[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AlexandruB
Forum Index » Profile for AlexandruB » Messages posted by AlexandruB
Tocmai mi s-a recomandat si o sa fac o incercare si cu o varianta de filtrare interna de la EDEN - modelul 325 . Filtrul vine cu ceva bureti pentru filtrare mecanica iar pe langa acestia, un filtru de carbune si ceva material filtrant biologic. Pe langa acestea intentionez sa mai adaug niste mini siporax, JBL MicroMec eventual si ceva TorMec tot de la JBL intrucat are ceva compartimente pe care am posibilitatea sa le umplu. Pare cat de cat incapator si cu un debit destul de bun de apa. Din pacate pozitia acvariului meu imi limiteaza posibilitatea de a pune ceva extern . . . . Sunt foarte curios cum se va comporta acest filtru . .
Filtru extern de la Sun Sun la acelasi pret cu Aquael-ul ? Unde ? Eventual astept si ceva link-uri sau directionari in sensul asta .
Multumesc !
Ideea este ca la toate filtrele externe in specificatii ridica apa pana la 1,1m 1,4m ori acvariul meu are partea superioara undeva la 1,7m . Spatiul de langa acesta fiind foarte limitat deci va trebui instalat pe podea.
Ceva idei sugestii in sensul asta ??
Multumesc !
Sunt din zona Brasovului . Voi complete asta si la profil. Merci de sfat !
Man subliniez am spus ca nu stiu daca au patit ceva . . este prima data cand a ramas acvariu fara curent . P.s. pestii da sunt OK . Cat la partea de informatii ma aflu pe forum si ma aflu in sectiunea de incepatori pentru ca sunt unul si pentru ca imi doresc sa invat de la cei vechi in domeniu. Daca eram vreun profesor nu mai ceream suport nimanii.
Din pacate in zona mea chiar nu am cu cine sa ma sfatuiesc in acest domeniu asa ca incerc sa aflu de la voi sau sa invat din propriile greseli si experimente ;)
Merci !
Urmatoarea data asa o sa incerc sa fac tocmai pentru a scoate din calcul si aceasta posibila cauza .
P.S. se pare ca ghinionul se tine lant noaptea trecuta am ramas fara curent si dimineata apa din acvariu se pare ca era undeva pe la 22 de grade . . .si nici pompa nu a mers vreo 3 ore . . nu stiu ce sa zic de molly pe care ii am in bazin si care stiu ca sunt foarte sensibili din punct de vedere a temperaturii apei
Voi incerca in viitor sa fac aclimatizarea din punct de vedere termic vreo 30 minute dupa care voi incepe sa pun apa din 10 in 10 minute inca vreo ora . Sa vad ce se va intampla in felul asta .
Aclimatizarea a fost facuta undeva cred la vreo 45 minute undeva la 30 minute cu punga in care au venit dupa care am adaugat cate putina apa in punga . DDaca ar fi totusi o problema cu apa stau si ma intreb restul de neoni cum de sunt perfect ok de peste 2 luni . . incep sa am dubii si in ceea ce priveste starea lor din pagazin. .
Salutari tuturor ! O scurta intrebare ieri pe langa cei 7 neoni pe care ii aveam (neoni normali rosi/albastru) am cumparat sa vad cum se comporta si desigur pentru faptul ca mi-au placut foarte mult 3 neoni portocalii ( cu dunga de pe ei portocalie ). S-au grupat initial toti 3 intr-o patre a acvariului, fara sa observ un conflict cu restul , dupa care astazi dimineata absolut toti 3 erau morti in bazin.
Aveti ceva pareri in aceasta situatie ? Am gresit eu prin ai combina? Au alte nevoi decat restul ?
Multumesc!
Si sa inteleg ca pe langa materialul filtrant ce vine din pachet cu filtrul sa mai adaug si ceva minisiporax . Ca si idee si daca debitul de apa ar fi mare ma gandesc ca acesta este reglabil si as putea sa il las si mai usor .
Ca si dimensiuni cam cat loc ar ocupa ? ai idee de niste dimensiuni aproximative ?
Merci fain !
Multumesc mult pentru raspunsul complet oferit . Din pacate un filtru pe care sa il agat de margine nu pot lua intrucat nu se va mai potrivii capacul. O sa ma gandesc foarte mult la varianta pe care sa merg intrucat chiar imi doresc sa rezolv problema apei din bazin
Ramane de vazut daca sa optez pentru filtrarea interna sau externa.
As fi curios si de o opinie a unui utilizator de aquael 500 sau 1000 daca gasim pe aici pe forum
Inca un aspect . . . dat fiind situatia prezentata si faptul ca acvariul este de 65 de litrii ar fi mai ok sa merg pe aquael 500 sau aquael 1000 ?
Multumesc !
In primul rand multumesc mult de pareri . O sa tin cont cu siguranta . Partea de ciclare stiu ca nu tine doar de filtru insa cel pe care il am are un material filtrant foarte mic dintr-un burete foarte permisiv din care curge toata mizeria doar daca il scufund de doua ori in apa fara sa il mai spal sau mai stiu eu ce . De asemenea merg cu acest filtru de cam doua luni si apa din bazin inca nu este limpede asa cum ar trebui . (culoare alba laptoasa) .
Apa din bazin este improspatata saptamanal in proportie de aprox. 12 litrii din cei 63 ai bazinului , iar substratul il aspir cam o data pe saptamana .
Salut baieti , tocmai incerc datorita problemelor prin care trec cu limpezirea apei din acvariu cat si cu ciclarea acestuia sa fac o schimbare in ceea ce priveste filtrul intern pe care il utilizez in prezent .
Mentionez ca in prezent folosesc un filtru primit intr-un set luat din hornbach destul de subdimensionat din cate mi s-a spus pe aici .
Acvariul este un acvariu de 65 de litrii, apa dulce, neplantat, cu un substrat din pietris fin si cateva plante decorative .
Am cateva optiuni pentru acest filtru intern si am nevoie de indrumarea unor persoane avizate

1. Aquael Turbo 500N ( 500l/h)
2. Tetra Teratec 600l/h
3. JBL Cristal Profi i80 ( 420l/h)

In cazul in care aveti in minte si alte sugestii sunt desigur binevenite .
Multumesc foarte mult !
Din pacate nu am la dispozitie altfel de teste . .o sa incerc sa imi cumpar in scurt timp
Este o super idee CA si filtru dar es am un acvariu in living unde din pacate nu am nici posibilitatea de a instala o altfel de aparatura iar spatiul este si el limitat. Acesta ar fi motivul pentru care ma orientez tot catre unul intern .
Am inteles
Ce parere aveti de jbl ChristalProfi i80 sau modelul i100 tot intern dar ceva mai capabil ma gandesc decat ce folosesc in prezent . Astept ceva opinii .
P.s. Inca nu stiu ce sunt HOB Uri
Daca nu imi venea sa cred nu eram aici si nu ceream ajutor.
Poate imi puteti recomanda un filtru intern OK pentru ceea ce folosesc eu CA si acvariu .
O sa pun o poza sa va faceti idee de filtrul folosit in prezent si sa imi dati parei
Multumesc
Am observat ca sanitarul din cand in cand dadeau sa iasa la suprafata bazinului cate o tura rapida, iar restul se adunau in zona filtrului zona superioara sau se localizau in partea inferioara pe substrat unde stateau destul de inerti . Respiratia mi se pare sa aibe un ritm destul de scazut .
P.S. referitor la filtru crezi ca imi poti recomanda sau exista posibilitatea de a schimba doar materialul filtrant . . adica sa renunt la buretele ala cu ochiuri mari si sa trec la un material filtrant mai bun pe care sa il pun in filtrul meu ?
Merci foarte mult de idee . Chiar ma voi interesa si o sa fac si asta pe viitor .
La partea de aclimatizare as putea sa iti spun ce am facut si sa imi spui ce gresesc - am pus pestii in punga sa pluteasca in apa acvariului cam 20 minute, dupa care am desfacut punga si am inceput sa pun cate putina apa din acvariu si sa ii mai las inca vreo 10 minute sa pluteasca , dupa care usor am inclinat punga si am asteptat ca pestii sa iasa usor catre acvariu .
Asa este pestii nu mor treptat ci au o moarte subita care intervine in cateva secunde maxim un minut . Neonii cum spuneam in schimb fac exceptie de la regula mergandule foarte bine .

Forum Index » Profile for AlexandruB » Messages posted by AlexandruB
Go to: