[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
alexandra
Junior member

IP:

acum o saptamana am primit 2 discusi micuti si acum am deja probleme cu ei ...unul a devenit foarte inchis la culoare...ii tin intr-un acvariu de 100 l si mai am 4 scalari mici...temp este de 29...acvariul este plantat ...oare este bolnav discusul sau este firesc in prima saptamana..stress?as vrea totusi sa nu mai fie asa inchis la culoare ....stie cineva ceva?multumesc
[Yahoo!]
alexandra
Junior member

IP:

sp wrote:In primul rand scalarii nu se tin cu discusii si in al doilea rand ar fi bine totusi sa dai niste detalii despre acvariu si apa--Volumul acvariului, filtrare, ph etc. apoi vor sarii bajetii cu spaturi pe tine

acvariul are 100 l,stiu ca nu se tin scalarii cu discus dar ii aveam deja ....din ce vad nu prea au treaba unii cu ceilalti,nu se bat ...poate pt ca sunt cam la fel ca si marime si au fost introdusi in acvariu la o ora dupa discusi(pana sa primesc discusii tineam scalarii intr-un acvariu mic ..prea mic).Oricum am inteles ca probleme ar fi datorate unor paraziti intestinali care nu afecteaza scalarii dar e de rau pt discusi.Temperatura este de 28/29...nu am masurat ph ..saptamana trecuta cand am facut acvariul nou am adaugat easy balance si am inteles ca o perioada nu mai trebuie sa schimb apa...Sper sa nu moara discusul pentru ca imi place foarte mult...dar s-a inchis rau la culoare...ii hranesc cu mancare pt discus de la sera...de 2 ori pe zi.Sa pun sare in tot acvariul..sau trebuie unul carantina?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alexandra wrote: .Sa pun sare in tot acvariul..sau trebuie unul carantina?

Daca pui sare in acvariul plantat, poti sa-ti iei adio de la pante. Si de ce sare cind tu nici nu stii de ce boala sufera, daca o avea vreuna?

Discusii ar fi trebuiti tinuti in carantina inainte de a fi introdusi cu scalariii, desi combinatia asta nu prea merge. Nu ar strica sa ai un acvariu de rezerva si sa ii faci eventuale tratamente acolo.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alexandra wrote:acum o saptamana am primit 2 discusi micuti si acum am deja probleme cu ei ...unul a devenit foarte inchis la culoare...ii tin intr-un acvariu de 100 l si mai am 4 scalari mici...temp este de 29
De regula cind sint doi pui de discus unu' il tine la colt pe celelalt. De fapt asa se intimpla aproape intotdeauna cind sint mai putini de 6-7 pui - cel mai slab va fi batut de catre ceilalti si tinut departe de hrana. Ramine in urma cu cresterea si in final moare. D-aia se recomanda cresterea puilor in numar de minim 8-10. Da' nu in acvarii de 100 litri. Au nevoie de spatiu .

Poate ca e posibil sa cresti doi pui de discus intr-un acvariu (fie si de 100 litri) da' eu inca n-am vazut pe cineva s-o faca cu rezultate bune. In schimb am vazut de prea multe ori faza cu discusu' cel mai slab tinut "la colt" de ceilalti pina slabeste si moare.

alexandra wrote:...oare este bolnav discusul sau este firesc in prima saptamana..stress?
S-ar putea si sa fie bolnav. Da' cu siguranta sufera de stres. Sint pesti de cird si se simt in siguranta doar cind sint in numar mare.

Sfaturi :

1. Nu te apuca de tratamente pina nu stii ce are pestele. Iar sarea nu te ajuta cu nimic in cazu' de fata. Creste temperatura la 32 C pentru citeva zile. Il poate ajuta sa-si revina. Pentru ca oxigenu' dizolvat in apa scade cu temperatura trebuie sa cresti aerarea.

2. Ia un acvariu mai mare - vreo 300 litri si inca ceva pui de discus cam de aceeasi marime.

3. Daca punctu' 2 ti se pare irealizabil, cel mai bine ar fi sa renunti la cei doi discusi. N-o sa le fie bine acolo. Cu riscu' de a-l supara pe cel care ti i-a facut cadou. Discusii sint niste pesti sensibili a caror intretinere necesita niste cheltuieli serioase. Daca vrei sa tii discusi in conditii decente trebuie sa bagi mina in buzunar destul de serios. Parerea mea . Din motivu' asta spun ca discusii nu se fac cadou .

Poze: smilie ... Poze cu plante
alexandra
Junior member

IP:

MARELE ALB wrote:2. Ia un acvariu mai mare - vreo 300 litri si inca ceva pui de discus cam de aceeasi marime.

nu am loc pentru un acvariu atat de mare cel pe care il am este potrivit pt spatiul meu...acum ma gandesc sa fac ceva cu scalarii la care tin foarte mult si care cred ca sunt mai rezistenti decat discusii....dupa 20 vreau sa mai cumpar vreo 3/4 discusi mici 5/6 cm daca cunoasteti pe cineva ..sa nu mai cumpar din obor ar fi ok.
Imi plac f mult discusii dar ramane de vazut daca vor trai..eu nu prea am experienta si nu stiu daca voi remarca la timp semnele imbolnavirii...nu stiu de ex daca m-am inselat sau nu dar parca am remarcat ca isi schimba culoarea cand le sting lumina la acvariu.Este posibil?Este adevarat ca daca folosesc easy balance nu trebuie sa skimb apa decat dupa cateva luni?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alexandra wrote:vreau sa mai cumpar vreo 3/4 discusi mici 5/6 cm
Eu nu inteleg de ce mai pui intrebari daca faci tot cum vrei . Spuneam ca discusii se tin in acvarii de 300 l, in nici un caz de 100 litri. Gindeste-te cum o sa stea 6 discusi de 17-19 cm in acvariu' tau de 100 litri. Ca sarmalele.
Poti sa te superi pe mine, da' asa sta treaba cu discusii.
Eventual ii poti tine doar pina mai cresc.

alexandra wrote:sa nu mai cumpar din obor ar fi ok.
Ar fi o chestie coolta™. Discusii nu-s pesti cu care sa te plimbi in fiecare zi (duminica) de acasa in piata si invers smilie .
Gasesti pe forum crescatori coolti™ .

alexandra wrote:Imi plac f mult discusii dar ramane de vazut daca vor trai..eu nu prea am experienta
Daca nu ai experienta nu-i lua.

alexandra wrote:nu stiu de ex daca m-am inselat sau nu dar parca am remarcat ca isi schimba culoarea cand le sting lumina la acvariu.Este posibil?
Da. E posibil.

alexandra wrote:Este adevarat ca daca folosesc easy balance nu trebuie sa skimb apa decat dupa cateva luni?
Nu prea cred. Ajuta la echilibrarea acvariului, da' nu poti pacali schimburile de apa.
Poate fi folositor cind mergi in concediu, da' pe termen lung nu-i o solutie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si nici scalarii nu se tin in bazine de 100l. :sic: Reprofileaza-te.
alexandra
Junior member

IP:

Dolly wrote:Si nici scalarii nu se tin in bazine de 100l. :sic: Reprofileaza-te.

am vazut scalari mari si nu pot sa zic ca imi plac f mult dar imi plac foarte mult acestia pe care ii am,nu cred ca ii voi pastra dupa ce vor creste ,asa cum spuneam sunt la inceput mai am de invatat...acesta este motivul pt care intreb.Cred ca orice peste de 5/10 cm se simte destul de bine intr-un acvariu de 100 l.Multumesc pt sfaturi
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alexandra wrote:Cred ca orice peste de 5/10 cm se simte destul de bine intr-un acvariu de 100 l.

Citeste mai bine Volumul acvariului si numarul pestilor. Cred ca iti va fii de mare ajutor. Ca si cel despre Scalari.

Sfaturi ai primit din belsug. Acum, alegerea iti apartine, ca noi putem spune vrute si nevrute. Cind cineva nu vrea sa inteleaga, face tot cum il taie capul.

Forum Index » Cichlidae
Go to: