[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TheKing
Forum Index » Profile for TheKing » Messages posted by TheKing
Se vinde una bucata Dennerle Mehrweg 160 ( complet ), pentru acvarii pana la 160L format din:
- 1x butelie 0,5kg CO2 incarcata complet
- 1x robinet
- 1x supapa
- 1x furtun cca. 2m
- 1x CO2 flipper
- 1x CO2 indicator + 4 rezerve

Instalatia are circa 2 luni, cumparata de aici din germania, am factura plus garantie.
Este disponibila din data de 13.06.15 deoarece atunci imi ajunge instalatia noua comadata.
Pentru poze sau orice alte info va stau la dispozitie.

PS instalatia o am in germania dar am posibilitatea sa o aduc in tara oricand.
Exact la fel e si la neonii mei .. am vreo 20, deci cred ca este ceva normal
Si la mine face la fel. A mea este mult mai neagra decat ce ai postat tu acolo in poza. Am aruncat un ochi si prin magazinele care o vad si e axact la fel ... cine stie?!
Egeria Densa creste foarte repede si se poate inmulti relativ usor, spun asta din experienta mea, am avut sa zic vreo 10 fire care

au crescut, am taiat de la jumate am replantat si au crescut in nesimtire sa zic asa. DUpa circa o luna aruncam la gunoi un

manunchi mare cam la 2 saptamani. Eu le-am dat EasyCarbo+Scarper'screen+NPK Booster(foarte putin)lumina+CO2. Nu stiu daca ai CO2

dar n-ar trebui sa ai probleme cu aceasta planta ... e ca si scaiul, nu mai scapi de ea si e si ieftina. Cat despre cate fire sa

iei cred ca o gasesti doar asa la manunchi, cateva fire acolo, ia-ti doar unul pentru probe. Succes!
Nu ai de ce sa fii paranoica, nu se intampla nimic. Incearca de curiozitatre dupa ce il umplii sa il misti pe suprafata dulapului ... nu ai sa poti. Eu am incercat la 180L si nu prea am avut sanse. Cred ca nici estetic nu ar da bine acel pad ...
In fine, multa bafta si ape limpezi

PS Stii vorba aia din Ardeal? Rabdare si tutun
Salut. Nu pune nimic, eu am Rio180 si cei din magazin (Hornbach Germania) mi-au recomandat sa nu pun.

PS ai si dulapiorul original?
Nicio problema colegule
Bun venit!

In alta ordine de idei am tinut acvariul in bezna 3 zile si se pare ca BBA regreseaza! Se pare ca da, lumina este primul factor declansator. Momentan tin lumina 4,5 ore aprinsa apoi pauza 2 ore si din nou 4,5 ore.
O intrebare pentru cei cu filtre externe: Cam la cat timp umblati in el? La mentenanta ma refer, banuiesc ca nu sunt nevoit sa umblu in el in fiecare saptamana ... sau? Intreb asta pentru ca nu vreau sa disturb culturile de bacterii din el.
Mi-ar fi placut sa imi incapa si mie in dulapul acela insa nu intra, filtrul este ceva mai maricel si nu intra pe usi ... asta e l-am pus langa si daca intreaba cineva le zic ca e aparat de dezumificat )
Deci cum am zis, am achizitionat cele 2 reflectoare si cum a spus si @Gabi C intradevar merita banii. Pe langa acestea a venit si un CO2 micro-perler de la Dennerle, tablete pentru substrat si un filtru extern, Mercedes ( @dan.pavelescu ) Eheim Professional4 250 care a fost montat, pus in functiune (sper sa se cicleze relativ repede) si din pacate nu mi-a incaput in dulapiorul acvariului asa ca l-am montat langa acvariu si functioneaza in paralel cu cel intern. Concluziile: PRO: Ok la pret, silentios, arata destul de bine. Contra: Furtunele sunt enervant de tari si m-am chinuit putin la montare.
O alta problema: La recomandarea celor de unde achizitionez plate/pesti, am decis sa tin lumina stinsa circa 3 zile, sa opresc fertilizarea si sa stopez alimentarea cu CO2 pentru a incerca sa combat BBA ... se raspandeste al naibii de repede si nu mai stiu ce sa mai fac.
@happy hippo exact acela este pestele. Mersi
Multumesc tuturor pentru sfaturi! O sa revin cu cateva poze

PS: sunt treaz la ora asta ca imi pazesc un Guppy care naste
Scurt si la obiect. Mersi. Ma orientez pentru Eheim ceva mai mare decat acel eXperience 250 ... desi cred ca mi-ar fi de ajuns si acela.
O zi buna!

Apropo, stie cineva ce peste e acela de la secunda 20 din video-ul meu? https://www.youtube.com/watch?v=MHp3McEidYY&feature=youtu.be

LE Se vede mai bine de la secunda 32 si pana la 40 si 45 pana la 50 din nou. Nu il gasesc nicaieri pe net
Mersi de raspuns. Reflectoarele le cumpar astazi! Pot sa te intreb daca sunt galagioase? (Eheim-urile) Adica fac galagie cat o pompa dinaceea de aer cu membrana?
Poate imi spune cineva cum e cu cele de la JBL ...
Salutare din nou. Uitandu-ma pe forum si in ceva documentatii pe net am gasit reflectoare specifice acvariului meu, Rio Juwel 180 http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Reflectors-Clips/HiFlex-895-mm-T5-45W-T8-30W-Refl-895-mm.html care se prind direct pe neon si redirectioneaza lumina. Intrebarea mea este merita aceste reflectoare? Intreb asta pt ca am acvariul plantat si nu prea as vrea sa fac modificari sistemului de iluminat, fiind nou acvariul si complet beneficiez de 2 ani garantie. Momentan am 2x45w T5 raportat la cca. 165l apa.
A doua chestie de rezolvat: Postase un coleg de al nostru, nu mai stiu exact cine, un link http://www.aqadvisor.com care iti spune in functie de marimea acvariului si a filtrarii daca acesta se descurca cu numarul de pesti existent in aacesta. Introducand datele mele(fara 4 buc pesti care nu reusesc sa ii identific) imi da urmatorul mesaj: Warning: You need to add more aquarium filtration capacity!!! Your aquarium filtration capacity for above selected species is 87% deci am nevoie de inca un filtru. Bun. Am intrat pe net si am gasit asa: Außenfilter JBL CristalProfi e901 greenline(care ar fi cel mai ok parerea mea) http://www.hornbach.de/shop/Aquarium-Aussenfilter-JBL-CristalProfi-e901-greenline/8358788/artikel.html sau Eheim eXperience 250 https://www.hornbach.de/shop/Aussenfilter-Eheim-eXperience-250/8719202/artikel.html
Spre care ma sfatuiti sa ma indrept?

Multumesc anticipat
Humbert wrote:da scuze am omis faptul ca ai CO2.

Nu e bai
Uite ca am vazut acuma pe site-ul dat de tine, este Cirax: Cirax is a biological filter medium which creates the perfect colonisation conditions for useful bacteria, due to its large, highly porous surface.
Il pun asta in schimb si ar fi ceva filtrare biologica, nu?
Eu zic de acest 'filtru' http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-JUWEL-AQUARIUM-CARBAX-CARBON-FILTER-MEDIA-COMPACT-STANDARD-JUMBO-TANK-/400587077063 care are pietricele de ceva, sa le zic asa )
Cat despre CO2 am instalatie completa Dennerle MehrWeg 160 care functioneaza doar ziua, noapte se inchide plus CO2 Indicator ( a se vedea pozele mai sus )

Lumina 2x45W T5 - instalatia originala a acvariului
Da, doar Phoraxul acela plus 6 tipuri de bureti. Adevarul e ca schimb apa cam 40% dupa care vreo 2 ore are asa o tenta albicioasa(pun direct de la robinet fara sa o las la invechit) dar nu foarte tare dupa care se clarifica. Teste fac doar la magazinul de unde achitionez plante si pesti(beneficiez 14 zile garantie la pesti daca fac periodic teste de apa) si omu zice ca apa este super. Ultima data, sambata trecuta mi-a gasit nustiu ce carbo ... nu mai stiu cum ca nu am inteles exact, mariti dar inca in limite si mi-a propus sa schimb de 2 ori apa pe saptamana(locuiesc in Germania) Scot acel Phorax afara si reintroduc Carbax inapoi pt ca sincer mi se pare ca acvariul o ducea mai ok cu Carbax pus.
@Humbert: Vazut, citit si in sfarsit inteles perfect!
Deci eu am tot timpul in filtru carbune activ insa este destul de mic. Acuma imi dau seama ce este Juwel Phorax si Carbax pe care le-am primit odata cu acvariul dar nu scrie nicaieri cum ca as putea sa le pun amandoua in filtrru, doar pe rand.
Am avut doar Carbax pana acuma, vazand ca imi cresc alge am scos afara si am bagat Phorax, pentru ca pe el scrie ca ajuta plantele, oarecum si stopeaza algele si scrie ca sa il schimb la 2 saptamani. Il mai las inca o saptamana dupa care il scot si introduc Carbax nou(pe care scrie ca se schimba la 12 luni). Deci cred ca deocamdata nu merita sa investesc in filtru extern, cel integrat isi face treaba bine mai ales ca acuma am si inteles rolul fiecarui burete de acolo.
Multumesc inca o data!
OK, am luat forumul in lung si lat .. am cat scos-o la capat cu BBA. M-am apucat de taiat frunzele afectate, schimburi de apa si m-as incumeta sa folosesc si EsayCarbo pe langa aditia de CO2 in speranta ca nu v-a mai aparea. In legatura cu moartea de guppy este posibil sa fi avut putina suprapopulatie, acum totul este ok(sper si pe viitor) Daca aveti ceva sugestii sau reclamatii in legatura cu acvariul meu, sunt binevenite. Multumesc si o zi placuta tuturor

LE: Credeti ca ar trebui sa renunt la filtrul intern si sa ma axez pe unul extern? Ar fi mai ok pentru plante si pesti? Cel actual este Juwel BioFlow 600l/h, cantitate de apa sa zic undeva la 165-170l, apa clara si am un curent destul de puternic in bazin, si am inceput sa folosesc de la Dennerle Fertilization SystemSet(V30C Complet+S7VitaMax+E15 FerActiv) Tot citesc despre filtrele externe cum ca ar avea material filtrant in ele nu stiu cati litrii ... asta nu o inteleg eu ce e materialul filtrant pt ca banuiesc ca nu sunt buretii ..
Sper sa se vada alga pe plante ...
Daca aveti idee cum pot scapa de ea ..
Un mic sfat va rog: s-a mai confruntat cineva cu black beard algae? Stie cineva o solutie? Pe langa asta au inceput sa imi moara din Guppy si doar Guppy masculi.
Revin cu poze numai sa le fac resize
Multumesc! Deja sunt comandate 3 bucati, maine ajung
Revin cu detalii

Forum Index » Profile for TheKing » Messages posted by TheKing
Go to: