordeie atatea obiceie. Toti au cate o metoda si cred ca a lor e cea mai buna, dar pasii de urmat in mare sunt cam aceiasi peste tot. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce auzi si sa te inspiri numai de la o singura sursa.

Forum Index » Despre noi
Go to: