[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: filipmarius16
Forum Index » Profile for filipmarius16 » Messages posted by filipmarius16
Pozele datorate sunt pe drum deoarece dintro greseala am dat back la browser si le-am pierdut si acum tre sa ii surprind din nou pe nazdravani... o sa revin.
Salut! Am nevoie de opinia unui cunoscator in ale "boalelor" la discusi si anume: pe unii din ei au aparut de ceva timp punctulete mici negre si pe unii cate unu,doua,trei puncte mai mari ce sa fie oare?? Am si poze dar claritatea cam lasa de dorit si nu stiu daca ajuta, daca nu ajuta am sa prind unul si am sa il pun la fotografiat in macro. Mentionez ca de ceva timp i-am trecut pe mixtura si dupa exagerari cu mancarea au dat in flagelate., stiu sigur ca erau flagelate deoarece aveau caca alb si lung cu intreruperi care se tinea in ceva firisoare albe. Acum sunt bine (si inainte erau dar au refuzat mancarea vreo 2 zile) au inceput sa manance normal, mixctura nu le mai dau aproape deloc, poate odata la saptamana un cub din acela din forma de gheata. Tratamentul cu metro si schimburile de apa 80 % in fiecare zii au dat rezultate. Parametrii apei sunt: gh 14-16 nu pot sa fiu precis kh 8 ph 7.2 nitriti 0 nitrati 10-15. Pesti se comporta bine mananca, caca normal nu se freaca de decor nu stau ascunsi nu sunt schimbati la culoare nimic care sa ma faca sa cred ca nu ar fi ok doar acele puncte, aa si doi pigeoni mici care nu prea au crescut in comparatie cu un red turqoise care "a crescut ca o ciuperca", respira putin mai repede dar cu amandoi operculi
Multumesc ocean pentru sfaturi, ai si tu dreptatea ta dar vreau sa incerc pe pielea mea si binenteles pe pielea lor... sa vedem ce o iesi oricum nu vreau sa ies cu iei la concurs oricum ala mai marisor dintre cei mici era mult mai mic decat cel mai mic dintre ei avea pe la 4 cm acum are 7 si se vede ca prinde forma frumoasa .. Da! artemia congelata le mai dau din cand in cand dar nu se omara pe ea, nici pe chironomus dar in schimb pe tetra si mixtura care pomeneam mai sus sunt in stare sa se duca singuri la frigider sa si-o procure. Aici ca sa iti cumperi maturi tre sa investesti in jur de 200 euro pe 3 bucati. . Pe viitor daca reusesc sa imi conving sotia si sa gasesc mai mult spatiu voi construi unul de minim 400l si poate un sump dar mai vedem. Ca sa fim intelesi stiam la ce ma bag cand am ales sa il fac plantat deci stiam ca ai mici se cresc in steril si cu o apa cu duritate mai mare pentru intarirea oaselor (scheletului) dar sincer nu imi palce sa il vad gol doar cu pesti.
Multumesc lucian. Am si un video

Lucian: ti-am editat eu link-ul ca sa vedem aici filmuletul
Cred ca am gresit sectiunea..rog frumos un moderator sa mute daca poate.

Lucian: Done!
Cateva poze
Salut si vine v-am gasit. Am zis sa fac si eu un mic jurnal despre "placintu?ele mele 6 la numar.
Distractia a inceput acum 6 luni in dorinta de a schimba acvariul de 100l cu unul mai mare am avut norocul sau nenorocul de a gasi unul de 180l cu tot cu discusi in numar de 3 plus alte accesori la un pre? care m-a avantajat zic eu, avand un acvariu de 100l plantat cu pesti comunitari si vazand cum sta treaba cu plantele am zis de ce nu, sa il fac si pe asta plantat dar cu discusi. Acum setupul consta in:
-acvariu askoll ambiente advanced 180l
-filtrarea e compusa din 2 canistre externe; 1 aquael minikane 120 plin cu 1.5l inele din sticla sinterizata (o clona foarte eficienta a siporaxului, o spun testele) plus buretele din ultimul sertar cu care a venit filtrul. 1 askoll pratiko 200 plin si asta cu 1.5l din aceleasi inele plus buretele din dotare. Surface skimer de la jbl montat pe inul minikanului.
-iluminarea consta in doua tuburi t8 de 30w plus un t5 24w aquael, ca si tuburi t8 folosesc un sylvania grolux fixat in partea din spate impreuna cu cel de 24w de la aquael si in fata am un osram daylight. Cel de 24 w nu stiu ce tip de lumina face dar ochiometric cred ca are cam 6500k. Sunt setate pe o priza programabila sa se aprinda toate deodata la 8:30 pana la 1:30 apoi de la 18 pana la 23 ( stiu ca e cam mult dar am incercat si cu opt ore la zi si aveam bba la greu)
-sistem co2 compus din butelie de 500g care in viitorul apropiat va fi inlocuita cu una facuta din extintor 2kg cu co2(cumparat nou si asteapta in debara schimbarea robinetului, sper ca intr-o saptamana sa rezolv), reductor presiune aquili, electrovalva aquili la 220v (se cam incinge), reactor tip Bitanu din filtru apa 5'
-substrat format din nisip quartos alb galbui
-plante: echinodorus ozelot, echinodorus parvuflorus, pogostemon helfieri, vallisneria spiralis.
Fertilizez odata pe saptamana cu denerle plant elixir jumatate din doza recomandata de producator din frica sa nu se "arda placintele", schimb de apa 30% la saptamana cu apa de la robinet tratata cu aquatan si ceva substante impotriva algelor si ceva pentru scazut ph dar se pare ca sub 6.8 nu pot sa il cobor datorita duritatii apei dar e bine si asa.
Hrana consta in tetra discus de 2 ori pe zi plus de doua ori pe zi larve de tantari congelate si mai am ceva tot congelat special pentru discusi nu ii stiu numele dar pare o mixtura fara inima de vita facuta din fructe de mare si spanac si ce o mai contine ca nu imi aduc aminte (programul de masa ar fi cam asa: 2 ori pe zi tetradiscus, cand suant acasa sambata duminica mai adaug si congelatele de doua trei ori pe zi)
In urma testelor am asa: no3 -25 mg/l, no2 0mg/l, gh 16°d, kh 10°d, ph 6.8-7,2 temperatura 28°celsius acum de cand a venit caldura sa ridicat la 29°.
Si acum speciile de discusi las cunoscatorii sa imi zica deoarece sunt confuz, pe unele siteuri de profil i-am identificat sub un anumit nume apoi am descoperit ca nu ar fi asa tot din alte surse de pe internet.

Va multumesc pentru ospitalitate si da cred ca o sa fac si un jurnal cat de curand.. va salut!
Salut inca odata la toata lumea, ma numesc Filip Marius si sunt din Drobeta Turnu Severin dar locuiesc de vreo 5 ani in Italia (Asti); am 28 ani si pasiunea acvaristica am REDESCOPERITO acum vreo 2 ani cand mi-a fost oferit cadou un acvariu de 100l si prin intermediul acestui forum si binenteles al vostru cei care il tineti in viata am dus acvariul in stadiul asta( foto cu numele "primul acvariu").dupa ce am prins putina incredere si dupa 2 ani de a urmari acest forum aproape zi de zi si citind zic eu indeajuns de a prinde curaj, am trecut la un nivel mult mai greu zic eu, acela de a tine discusi. Ii am de vreo 6 luni si se simt bine intr-un acvariu de vreo 160l net ( foto acvariu discusi prezent)
PS: Rog un moderator sa ma ajute cu fotografiile daca nu au ajuns unde trebuie, binenteles daca bu cer prea mult. V-am pupat!

Forum Index » Profile for filipmarius16 » Messages posted by filipmarius16
Go to: