Message |
|
Si mai simplu spus: o filtrare buna inseamna ca volumul mediilor filtrante sa fie 5-10% din volumul bazinului.
|
 |
|
Factorul e bine sa fie cat mai mare. Oricum la lungimea aia e obligatoriu sa pui si intaritoare.
Eu zic ca vei dormi linistit cu sticla de 12.
O apa filtrata corespunzator nu miroase.
Avantajele unui sump sunt multe:
- cost mai mic
- capacitate mai mare
- poti ascunde diverse acareturi (incalzitor etc)
- acces mai usor
- mai multa apa in sistem
- filtrare mecanica+biologica intr-un singur loc
- risc zero de inundatie (ceea ce nu e cazul la filtrele externe)
Un sump facut bine nu are dezavantaje.
|
 |
|
Cand editezi factorul de siguranta se modifica grosimea sticlei. Cu cat e mai groasa sticla creste factorul de siguranta.
In alta ordine de idei, am vazut ca te legi foarte mult de debitul filtrelor.
Cand vorbim de filtrare debitul e ultimul factor la care trebuie sa te uiti.
Cel mai important e cantitatea de material filtrant din ele.
Parerea mea e ca nu vei putea tine un acvariu de 800l cu un FX6.
Bineinteles conteaza si cat va fi de populat. Probabil cu 2xFX6 il vei putea tine populat decent.
Ideal ar fi facut un sump.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Ce rezistenta trebuie sa-i pun ca sa-i reduc turatia, sau cum se procedeaza?
Il alimentezi la 5V.
|
 |
|
Nu fa doar o gaura. E suficient un peste mort care sa infunde gaura si ai pus-o.
Sa iei in considerare si surplusul de apa ce va ajunge in sump in cazul unei pene de curent.
Eu zic ca 1000 l/h real ar fi suficient la columul ala.
Intaritoarea transversala pune-o pe sau sub celelalte, se va mari suprafata de lipire.
|
 |
|
La inaltime de 50 merge fara probleme si sticla de 10.
Teoretic poti sa nu pui intaritoarea transversala dar eu nu as dormi linistit fara.
Pentru sump sub acvariu multi au folosit sistemul Bean Animal, poti da o cautare pe forum.
Daca sub placa de pal de sub sump ai si profil metalic nu vor fi probleme, nu e asa mare.
|
 |
|
Eu zic ca la 140cm ar merge de intaritoarele longitudinale si una transversala pe mijloc.
SunSun ala poti sa-l sari din schema daca faci sump.
Nu am inteles daca e acvariu cu ciclide sau nu. Daca e, atunci lumina o faci sa-ti placa tie, pe pesti ii cam doare-n basca de capitolul asta.
|
 |
|
Da, la el in balcon.
|
 |
|
Acvariul arata bine dar cu titlul ala nu-s de acord deloc
|
 |
|
Thereau wrote:
lukitza wrote:Mai baga niste pesti, pare gol. Mai ales ca filtrarea duce.
O sa mai cumpar cativa, am momentam cam 17 pestani maturi, probabil o sa mai iau 5-6 dar astept sa gasesc ceva specii mai deosebite, stau ascunsi printre lemne cativa(demasonul si interruptusul)
Eu as zice inca 50-60, nu 5-6
Parca 600l are acvariul, nu?
|
 |
|
Eu zic ca nu merita facut sump la un acvariu asa de mic. Merge cu un filtru extern.
Zic asta si in ideea ca nu stii cum functioneaza un sump si poti avea surprize neplacute.
|
 |
|
Mai baga niste pesti, pare gol. Mai ales ca filtrarea duce.
|
 |
|
Am inteles eu bine, scade nivelul 5mm intr-o saptamana? Pentru aia nu mi-as bate capul.
Legat de filtrul intern, recomand fara ezitare fluvalul. La un moment dat am avut un U4 si un Eheim aquaball 180.
Am renuntat la Eheim si am mai luat un U4.
|
 |
|
Daca nu au suficient oxigen pestii respira mai accelerat si stau mai mult sus la suprafata apei.
Daca returul filtrului valureste apa m-as mira sa nu fie suficient.
|
 |
|
Thereau wrote:sa stea fiecare la ascunzatoarea lui 
Pai asa te uiti la un acvariu gol
|
 |
|
Nu stiam treaba asta, i-am dat emotii degeala lui Pavelescu postand aici
Promit ca mai postez aici doar cand fac marin
|
 |
|
Biotop inseamna ca incerci sa reproduci un coltisor de malawi.
Daca pui lemne si melci faci exact opusul.
|
 |
|
4l de aragonit la 720l de apa e cam frectie.
Eu as inlocui substratul, este nisip aragonit de granulatie mica care arata foarte bine.
|
 |
|
Impresionanta longetivitatea atat a pestilor cat si a echipamentelor.
|
 |
|
De ce?
|
 |
|