[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kovaly
Forum Index » Profile for kovaly » Messages posted by kovaly
Ar fi recomandat sa iti achizitionezi o maternitate...viviparii nasc o data la 21-24 zile...nasc pestii vii si in majoritatea cazurilor o parte din ei ii mananca asa ca recomand maternitatea cu caldura...ape limpezi
Bazinul acesta startat de circa 6-7 luni, tin sa mentionez ca in noiembrie a fost facut un upgrate, cateva noi plante, crengute...dar nu am umblat atunci la filtru si nici nu am aruncat apa...

Schimbul de apa se face o data pe saptamana, circa 10 Litri

Fertilizarea este facuta cu micro si macronutrienti de la cristi ionescu la recomandarea lui victor si daca se poate spune asa cu Co2 - 2 bule / secunda

Poza voi incerca sa atasez deseara pt ca sunt la birou acum.

OBS: am adaugat aseara JBL TorMec Activ, cantitatea introdusa este de 300 Gr/ jumatate de cutie (din cate am inteles aceasta scade atat Ph-ul cat si duritatea carbonatiolor cu 5-7* la 200 Litri)

Ape Limpezi

Ph-ul la care as vrea sa ajung ar fi un 6,5-6,7...mentionez ca in aceasta seara am introdus un saculet cu JB..TorMec Activ, am pus jumatate din cantitatea existenta in cutie....Ape limpezi
kovaly
Membru incepator

Am adaugat 300gr turba, sa vedem pana deseara, masuram din 24 in 24 si vedem rezultatele...\

Lumina...nu trec peste problema cu lumina, gandeste-o logic capacul a avut un neon, am achizitionat un droser extern si am introdus in singurul spatiu posibil acel neon, mai mult de atat nu am ce sa ii fac...vreau dar din pacate nu am unde fizic sa adaug un alt neon...eu unu adaug si 10.

Cu aceste neoane am avut plante superbe, cu acest PH nu....

Haide sa asteptam si timpul va demonstra daca am avut sau nu dreptate...dar mai stiu ca in medie toate plantele ce le am in acvariu sunt plante cu cerinte medii la lumina, dar o parte din ele sunt plante ce isi doresc un ph intre 6-7 si uite cum eu am 7,6....si mai este o problema, plantele cu care am probleme sunt exact cele ce isi doresc PH mai mic si nu cele cu pretentii la lumina.

Va multumesc si va urez o zi frumoasa
Plantele nu mor ci stagneaza si se comporta prost datorita absortiei slabe de microelemente...

Daca nu as fi calculat si citit forumurile si nu as fi cautat care sunt reactiile Ph-ului mare as spune dar nu am intrebat pe nimeni dc stagneaza plantele ci in caz ca nu ai vazut am cerut un sfat cum sa scad PH-ul...

Ape limpezi 2 all...

PS: Am aplicat o metoda simpla, as fi avut nevoie de un sfat insa tinand cont k nu a venit am folosit JB LTorMec Activ, sper sa aiba si rezultatele asteptate si un PH de 6,5-6,7.
CO2-ul este bun din start, acuma fiecare in functie de buget va alege ce sistem sa achizitioneze, eu unu zic ca daca pretul este rezonabil sa il cumperi.

Ape limpezi
M-am documentat si am consultat si alti colegi si cam toate reactiile ar fi din cauza PH-ului. In ceea ce priveste lumina, din cate stiu este vorba de lumeni nu de Wati/litru...si daca ar fi de Wati ar fi circa 0,6-0,7W/litru ceea ce este rezonabil...absortia fierului si microelementelor este avantajata de CO2, insa daca Ph-ul este mare si KH-ul mic atunci din ceea ce am inteles CO2-ul liber in apa este foarte scazut si nu avantajeaza plantele...acum poate gresesc si daca o fac accept orice sfat...respect
acel mediu filtrant ce spui sa il pun tot sau sa folosesc doar jumatate, sa inlocuiesc unul din cei doi bureti si sa astept cateva zile sa vedem cum se stabilizeaza si apoi in functie de caz sa mai adaug...va multumesc pentru sfaturi si orice sugestie o voi primi cu bratele deschise
Decoratiune...nu prea ar avea ce sa afecteze, din cate stiu red moor nu afecteaza iar piatra care este este imposibil, a trecut testele plus ca este vorba de foarte putine piatra.

Piatra de aer nu am in acvariu.

Pai as putea caracteriza astfel: plante care stagneaza, nu se dezvolta, frunze care pur si simplu se rup si / sau se dizolva, aparitia unei minunate alge barboase dar pe care logic o tin in parametri curatand-o dar si folosind injectii locale (doar daca creste foarte mult si nu o pot controla)
Acum are 7.6 la robinet insa am intalit intr-o perioada si un ph de 8
tare ar fi bine ca asta sa fie motivul, Kh-ul a fost 4 si a urcat la 6...am testat tot felul de variante/variabile/am cautat peste tot si am apelat la aceasta solutie ca ultima varianta
Buna Ziua,

Am constatat de ceva vreme o problema cu PH-ul, dar pentru a putea stii cauza sa fac o scurta prezentare.
Acvariul este de 60 Litri, Filtrarea este facuta cu un filtru JBL Cristalprofi 701 greenline, incalzitor Jager, CO2 - bomba de la JBL Proflora eco bio 160 , substrat de la dupla - dupla ground cu dupla root, iluminarea este formata din doua neoane de 15 W - total 30 W, Osrom flora si unu care il avea capacul in dotare day light.
Plante: Christmas Moss, Cryptocoryne, Rotala Macandra, Didiplis Diandra, Ludwigia inclinat cuba, Glossostigma elatinoides, Ludwigia brevipes, Pogostemon Helferi, si cred ca mai am una sau doua fire de plante dar nu le cunosc numele, decorul este format dintr-o Radacina Red Moor si cateva pietre.
Vietatiile marine: o pereche de Ramirezi blue, cateva perechi Endlari clasa N, circa 10 creveti.

Acum dupa scurta prezentarea revin la problema, PH-ul prea mare, nu gasesc metoda sa il pot scadea sub 7,6...am incercat sa il scad cu schimburi de apa, cu marirea nivelului de CO2 in ap? bagand 2 bule pe secunda, si ca ultima varianta am apelat la PH-minus de la o firma J..., daca seara adaug aceasta solutie in apa hop PH-ul scade la 6.5 dupa care dimineata cand testez nemernicul revine la 7,6...Mentionez ca a fost testat PH-ul cu teste de la jb...si tet...a fost testat la test cu picatura cat si cu foite gen 5 in 1. Pe mine unul sau pe pestisori nu ne deranjeaza insa plantele nu sunt foarte fericite..

Aseara am cumparat un mediu de filtrare de la JB...TorMec Activ, nu l-am introdus inca m-am mai consultat cu colegi telefonic si m-au sfatuit sa postez aceasta problema pentru ca nu este normal...ce spuneti sa fac...astept sugestii si opinii...va multumesc si sa aveti ape limpezi
Te salut, primul este mascul iar in a doua poza ai o frumoasa femela...femelele au in partea de jos acea pata roz, in plus masculii au inotatoarele dorsale mai inalte...ape limpezi
Seara Buna,

Guppy, xipho, endlarii...viviparii in general se inmultesc foarte repede, nu este nevoie sa ii bagi in maternitate, lasai liberi si vei vedea k o data la 24 zile vei avea puiuti, important este sa ai ceva plante in acvariu pentru ca au si un obicei de a-si manca puii si este nevoie de plantute pentru a fi folosite ca ascunzatoare...ape limpezi si spor
sa inteleg crimson ca am avut dreptate)...mai bine lasai doua zile cat esti plecat fara hrana decat sa le dea hrana in exces si sa risti uite destabilizari aiurea...aspira si tu substratul sa elimini mancarea ramasa...ape limpezi tuturor
Din cate stiu alga bruna se leaga si de maturizarea acvariului, masurile luate cred mai mult ca sunt masuri de moment...doar stopeaza alga pana in momentul in care acvariul ajunge la maturitate si isi poate regla si rezolva aceste probleme.
Parerile in aceasta privinta sa stii ca sunt impartite, unii spun k in primele 3, 4 saptamani dupa ciclare nu se baga nutrienti altii spun ca da, cert este ca am pus in prima faza si am avut frumoasa placere sa fac cunostinta cu alga bruna, dar de care am scapat reducand lumina si eliminand nutrientii din meniu...deci ce spuneti pot incepe sa adaug micro si macro sau nu?
Sper ca moss-ul sa se dezvolte si sa acopere pietrele, ma gandesc sa mai pun niste Eriocaulon sau niste Postemon in mijloc, in spate langa incalzitor voi mai pune rotala macandra ca sa maschez incalzitorul.. cat despre lumina sunt doua neoane unu pt plante si unul day light. In ceea ce priveste CO2 pun si suplimentar de la easy carbo doza recomandata...momenta nu folosesc micro si macro, astept o maturizare a acvariului si apoi treptat voi incepe sa le adaug...ape limpezi si multumesc pentru sfat, daca aveti si alte sugestii idei...

Ape limpezi!
Buna Seara,

In urma cu ceva timp am mai achizitionat un acvariu, unul de 60L, noul acvariu este dotat cu Filtru JBL Cristalprofi 701 greenline, incalzitor Jager, CO2 - bomba de la JBL Proflora eco bio 80 , substrat de la dupla - dupla ground cu dupla root, iluminarea este formata din doua neoane de 15 W - total 30 W, Osrom flora si unu care il avea capacul in dotare day light.

Plante: Christmas Moss, Cryptocoryne, Rotala Macandra

Pesti: Ramirezi blue, Endlari clasa N

Mai are Radacina Red Moor si cateva pietre.

Daca aveti sugestii sau idei saunt deschis, acvariul este stabilizat din toate punctele de vedere, cliclatsi sper eu in continua dezvoltare.

Ape limpezi si seara frumoasa tuturor
Se poate inchide.

Multumesc
3 Colisa lalia (o pereche si o femela) - Guramii Pitici - 5 ron bucata

Filtru intern Pick Up 2008 Eheim - folosit 1 luna jumatate, garantie valabila - 40 Ron

Piatra decorativa - 15 Ron

Forum Index » Profile for kovaly » Messages posted by kovaly
Go to: