In primul rand salutari tuturor utilizatorilor acestui forum intrucat eu sunt mai nou in ceea ce priveste acvaristica .
Am mare nevoie de cateva pareri / sfaturi / indrumari ale voastre in problema cu care ma confrunt . O sa incerc sa fiu cat mai clar si cat mai la obiect cu problema prin care trec in momentul de fata .
Am achizitionat un acvariu de 63 litri intr-un pachet facut de catre cei de la Hornbach adica acvariul, filtrul, incalzitorul termometrul etc . in urma cu aproximativ 6 saptamani .
La momentul cand am pregatit acvariul am gresit din cate mi s-a spus ca am pus ambele solutii din pachet in apa atat aqua safe cat si easy balance . A doua zi deja am observat o tulburare severa a apei din bazin .
Am tinut acvariul gol , nepopulat cam o saptamana dupa care am incercat sa introduc primii pesti nerabdator fiind. Am introdus doar 6 pesti ( guppy, molly, neoni ) iar in cam 4 zile am ramas doar cu neonii, restul nesupravietuind.
Nu am mai achizitionat alti pesti decat dupa o alta saptamana si am luat doar neoni intrucat am observat ca le merge ok in acvariu . In momentul de fata detin in acvariu 7 astfel de neoni pe care ii am de cam 5 saptamani si observ ca le merge foarte bine . In urma cu o saptamana, mergand pe principiul ca acum apa s-a format ok iar acvariul este deja ciclat am mai achizitionat inca 4 pestisori ca si prima daca, insa istoria s-a repetat

si acestia au decedat. Cu alte cuvinte singurii pesti care sunt Ok in acvariu se pare ca sunt Neonii .
Acvariul nu este plantat ci are doar cateva plante artificiale, substratul este un pietris de culoare inchisa pe care l-am spalat foarte bine in 3 ape inainte de a il pune in bazin, ca si schimburi de apa am inlocuit o data pe saptamana cam 10 litri din cei 63 ai acvariului, substratul a fost aspirat saptamanal de asemenea cu un furtun, pestii au fost hraniti o singura data pe zi si cu foarte putina mancare, temperatura in acvariu este mentinuta constant la 24 de grade, iar apa pe care o inlocuiesc periodic o las la statut si o tratez cu easy life solutie recomandata intr-un petshop.
In prezent apa acvariului este mai ok in sensul ca am observat o limpezire a acesteia insa mai are o tenta laptoasa usor tulbure , posibil aici ma gandesc sa fie vorba de o ciclare a bazinului gresita sau nefinalizata inca . .
Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac intrucat am incercat toate posibilitatile si variantele posibile din minte.
Mentionez ca in aceasta perioada am clatit de doua ori materialul filtrant din filtru dar cu apa din acvariu, si ca am incercat sa pun bacterii inclusiv pe filtru pentru a facilita ciclarea apei.
De asemenea daca ar putea sa va ajute acest detaliu pestii nu au rezistat decat maxim 4 zile in care nu au fost extraordinari de activi in bazin insa innotau , de multe ori cei molly stateau si pe fundul apei, iar in momentul in care au mureau isi luau o viteza haotica prin acvariu dupa care in cateva secunde erau prabusiti .
P.S. Neonii sunt foarte ok si in prezent si ma gandesc ca nu ar fi vorba neaparat de o boala din moment ce acestia sunt bine iar restul nu imi supravietuiesc.
Multumesc pentru interes !