[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexandra
Forum Index » Profile for alexandra » Messages posted by alexandra
sunt golden de 8 luni...sunt de cca 10 cm,sanatosi hraniti doar cu granule ....au crescut si nu am un acvariu suficient de mare pt toti.Pretul este de 1 200 000/ bucata discutabil.Stau in zona Pta Sudului
Acvariu AQUAEL de 102 litri dotat cu incalzitor,filtru si aquael, 3 plante echinodorus si o buturuga f frumoasa si 4 discusi pigeon sau ceva de genul 10-12 cm.
Plec din Bucuresti si acesta e motivul pt care ii dau
Acvariul il am de un an si jumatate si este super ok Trimit foto pt cei ce doresc
Pretul este de 1200 ron pt tot.
Id meu de mess este mojomo4u si adresa de e mail este e00744@yahoo.com
acvariul are 110 l,este plantat , decat discusul care nu mai mananca de mai mult de 10 zile
Avea pe opercul, de mai mult timp, 3 puncte albe,rotunde maricele,nu marunte cum am vazut la cei cu gris, acum dupa ce am crescut temp de la 28 la 30 vad ca au aparut alte 3 si pe cealalta parte.
Nu stiu ce sa mai fac pt ca initial nu mai manca deloc si am crezut ca are ceva intestinal am pus o pastila bactopur si 40 picaturi omnipur si e la fel...dupa ce am crescut temp la 30 au aparut si alte 3 puncte tot mari pe partea cealalta ....mai pot face ceva?
Discus nu mananca, pare ca nu deschide gura,, nu are probleme cu fecale in sensul ca nu am vazut sa mai scoata ceva...vine la mancare dar nu mananca...ii dau tetraprima granule
salut,
am si eu o intrebare ce sa fac sa scap de algele care au aparut in acvariul meu pe echinodorus....acopera frunze intregi si desi am rupt frunzele afectate(am ramas cu cateva frunze din o mandrie de planta care ajunsese sa iasa din apa) tot reapare...nu am aprins neoanele o perioada dar acum este la fel,,,,nu as vrea sa pierd planta....de o vreme nici nu mai creste...desi am mai adaugat un strat de pietris peste cel vechi dupa ce am aspirat bine substratul.
Acvariul de 110 l net, 2 neoane tld 18 w philips 754,temp 28,ph 7
As pune ceva solutie antialge dar mi-e teama ca in va afecta pestisorii
si-a revenit....i-am dat backtopur.
cred ca a fost constipat
ieri nu avea nimic...azi inoata inclinat intr-o parte si nu imi dau seama daca elimina sange sau sunt fecale...nu cred ca mai scapa...daca stiti ce ar putea avea si cum sa-l tratez v-as multumi
http://www.kizy.go.ro/pesti/Image(44).jpg
asta este foto.multumesc pt re.

image
nu stiu daca este normal sa fie asa...il am din martie si pare prafuit mai ales pe partea superioara...si ar mai fi o problema care o are de ceva vreme...are crapat operculul pe o parte si cateva puncte albe in zona respectiva....skimb cate 10 l la 3-4 zile,am acvariu de 104 l si mai am in afara de disculet inca 10 neoni si un scalar de aceiasi marime...trebuie sa recunosc ca se mai ciondanesc . De obicei pun easy balance in apa.Credeti ca are ceva...gris?punctele albe sunt mai maricele dar nu s-au inmultit deloc.
aseara nu afunctionat incalzitorul si apa a ajuns la 21grade,stie cineva ce influenta are asupra discusilor temperatura asta si cum pot eventual sa inlatur daunele provocate?am incalzit acvariu la 28.Multumesc
Dolly wrote:Si nici scalarii nu se tin in bazine de 100l. :sic: Reprofileaza-te.

am vazut scalari mari si nu pot sa zic ca imi plac f mult dar imi plac foarte mult acestia pe care ii am,nu cred ca ii voi pastra dupa ce vor creste ,asa cum spuneam sunt la inceput mai am de invatat...acesta este motivul pt care intreb.Cred ca orice peste de 5/10 cm se simte destul de bine intr-un acvariu de 100 l.Multumesc pt sfaturi
masculul betta face cuib chiar daca nu are o femela in bazin?
MARELE ALB wrote:2. Ia un acvariu mai mare - vreo 300 litri si inca ceva pui de discus cam de aceeasi marime.

nu am loc pentru un acvariu atat de mare cel pe care il am este potrivit pt spatiul meu...acum ma gandesc sa fac ceva cu scalarii la care tin foarte mult si care cred ca sunt mai rezistenti decat discusii....dupa 20 vreau sa mai cumpar vreo 3/4 discusi mici 5/6 cm daca cunoasteti pe cineva ..sa nu mai cumpar din obor ar fi ok.
Imi plac f mult discusii dar ramane de vazut daca vor trai..eu nu prea am experienta si nu stiu daca voi remarca la timp semnele imbolnavirii...nu stiu de ex daca m-am inselat sau nu dar parca am remarcat ca isi schimba culoarea cand le sting lumina la acvariu.Este posibil?Este adevarat ca daca folosesc easy balance nu trebuie sa skimb apa decat dupa cateva luni?
sp wrote:In primul rand scalarii nu se tin cu discusii si in al doilea rand ar fi bine totusi sa dai niste detalii despre acvariu si apa--Volumul acvariului, filtrare, ph etc. apoi vor sarii bajetii cu spaturi pe tine

acvariul are 100 l,stiu ca nu se tin scalarii cu discus dar ii aveam deja ....din ce vad nu prea au treaba unii cu ceilalti,nu se bat ...poate pt ca sunt cam la fel ca si marime si au fost introdusi in acvariu la o ora dupa discusi(pana sa primesc discusii tineam scalarii intr-un acvariu mic ..prea mic).Oricum am inteles ca probleme ar fi datorate unor paraziti intestinali care nu afecteaza scalarii dar e de rau pt discusi.Temperatura este de 28/29...nu am masurat ph ..saptamana trecuta cand am facut acvariul nou am adaugat easy balance si am inteles ca o perioada nu mai trebuie sa schimb apa...Sper sa nu moara discusul pentru ca imi place foarte mult...dar s-a inchis rau la culoare...ii hranesc cu mancare pt discus de la sera...de 2 ori pe zi.Sa pun sare in tot acvariul..sau trebuie unul carantina?
acum o saptamana am primit 2 discusi micuti si acum am deja probleme cu ei ...unul a devenit foarte inchis la culoare...ii tin intr-un acvariu de 100 l si mai am 4 scalari mici...temp este de 29...acvariul este plantat ...oare este bolnav discusul sau este firesc in prima saptamana..stress?as vrea totusi sa nu mai fie asa inchis la culoare ....stie cineva ceva?multumesc

Forum Index » Profile for alexandra » Messages posted by alexandra
Go to: