[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mobila acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

In momentul acesta am si eu o situatie: imi fac noua mobila de bucatarie.

Am nevoie de sfaturi in ceea ce inseamna rigidizarea blatului. Din experienta voastra ce trebuie sa fac? Trebuie pregatit nu pt acvariul actual, ci pt upgrade.

Datele de intrare:
- acvariu cca 250kg
- va fi asezat pe blatul corpurilor de jos, central
- zona de sub acvariu vreau sa fie libera, fara sprijin intermediar vertical pt a pute pune eventual sump

Cum pot comanda mobila cu ramfosrsari de siguranta, eventual din PAL, fara cadru metalic?

Pt moment am gandit doar ca lateralele perpendiculare din mobila de sub acvariu sa fie la distanta de 80cm, sa creez pi-ul de sub el; PAL si in spate.

Mai e nevoie de ceva? Cei de la mobila ma asigura ca e ok dar nu sunt convins deloc.

This message was edited 2 times. Last update was at 07/01/2014 23:06:19

[Email]
andrei.ene90
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Nu stiu daca e chiar ok un acvariu de greutatea aia pe mobila de bucatarie. In principiu, bucataria este alcatuita din corpuri modulare peste care se prinde blatul de lucru, iar unul din ele, cel pe care va sta acvariul si care va ascunde in interiorul lui si sump-ul, va arata precum cel din imaginea 1 pusa de mine.
Problema la corpul acesta este ca lateralele se aseaza peste fund, asadar toata greutatea va fi preluata de marginea placii de fund. Picioarele standard pentru mobila de bucatarie sunt din pvc, cu inaltime reglabila, dar minim 8 cm, ceea ce nu este bine in situatia ta. De asemenea picioarele nu se pot dispiune la marginea placii de fund, adica sub lateralele verticale pentru a prelua greutatea acvariului, lucru care poate duce la cedarea placii de fund (ceea ce nu este de dorit)
Deoarece la bucatarie nu se pot pune picioare asemanatoare cu cele folosite la standurile de acvarii, iti recomand sa construiesti corpul precum in imaginea 2, cu mentiunea ca ar fi de preferat ca spatele sa fie tot din pal, nu din mdf.
[Thumb - untitled.bmp]

[Thumb - untitled1.bmp]

silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc. O sa am in vedere si rigidizarea placii de fund, in afara de picioarele corpului.

[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: