Message |
|
|
 |
|
Am specificat clar acvariu echipat complet, deci spray baru-ul trebuie sa fie inclus... De la cora nu am nevoie de nimic, o sa-mi aduca niste persoane de pe un forum de nutritie si sanatate
|
 |
|
Imi cer scuze daca sunt off topic (desi cred ca nu, si eu sunt incepator precum colegul si problema este oarecum similara), dar am rugamintea la voi, cine ma poate ajuta cu un acvariu echipat complet sa ma contacteze pe pm
L.E. Daca e nevoie sa trec adresa completa la profil pentru a va ajuta la livrare, trebuie doar sa-mi spuneti
|
 |
|
Eu personal as merge pe JBL Solar Tropic + JBL Solar Natur de 24 w, dar asteapta si parerea celor mai avizati
L.E. Nu ai spus in ce masura si cu ce fel de plante vrei sa plantezi acvariul. Conteaza foarte mult in alegerea luminii
|
 |
|
Reflectorul nu o sa-ti amplifice lumina, fluxul luminos al neonului este acelasi, deci calculul tau nu este valid. El doar ajuta la directionarea a cat mai mult din acest flux in directia in care trebuie. Fara reflector o parte din fluxul luminos "se pierde", adica nu te folosesti de toata capacitatea neonului
Recomandat este sa mai adaugi un neon si sa le echipezi cu reflectoare
|
 |
|
Ca duritate, parerea mea este ca butoiul e bun. Robineti de plastic si fitinguri (preferabil Gardena, datorita calitatii) o sa gasesti la Praktiker sau ce alt magazin de genul asta se mai gaseste prin Brasov
|
 |
|
Imi permit sa raspund eu in numele colegului, ca sa nu fi prea mult timp entuziasmat de faptul ca ai putea intra in posesia lui. Nu mai este, si eu l-am vrut dar nu am avut noroc.
|
 |
|
|
 |
|
Uite aici 2 topicuri despre sisteme co2 nano http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/17359.page si http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11913.page
Daca le citesti pe ambele o sa primesti raspunsuri la intrebarile tale. Desi nu se discuta exact pe marginea produsului pe care vrei sa-l achizitionezi, lucrurile stau cam la fel. Poti incerca sa cumperi un sistem sh complet cu o butelie reincarcabila de 500 g (gasesti sigur in aria de vanzari), iar diferenta intre acesta nou si unul sh nu cred ca e mai mare de 100-150 lei
|
 |
|
Despre pozitionarea acvariului in mobila, asa cum ai facut tu, nu stiu ce sa zic... Ca idee, el o sa dea foarte bine acolo, mai ales dupa ce il plantezi asa cum trebuie. Ce am de obiectat este faptul ca el nu are un capac, iar apa ce se evapora s-ar putea sa afecteze palul din care este construita mobila. Inteleg ca si daca ii faci capac (pentru ca ai spus ca nu ai gasit pe dimensiune) nu o sa il poti ridica suficient astfle incat sa ai acces in acvariu pentru mentenanta. Asa ca, te-as sfatui sa acoperi acvariul cu o bucata de sticla, in felul asta reducand considerabil vaporii de apa ce ajung pe mobila.
Despre anubias, chiar daca nu e pretentios, parerea mea este ca ar fi fost bine ca in acvariu sa ai si un substrat fertil in care sa-l plantezi, sa nu mai stea asa in paharele in care l-ai cumparat (parerea mea este ca arata inestetic) Daca as fi in locul tau, m-as documenata asupra plantelor easy si as incerca sa mai umplu din spatiul acvariului cu niste plante
|
 |
|
Feedback pozitiv colegului marian4232 Am achizitionat de la acesta mai multe produse de care sunt foarte multumit. Coleg serios si de cuvant (mentionez ca la rugamintea mea a pastrat produsele aproximativ o saptamana pana la intoarcerea mea in oras). Recomand
|
 |
|
Am intrat pe linkul pus de tine in primjul post, si eu cel putin nu am gasit in calculatorul respectiv de completat decat campurile "Panel Height" "Panel Length" "Panel Thickness" Deci daca pot completa decat lungimea, inaltimea si grosimea inteleg ca sunt dsimensiunile fetei acvariului. In linkul pus de mine, completezi lumgimea, latimea si inaltimea acvariului, si ti se calculeaza mai multe, printre care si grosimea sticlei in functie de ce safety factor vrei sa obtii, volumul acvariului, dimensiunea la care trebuie taiata sticla si altele
|
 |
|
Da, dar din cate vad calculatorul din linkul pus de tine este decat pentru o foie de sticla, nu pentru acvariul complet
|
 |
|
Salut! Uite aici un calculator care a fost recomandat de mai multi colegi de forum: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Dupa cum vezi, el are prestabilit un safety factor de 2.5 (suficient pentru ca acvariul sa fie sigur) La dimensiunile pe care le doresti tu, cu grosimea de 6 mm o sa vezi ca obti un safety factor de 4, ceea ce inseamna safe, deci stai fara griji ca nu vei avea probleme.
Cum ai obtinut
o burta de aprox 6mm la mijloc..
|
 |
|
Frumos acvariul si foarte interesanta ideea ta de iluminare in timpul lucrului. Eu sunt incepator si momentan sunt la stadiul de documentare, dar imi permit sa te intreb si eu ceva legat de iluminarea facuta suplimentar.
Din cate vad eu si ai si specificat asta, banda de leduri se afla intre capac si geamurile acvariului, pe fata exterioara a acestuia. La o utilizare mai indelungata a lor, sa zicem atunci cand tunzi plantele, nu exista riscul sa se supraincalzeasca fiind prinse in acel spatiu? Si ca o idee, nu era mai bine din punct de vedere al vizibilitatii in adancimea acvariului sa prelungesti putin in interiorul acvariului (cu exact latimea benzii de leduri) marginea care sprijina capacul de acvariu si sa montezi banda de leduri in partea inferioara a acesteia? (sper sa intelegi ce am vrut sa zic in ultima idee)
|
 |
|
Aceeasi curiozitate o am. Si eu am un recipient din asta care sta degeaba si nu ar strica o idee
|
 |
|
Salut!
Nu stiu daca e chiar ok un acvariu de greutatea aia pe mobila de bucatarie. In principiu, bucataria este alcatuita din corpuri modulare peste care se prinde blatul de lucru, iar unul din ele, cel pe care va sta acvariul si care va ascunde in interiorul lui si sump-ul, va arata precum cel din imaginea 1 pusa de mine.
Problema la corpul acesta este ca lateralele se aseaza peste fund, asadar toata greutatea va fi preluata de marginea placii de fund. Picioarele standard pentru mobila de bucatarie sunt din pvc, cu inaltime reglabila, dar minim 8 cm, ceea ce nu este bine in situatia ta. De asemenea picioarele nu se pot dispiune la marginea placii de fund, adica sub lateralele verticale pentru a prelua greutatea acvariului, lucru care poate duce la cedarea placii de fund (ceea ce nu este de dorit)
Deoarece la bucatarie nu se pot pune picioare asemanatoare cu cele folosite la standurile de acvarii, iti recomand sa construiesti corpul precum in imaginea 2, cu mentiunea ca ar fi de preferat ca spatele sa fie tot din pal, nu din mdf.
|
 |
|
Daca totusi vrei sa incerci constructia unui astfel de filtru, uite aici cum se realizeaza: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/7713.page
Citeste tot topicul vei vedea si parerilor unor colegi de forum care il folosesc, astfel vei decide daca se merita sau nu sa mergi pe solutia asta.
|
 |
|
Nu se poate face. Stingatoarele cu pulbere (tip P) nu rezista la presiunea de lucru a co2-ului. Stingatoarele ce pot fi transformate in butelii de CO2 pentru acvaristica sunt cele tip G. Daca faci rost de unul din acesta, mergi cu el la un centru de incarcare co2 pentru a schimba robinetul acela cu parghie (care poate ceda fiind blocat mult timp pe pozitia deschis) cu unul adecvat si roaga-i pe baieti inainte de a-l incarca sa-i faca si o verificare.
|
 |
|
Multumesc pentru primire si pentru sfaturi. Pentru inceput nici eu nu vreau ceva hi-tech, dar studiind ofertele hardware din magazine cat si cele din aria de vanzari a forumului, am ajuns la concluzia ca pentru un filtru extern , incalzitor, ceva lumina si instalatia de co2, am nevoie de aproximativ 1000 lei +/-, bani de care nu dispun acum. Stiu ca se poate si fara co2, dar as vrea sa fac treaba ca la carte, iar asta e minimul de aparatura necesara.
Am observat ceva interesant ieri, m-am prezentat fix la un an de la inscrierea pe forum, asa ca peste un an o sa ma apuc de treaba si deschid un jurnal
|
 |
|