Seara buna tuturor!
Vreau sa va prezint in continuare un setup de 60l, primul setup al meu care se vrea a fi heavy plantet cu ceva aquascaping mai special. Vreau din partea voastra parari / idei / sugestii. Referitor la nume (Singer), am incercat mereu sa incadrez acvariile perfect in spatiul de locuit, am reusit (zic eu) si cu acest setup. Acvariul va sta pe masa originala de la o masina de cusut Singer, a carei picioare din fier merg perfect cu linia mobilei din camera, de aici si numele
Date generale:
Acvariu: 60x30x30 (60litri / 54 litri) - Diversa
Capac: in curs de DYI (
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35644.page)
Lumina: 2x15 w (T8) - Osram Fluora si Osram Luminux Cool Daylight 865
Filtru: intern, SeraFil 60, 380l/h cu burete + Siporax
Incalzitor: ThermoPlus 50W
Substrat: SeraFlorodepot 4 litri + pietris 2-4mm granulatie + nisip filtrare
Decor: 2-3 buturugi de vie (se vad in poza) care acum stau linistite scufundate si in albastru de metilen sub forma de 2 BONSAI; cateva pietre pentru un "munte"
Plante:
Eleocharis parvula (covor)
Eleocharis acicularis 'Mini' (covor)
Hydrocotyle tripartita (covor)
+- Hemianthus callitrichoides
Bonsai:
Vesicularia ferriei (Weeping Moss) sau HC Cuba sau XMass Moss
Decor: Ludwigia palustris / Anubias berteri / nana, Limnophila aquatica, Monosolenium tenerum
Acum vin intrebarile generale:
1. Suficient w/l pentru plantele insirate din punctul vostru de vedere ? Mai ales pentru HC? Plantele sunt in general din categoria easy / medium
2. In afara de Florodepot, intentionez sa mai folosesc Sera Florena / Florenette. Ar fi suficiente sau mai recomandati ceva? Daca da, ce ?
3. To CO2 or not to CO2 ? Merita? Nu ajunge bomba cu un difuzor cermic? Sau nu ajunge Easy Carbo? Si daca ziceti CO2... atunci ce sistem sa aleg? As alege unul cu butelie reincarcabila (am unde sa o incarc) si cu ph controller.
4. Cam atat... va tin la curet si urmeaza si pestii

)
Poze:
1.
2.