[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Probi_
Forum Index » Profile for Probi_ » Messages posted by Probi_
l0ngh0rn wrote: Droser 2 x 15W pus in locul celui actual
Dai gauri in plastic si rasina, tai prinderea de la socluri si le lipesti cu poxipol

Ai dreptate, insa crede-ma, am fost foarte animal cu rasina aia... pur si simplu nu cedeaza. E lucrul draqului... colac peste pupaza droserul e scufundat in rasina aia. Deci trebuie sa o scot pe toate sa il anulez si sa pun unul nou.

Dar ce zici tu cred ca e cea mai fezabila varianta...
l0ngh0rn wrote: Rasina aia se desface greu dar pana la urma cu multe insistente se rupe, este cea mai eleganta solutie

Am insistat, am si gaurit-o insa nu ai cum pur si simplu..e munca de Sisif...
Ce s-ar putea face intradevar e sa dau gauri prin rasina si sa prind soculrile asa, gaurite.... Si atunci cu un droser separat scos pe lungimea posterioara am rezolvat treaba...
Seara buna tuturor!

Vreau sa va prezint in continuare un setup de 60l, primul setup al meu care se vrea a fi heavy plantet cu ceva aquascaping mai special. Vreau din partea voastra parari / idei / sugestii. Referitor la nume (Singer), am incercat mereu sa incadrez acvariile perfect in spatiul de locuit, am reusit (zic eu) si cu acest setup. Acvariul va sta pe masa originala de la o masina de cusut Singer, a carei picioare din fier merg perfect cu linia mobilei din camera, de aici si numele

Date generale:
Acvariu: 60x30x30 (60litri / 54 litri) - Diversa
Capac: in curs de DYI (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35644.page)
Lumina: 2x15 w (T8) - Osram Fluora si Osram Luminux Cool Daylight 865
Filtru: intern, SeraFil 60, 380l/h cu burete + Siporax
Incalzitor: ThermoPlus 50W
Substrat: SeraFlorodepot 4 litri + pietris 2-4mm granulatie + nisip filtrare
Decor: 2-3 buturugi de vie (se vad in poza) care acum stau linistite scufundate si in albastru de metilen sub forma de 2 BONSAI; cateva pietre pentru un "munte"

Plante:
Eleocharis parvula (covor)
Eleocharis acicularis 'Mini' (covor)
Hydrocotyle tripartita (covor)
+- Hemianthus callitrichoides

Bonsai:
Vesicularia ferriei (Weeping Moss) sau HC Cuba sau XMass Moss
Decor: Ludwigia palustris / Anubias berteri / nana, Limnophila aquatica, Monosolenium tenerum

Acum vin intrebarile generale:
1. Suficient w/l pentru plantele insirate din punctul vostru de vedere ? Mai ales pentru HC? Plantele sunt in general din categoria easy / medium
2. In afara de Florodepot, intentionez sa mai folosesc Sera Florena / Florenette. Ar fi suficiente sau mai recomandati ceva? Daca da, ce ?
3. To CO2 or not to CO2 ? Merita? Nu ajunge bomba cu un difuzor cermic? Sau nu ajunge Easy Carbo? Si daca ziceti CO2... atunci ce sistem sa aleg? As alege unul cu butelie reincarcabila (am unde sa o incarc) si cu ph controller.
4. Cam atat... va tin la curet si urmeaza si pestii )

Poze:
1. image
2. image
Sunt detasabile. Merg tot pe T8. Pot sa le dau jos complet dar cum pun ceva in locul lor ? Am ceva socluri ramase de la proiecte mai vechi dar nu stiu cum sa le leg fara sa distrug capacul. Nu vreau suruburi si gauri pe exterior, eventual pe spate da. Dar in rest nu.

Soclurile 'restante': image
Buna seara tuturor! Si La MULTI ANI inainte de toate!

Am nevoie de idei in a modifica un capac de Diversa 60L (60x30cm). Momentan are 1 T8 de 15w, insuficient la setup-ul care vreau sa il fac. Capacul arata asa:
1. image
2. image
3. image

- se observa din poze faptul ca sistemul a fost conceput pentru a permit montarea a 2 neoane; din pacate insa, capacul negru (sub socul alb) este umplut cu rasina pentru a-l face water proof. Sa ma conectez acolo ar trebui sa dau afara toata rasina aia... imposibil. Si sa schimb balastul de acolo.

Am doua socluri rezistente la apa pentru T8 si maine imi cumpar un balast electronic care probabil il voi monta pe exteriorul capacului, pe latura din spate. Din pacate nu stiu cum si unde sa montez acele 2 socluri si neonul, evident...
Idei ?
Schimb 1 modul filtru intern JBL Cristal Profi i100 (compatibil cu aproape toate modelele Cristal Profi) cu un difuzor CO2, preferabil din sticla, NU nano. Am nevoie pentru un acvariu de 150 de litri.

Alte detalii pe PM.
Buna tuturor!
Stiu ca s-a discutat de filtrul extern de la Tetra model 1200EX mult si bine. Am folosit search si am gasit multe pareri de cat de bune / rele sunt. Personal am luat un Tetratec 1200 second care nu a mai fost folosit de ~ 4 luni. Cert e ca de o saptamana imi curge incontinuu. Si pe la O-Ring-ul mare dar mai ales pe la Hose Adaptor Unit (am primul model de HAU cu 1 singura garnitura pe cele 2 tuburi care intra efectiv in "galeata").
Dupa multe intrebari la Gogu' si la nevertebrate.ro si la profipet.ro si la Animal World am aflat cu stupoare ca nimeni nu are de unde sa-mi aduca un O-Ring si un Hose Adaptor Unit pentru Tetratec 1200EX. Pana si pe site-ul oficial de la Tetra apare "out of stock". Asadar... ce fac in continuare ? Am nevoie de cele 2 piese. Am incercat cu teflon pe la O-Ring, acela nu mai curge insa curge intr-o veselie pe la Hose Adaptor Unit. Am pus si teflon acolo, am pus si vaselina, am incercat sa schimb si garniturile acelea dar chiar nu am gasit in Targu-Mures asa ceva.

Intrebarea nr. #1:
Are cineva cumva printr-o coincidenta mirobolanta un Hose Adaptor Unit pentru Tetratec 1200EX si un O-Ring ? Sau stie cineva de unde sa fac rost de ele ? (de care ar fi dispus sa se desparta ?)

Intrebarea nr. #2:
Ce parere aveti de filtrul de mai jos ? Merita banii ? L-a folosit cineva cu succes? Mentionez ca l-as folosi la un acvariu de 140l ce se vrea a fi plantat sanatos si populat "mediu".
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Extern-Aqua-Pro-1?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

PS: Scuzati site-urile, in nici un caz nu vreau sa fac publicitate mascata.

Multumesc anticipat!
O sa fie ceva extraoridnar la tine. Ca plante ar merge ceva Blyxa japonica in spatele rocilor si in dreapta si un covor de Heminathus callitrichoides daca ai de unde sa faci rost. Si daca ai puna mana pe niste Amano shrimp ar fi fabulos. Pesti ce bagi ?
Eu am tinut radacina 3 saptamani in apa pana cand nu mai murdarea apa. Nu te grabi, ia lucrururile incet.
Se poate inchide. Nu mai e de actualitate.
Corect. Nu ai partea de prea mult dioxid de carbon. De fapt nu ai parte cam deloc. ASta'o toata faza.

Trebuie sa fie circuite separate pentru a permite CO2 sa difuzeze corect.
Nu stiu. Nu cred ca a pus nimeni un regulator ceva pe ea
Eu am bomba facuta de aproape 2 luni (am modificat proportiile) si inca imi merge. Nu am avut nici drojdie pe pereti dar am CO2 in apa si plantelor mele le place.
pajeroking wrote:Pe viitor pune pestii "condamnati" intr-un recipient cu alcool sanitar.O sa fie fast and clean.

Era vorba de melci. Probabil efectul e acelasi. Nu stiu, nu am testat.
omega-man wrote:Uman....intr-adevar

Pai sa vedem... ce alte optiuni aveam ? Sa-i las sa moara de inanitie ? Sau de hipoxie ? Sau ce sa fac cu ei ? Orice altceva ar fi "durut" pentru ei. Asadar... mai bine fast and messy decat slow and clean.
LUPmic wrote:
allanbzzz wrote:"

Ai spart acvariul cu ciocanul, sau ce?

Nu, i'am strans pe toti si le-am facut cunostinta cu ciocanu. Mi s-a parut mai uman decat sa'i las sa sufere... bine... aveam si 12-13 ani atunci.
As investi in niste SAE. Penru melcii mai... "micuti". Am avut si eu problema asta... si am rezolvat-o cu un ciocan (nu dati in mine! ).

Pentru bomba Co2

Iata reteta lui Dalles:

Ingrediente pentru o sticla de 2L:
- 5,5 cani de apa;
- 1,5 cana cu zahar;
- 20g gelatina (ATENTIE: gelatina alimentara pentru aspicuri, nu jeleu!);
- 0,5 lingurita drojdie.

Preparare:
- in 0,5 cana cu apa rece se pune gelatina si se lasa la hidratat aprox. 5 minute (altfel face cocoloase);
- intr-o craticioara se pun 2,5 cani de apa calda, in care se dizolva zaharul;
- se adauga cana cu gelatina;
- se pune craticioara pe foc si se amesteca des;
- la primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina);
- se lasa la racit pana se poate turna in sticla, apoi se pune sticla in frigider cateva ore;
- cand s-a inchegat gelatina se pune drojdia si 2,5 cani de apa calduta.

Pentru partea de hardware iti trebuie urmatoarele:
Sticla 2L (cola, fanta, sprite), furtun 2 m, sticla 0,5 (are functia de numarator de bule), valva antiretur (2lei la orice petshop care are siarticole de acvaristica), difuzor (poate fi si o piatra de aer, dar nu e recomandat).

Instalatia finisata ar trebui sa arete ceva de genu:
http://i46.tinypic.com/dgsaq9.jpg

Eu am facut bomba dupa reteta asta si imi functioneaza de mai bine de 1 luna si juumatate (acum e pe final). Ca business end nu am folosit un filtru de tigara ci o piatra foarte foarte fina de prin Ungaria.
Astept si eu cu sufletul la gura ! M'ai dat pe spate cu setup-ul asta... sa te tina !
Pff... in general betta se tin singuri. Adica un peste la un nano acvariu daca vrei.

Nu ai ce pedepsa "fizice" sa-i aplici. Sunt tare curios ce o sa spuna cei cu mai multa experienta in asta...
Vand un acvariu de 40 litri cu Substrat Manado, pietre albe de granulatie mica deasupra, ~ 30 pesti (4x neoni, 2 ancistrus dolicopterus, 2 "sanitari" roz, 2 zebre, 4 adulti guppy si ~20 puieti de guppy). Plante: Aquatica cabomba + inca alte 2 tipuri care nu le stiu. Pompa de aer externa conectata la un filtru cu 2 bureti in forma de U. Termometru. Neon DIY 33W lumina galbena.

Am sa uplodez si niste poze cand pun mana pe un aparat. Dau si 4 metri de furtun, + bomba CO2 DYI si mancare Aquaria Daphnia si Aquario Granulat. Dau si magnetul si 2 plase (una mare si una mica). Dau si o corabie scufundata care e in setup de la inceput + bolovanii colectati de mine de pe malul Muresului. Plantele sunt foarte mari (CO2) - e o jungla de fapt si trebuie cosite.

Anuntul se adreseaza tuturor dar in special celor din Targu-Mures care il pot lua direct. Acvariul e echilibrat, am acelasi setup de 3 luni.

Pret: 400 RON pentru tot

Ma las de acvaristica din pacate, desi mi-as dori foarte mult sa continui.... Pentru detalii: PM
axl07 wrote:
djphazer wrote:Pune-i niste plante de suprafata. O sa ii placa cu siguranta

O sa caut niste Ceratopteris ca si plante de suprafata, ieri nu am mai avut timp sa dau si dau o tura pentru asta.

Probi_ wrote:O singura remarca... boxa aia e cam aproape de acvariu.

Era singurul loc disponibil pe care il aveam ...iar boxa respectiva e folosita foarte rar, pentru ca obisnuiesc sa ascult radio de pe net asa ca nu mai folosesc "instalatia" legata la boxa

Atunci all is well

Pesti sanatosi si vioi iti doresc !

Forum Index » Profile for Probi_ » Messages posted by Probi_
Go to: