[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
discus meu pare prafuit cu praf negru  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
alexandra
Junior member

IP:

nu stiu daca este normal sa fie asa...il am din martie si pare prafuit mai ales pe partea superioara...si ar mai fi o problema care o are de ceva vreme...are crapat operculul pe o parte si cateva puncte albe in zona respectiva....skimb cate 10 l la 3-4 zile,am acvariu de 104 l si mai am in afara de disculet inca 10 neoni si un scalar de aceiasi marime...trebuie sa recunosc ca se mai ciondanesc . De obicei pun easy balance in apa.Credeti ca are ceva...gris?punctele albe sunt mai maricele dar nu s-au inmultit deloc.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Scalarul daca nu e deparazitat atunci discusul s-ar putea sa fi luat ceva boli de la el. Discusii nu se tin cu scalarii pentru ca acestia din urma poarta niste paraziti la care ei sunt imuni insa discusilor le fac rau.
Nu stiu cum se face deparazitarea, poate i-ti va spune cineva mai experimentat in discusi.
Vreau sa-ti mai spun ceva, putin offtopic dar cred ca trebuie sa sti: discusii si scalarii se simt singuri daca sunt numai cate unu si devin teritoriali si artagosi, asta probabil ca rasbunare ca nu le mai pui cativa "baieti de gasca (...si fete )" ; deci ar fi bine daca te-ai hotara ce sa ti: vre-o 6 discusi (cam intr-o gasca dinasta se simt cel mai bine, bineanteles, daca sunt mai multi nu e nici o problema ) sau tot atatia scalari, asta pana se alege o pereche. Dupa ce s-a ales perechea poti sa-i dai pe toti ceilalti si sa ti numai perechea care ar putea sa-ti faca si pui. Asta e valabil si la discusi si la scalari.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Imi amintesc cum incerca jumate din forum sa te convinga da nu nenorocesti aia doi discusi in acvariu respectiv . A ramas numa' unu'? Ce s-a intimplat cu celalalt?

alexandra wrote:si pare prafuit mai ales pe partea superioara
Probabil e vorba de "pistruii" sau "piperul" care apar pe exemplarele unor varietati de discus. Daca ne arati o poza o sa-ti putem spune exact.

Ce dimensiuni are discusu'?

alexandra wrote:are crapat operculul pe o parte si cateva puncte albe in zona respectiva
Si aici ar fi de mare ajutor o poza.

Ce temperatura e in acvariu? Grisu' nu apare la temperatura la care se tin de obicei discusii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alexandra
Junior member

IP:

asta este foto.multumesc pt re.

image
[Yahoo!]
alexandra
Junior member

IP:

http://www.kizy.go.ro/pesti/Image(44).jpg
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

"Prafu'" de care spui e pigment. Nu-i nici o problema.
Din poza operculu' pare in regula. Nu vad nimic ciudat, nici crapatura nici punctele albe. Vad doar niste pete albastrui. Da' alea sint petele de culoare care apar odata cu inaintarea in virsta incepind cu zona capului.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: