Message |
|
Gepeto wrote:Da-mi voie sa te contrazic...link-ul era:
 Recucosc, m-am grabit. Era linck trimis de "bogayman" 
|
 |
|
Dalles wrote:
Ai voie. Linkurile catre site-urile de factura documentara (spre deosebire de cele comerciale) nu sunt considerate reclama, ci referinta tehnica, bibliografie de specialitate, material informativ, s.a.m.d...
linckul trimis de Gepeto este asta:
http://home.arcor.de/peter.nisi/Museum/Vivarium/Becken_htm/Bilder/FAHNEN02.jpg
|
 |
|
aripel wrote:
...din asta eu am inteles ca aveai cate doi din fiecare....si acum ti-a ramas unu care nu sti ce e...
Despre cum se deosebesc ti sa raspuns mai sus in schimb daca ai doar cate doi din fiecare nu e bine! Ai grija ca sunt pesti de bank (characidae) si astia in general nu se simt bine decat daca sunt multi...nu mai vorbesc de de faptul ca efectul vizual e mult mai frumos cand sunt multi...
Zilele urmatoare am sa mai cumpar cativa (incercand sa nu suprapopulez).
Conteaza foarte mult daca numarul masculilor sau al femelelor este mai mare? (dasi daca sunt pesti de "stol" n-ar prea trebui, nu?)
Multumesc pentru ajutor !
sper sa iese bine...
|
 |
|
Gepeto wrote:Nu stiu daca am voie sa fac reclama la alte site-uri...asa ca stau in banca mea... ;)
Ma gandeam ca acest topic sa fie folosit de toti care au aceasta problema
"-Care-i, ma ?" :-)
io am mai vazut linkuri pe forum...
acu nu stiu politica administratiei...
oricum, multumesc mult !
P.S. Poti trimite mesaj cu link (daca nu cer prea mult)
|
 |
|
Gepeto wrote:
FLORI AN wrote:Stie cineva cum (si daca) se deosebeste femela de mascul din speciile:
Hyphessobrycon erythrostigma ?
Femelele sunt mai mari si au aripioara dorsala mai mica si rotunjita.
Masculii au inotatoarea dorsala mai lunga si mai ascutita.
"Females are larger and have a smaller, rounded dorsal fin. Males have a longer and more pointed dorsal fin."
Multam !!!
poti si un link spre eventualul site ca sa stie toata lumea pe unde sa gaseasca singuri ? 
|
 |
|
Stie cineva cum (si daca) se deosebeste femela de mascul din speciile:
Gymnocorymbus ternetzi (vaduva neagra)
Hyphessobrycon erythrostigma ?
Am ramas fara perechi pentru pestii astia si as vrea sa le iau perechi pentru ca imi plac. Cand traiau toti PARCA-i mai distingeam unu de altul, dar fara sa stiu ce sunt, iar in magazin unde sunt 30-40 de pesti de toate marimile... (exclud "sprijinul" vanzatorului)
nu ma refer la pesti maturi, ci la cei din petshop 3cm...
|
 |
|
Multam tuturor !
acum, in ceea ce ma priveste, acest topic poate fi mutat sau sters
|
 |
|
MARELE ALB wrote:De banii aia poti lua o canistra Tetra pentru acvarii de 250 litri  .
pentru acvariu de 100L cam cat m-ar costa?
si din nou intreb si cine s-ar oferii sa ma ajute...
in Tg-Jiu nu am vazut
|
 |
|
dar ceva calitativ asemanator, dar la un pret mai bun ?
vreau prea multe? 
|
 |
|
Merita 2 500 000 lei un Fluval 104 ?
Adica gasesc mai ieftin ?
Daca "da" se ofera cineva sa mi-l achizitioneze si sa mi-l trimita ?
Stau in Targu-Jiu...
Plates tot... si nu numai 
|
 |
|
am intrat pe www.aquarium-background.com  si m-am hotarat: incerc sa-mi fac un decor din spuma.Deci ma apuc de sculptura.
Probabil am sa revin pentru lamuriri pe parcurs.
Editat de Dolly
|
 |
|
FLORI AN wrote:
Exista un topic despre decoru "artizanal" ?
scuze, am gasit. Acum trebuie sa studiez
|
 |
|
oameni buni, normal ca vreau sa vopsesc pe exterior, dar pe la colturi este silicon si nu vreau sa se detelioreze si sa influienteze rigiditatea acvariului.
Exista un topic despre decoru "artizanal" ?
...ca daca nu, am sa va steresez (si pe mail, voluntari) cu intrebari
|
 |
|
Multam pentru urari !
"inca" l-am pus ca poate peste un timp o sa ma intreb "de ca am facut-o ?"
inca o data "Multam !" si vorba aia: Asta nu-i pentru cei neinitiati !
...orice ar insemna asta
si ca sa revenim la acvaristica... am montat 72 W si ma bucur pentru ca si fertilizantu a dat roade si le merge bine la plante acu... si fac ce nu au mai facut de un an de zile, se inmultesc 
|
 |
|
Multam pentru pareri
Din motive financiare am ales solutia cu vopsitu... as prefera un decor de polistiren, dar pe aici e destul de scump. Am vazut prin galerie si tre sa recunosc: arata bine.
Cu vopsitu... ma asteptam sa fie pareri pro si contra... ma interesau argumentele, dar in primu rand daca siliconu se "dizolva".
Oricum capacul am sa-l vopsesc pentru ca mi-ar trebui cam mult autocolant...
Mai astept
|
 |
|
am in spate pe geam lipit un poster (cu plante) si ma enerveaza la culme ca la fiecare cateva zile apar "bule" de aer si tre s-o iau de la capat cu lipitu
si ca de obicei cand vreau sa-mi simplific viata gasesc solutiile cele mai complicate
As vrea sa-l vopsesc (ca si capacu) cu spray probabil de la piese auto
in cazu in care asta e o idee buna, are loc vreo reactie chimica intre vopsea si silicon?
poate am geam colorat si pestii pe covor
a mai facut cineva asa ceva?
recomandati? sa ma risc ?
Ce alte solutii ar mai fi, ca nu vreau sa vad peretele prin acvariu ?
|
 |
|
scuze pentru datele incomplete...
capacul vroiam sa fi dintr-o singura bucata cu lateralele, iar in partea de sus pe mijloc sa aiba o fanta ca sa nu rdic capacu de fiecare data... de lene
am gasit solutia, am luat doua lampi cu tuburi de 35W.Partea proasta e ca nu stiu daca am sa gasesc tuburi speciale pentru acvariu care sa se potriveasca pentru ca sunt cam de tipul becurilor economice se mufeaza intr-o singura parte
...iar in ceea ce priveste nunta... m-am insurat si inca mi se pare ca a fost o idee buna 
|
 |
|
...pana la urma am reusit sa mai ajung in coltu incepatorului... scuze pentru absenta, am fost "ocupat" cu licenta si cu... nunta
asa, sa revenim.
Intr-adevar plantele duceau lipsa de haleala (le-am cam neglijat)
am pus sera-florena si mmm sa zicem ca le-a cam trecut... de fapt nu s-a agravat
De asemenea nici cu lumina nu ma laud... zilele astea se va mai remedia aceasta problema.
Beleaua e ca la acvariu meu mi-ar cam trebui 3 tuburi de 20 (60w conform unui articol destul de complet) si nu am cum sa le pun si sa ramana loc sa pot pune mancare  acvariu e lat de 35 cm...
Oricum 2 neoane tot pun. as pune mai mari, dar nu se potrivesc la lungime... are 70 cm. sugestii careva ?
a, acum mi-am amintit, am in substrat un strat de "cenusa" vulcanica. asa scria pe ambalaj... tot pe ambalaj mai scria ca-si pierde din proprietati dupa 6 luni.
Dupa 6 luni tre aruncat? e daunator?
cu datele tehnice revin altadata... sa trec pe acasa...
|
 |
|
Multam, Dolly!... si nu numai
Ca sa nu mai deschid alt topic... mai o problema:
Pe plante, in special pe "lamaitza" (n-am nici cea mai vaga idee cum se numeste "oficial". seamana la frunze, face crengute lungi...) au aparut niste puncte care in timp au cam devenit gauri... din cauza lor se strica frunzele.
Asta e vreo alga sau vreo boala a plantei sau semn ca nu-i merge bine (asa a spus gagica de la petshop) ?
Am ceva lumina cred ca 36, au si portie de CO2. Ce sa va mai zic?
|
 |
|
OK!
Multam!
scuze! ... n-am mai avut timp sa mai caut pe forum... stiu, cam stresant sa explicati intr-una aceleasi chiestii, nu va suparati pe mine...
|
 |
|