[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FLORI AN
Forum Index » Profile for FLORI AN » Messages posted by FLORI AN
E posibil sa se fi rupt frunzele din cauza algelor ? ... care, cred ieu ca, ca ar fi pe iele.
Zic asta pt. ca am impresia ca mi-au aparut si mie alge. Nu stiu de care(inca), am sesizat cand am sters geamu, parea cam... aspru
E vreo metoda universala de eradicat alge indiferent de tipul lor ?
Deci melcii indiferent de specie sunt benefici? Auzisem ca aia negrii ar fi daunatori... E vreo specie recomandata?
Oricum multam de lamurire !
Salut !
Am descoperit, intamplator, pe o frunza de valisneria o "bula" gelatinoasa destul de mica (3 mm) incolora.
Ce mai e si aia ?
In ultimu timp am facut rost de ceva plante cu tot cu melci... si negri si mai moronii... Ieu zic ca i-am scos pe toti ca sa catarau pe frunze si le rupeau... (e vreo specie NErecomandata?)
...sugestii, sfaturi, pareri...
calin wrote:Treci si pune o sticla cu drojdie ca vad ca filtru ai sa vezi schimbare in cel mai scurt timp. .

Ai putea dezvola idea cu drojdia... detalii ca nu am nici cea mai vaga idee desprea ce trebuie sa fac (cata drojdie, cum, unde, etc)
Voi cum testati PH-ul ? ...si cam cat costa pe la voi ?
In Tg-Jiu e un singur tip de test (care zace de nu stiu cand pe un raft): o sticluta cu lichid si un recipient si ceva o hartie pt comparat, nu mai stiu producatoru' 250 000 lei
ceva sugestii...
Am eu ceva de geu:
image
Este un Aqua El mini pentru "acvarii" de capacitate cuprinsa intre 30 si 60 de litrii. Are "jet" reglabil si eu am fost multumit de el. L-am folosit cam un an, maxim. E in stre buna, rezerva e noua, ventuzele sunt bune (enervant de bune ) ... ce altceva sa-ti mai zic ? E bun, daca te intereseaza FLORI_ANGABRI@YAHOO.COM si mai vorbim de pret si transport.
Mai am si o pompa de aer (vibrator) resun:
image
destul de "puternica". Am folosit-o tot pentru "burete" (2) dar si pentru "pietre" cam o jumatate de an (pentru ca mi-am luat alta mai mare cand mi-am luat acvariu de 100L). Merge bine, n-am avut probleme cu ea
La fel, pretul il mai discutam.
Sincer sa fiu nu prea am conditii foarte bune pentru cresterea plantelor...
Acvariu' e situat cumva in stanga geamului pe acelasi perete.
Nu prea bate soarele direct in el, dar camera e destul de luminoasa. zic eu
Mai am si un neon (nu prea mare) normal din comert albastrui, dar nu prea il mai aprind asa de des (mai multe detelii despre noen, cel putin acum nu va pot da... nu stiu)
Apa o aerez cu o pompa de aer (vibrator) Resun AC 9602 cu 3 "pietre". Strica prea mult oxigen? nu prea le am cu chimia, cu schimbu' de gaze, etc.
Pentru filtrare folosesc Resun SP 1100L.
Acvariu e inalt de 40, lung de 70, lat de 35... e acoperit cu un geam pus pe niste distantieri.
Temperatura medie 25-27. Asta daca nu e CANICULA afara
Pesti... 4 neoni, 2 vaduve negre, o zebra, 2 gurami, un conconus, si ceva guppy. mancare uscata
PH - necunoscut... inca
ce alte amanunte ar mai trebui?
Sper sa fac rost (zilele astea) de un aparat foto digital si va arat si voua cel putin cum arata (... daca am sa descopar cum sa inserez o poza de pe HDD)
sunt si eu interesat de plante sunt din Tg-jiu si ar fi destule curse de autocare ca sa intermedieze "tranzactia" suport chieltuiala cu transportu'
FLORI_ANGABRI@YAHOO.COM
MARELE ALB wrote:
FLORI AN wrote:cine are plante de aruncat... cersesc plante
Eu spun sa nu mai bagi plante acolo.

Le-a trecut... "cum?" nu stiu...
acum nu mai am probleme si chiar au dat niste lastari noi. probabil ca era vorba de frunzele mai batrane sau mai sensibile sau... cine stie?!
asa ca-mi reiau cersitu' Are cineva plante de aruncat?
Mordax wrote:Mda, Gorjului e o zona din cartierul Militari, din Sectorul 6, din orasul Bucuresti! :sic:

poate ar trebui sa ma simt penibil... dar m-a distrat si pe mine faza... n-am consultat harta
oricum daca ajunge cineva prin Tg-Jiu cautati-ma si bem o bere 2 3 4 5
Mordax wrote:Mai am, dar grabeste-te pana nu se ingalbenesc, ca le-am scos intr-un vas. Ne putem vedea maine dupa-amiaza, prin zona Gorjului, daca vrei.

Mai ai plante de dat?
Nu de alta da' eu stau prin Tg-Jiu (Gorj)... daca mai ajungi p'aici
problema e ca toate plantele (care au mai ramas) au aceeasi "boala"
Nu am mai avut probleme cu Vallisneria Spiralis chiar si cand Anubias Minima "surerea" mai nasol.
Temperatura apei in acvariul meu se incadreaza in limitele de toleranta ale speciilor. Problemele au aparut cand le-am mutat in noul acvariu (le-am taiat din radacini), inainte mai si aruncam din ele ca se inmulteau foarte mult. De atunci nu le merge bine deloc.
Mai am prin acvariu vreo 4 "pietre" pentru aerare. Dauneaza prea mult oxigen in apa avand in vedere ca ele produc O2?
Pana la urma voi ati gasit o rezolvare?
mi se duc plantele
nu pot sa spun ca au dus-o bine vreodata, dar nici rau...
incep de la varf sa se "dezintegreze"... devenind ca o pasta care e luata de "val"
poate vi se pare cunoscut fenomenu' si poate stiti vreun remediu
asa se intampla cu mai toate plantele mele ajungand sa mai am 2 "manunchiuri" de "grausor" (limbile alea lungi si subtiri, nu stiu denumirea lor) si alta "buruiana" care nu stiu cum se numeste si nici nu prea stiu cum sa va explic exact ca sa va dati seama despre ce e vorba
substratul e din pietris mai fin si ceva pietricele mai mari prin el, deasupra am un strat de pietris din comert cu cenusa vulcanica. in total am cam intre 4 si 7 cm depinzand de zona.
am mai pus Nutrivit in apa, dar nu prea am vazut vreo ameliarare
date despre apa nu prea va pot da. deocamdata nu dau 250 000 pe un test PH.
cine are plante de aruncat... cersesc plante. in orsu asta nu se gaseste in comert decat aceiasi replica "mai treci duminica" si cand aduc... si ale mele arata mai bine, dar cel putin...
Barabula wrote:1. Au disparut (gen Triunghiul Bermudelor) o gramada dintre puii de guppy + parintii lor. I-am cautat de mi-au sarit ochii din cap.

Puii intr-adevar e posibil sa-i fi halit ceilalti. Eu ii separam de cei mari...
Pe aia mari i-ai cautat pe jos? Mie mi s-a intamplat sa sara (in special guppy) si aveam acvariul acoperit cu geam, dar pus pe niste distantieri.
E posibil sa fi murit si i-au maincat ceilalti. Canibalii... si asta mi s-a intamplat...
Dalles wrote:Eu zic ca ar fi bine sa treci la un filtru extern. Un acvariu de 100l ca al tau merita un filtru extern, crede-ma.

Te cred. DAR cum spuneam mai demult in Tg-Jiu sunt doar doua magazine dintre care doar unu singur are aparatura noua... si alea pe o singura etajera...
In urma discutiei de pe forum despre racirea apei m-am dus si am intrebat de "racitoare". M-au intrebat ce-s alea si ce fac ele...
Drept sa spun, spre rusinea mea, nu prea stiu ce inseamna filtru extern, pot doar sa banuiesc...
ma gandesc la doua variante: una (parea ceva "artizanal") e "cutia aia de jos" cu 2 furtune, care, banuiesc, ca are vreun mediu filtrant si o pompa care circula apa din acvariu prin chiestia aia, iar a doua (de vreo 2 milioane) e chiestia aia care se monteaza pe geam si apa o circula printr-o "cutie" iar apa cade in cascada inapoi in acvariu...
descriere penibila, asta din ce am vazut io ca folosesc la unu din magazine...
Trimite-mi, te rog, macar un link spre un site al vr-unui magazin sau producator de filtre externe sa ma mai destept si io sau ceva detalii, daca nu ai altceva mai bun de facut (ca daca astept sa aduca astia in Tg-Jiu...)
Dark4ce wrote:poti sa folosesti o lama de cutter pe care vezi tu cum reusesti s-o prinzi de un batz..eu am folosit asa

nu se zgarie geamu' cu lamele astea?
plus de asta io nu prea vad mare lucru pe geam (e prima oara cand apar ce v-am zis in mesaju de sus) ca sa raschietez cu lame, doar murdaria aia de la apa statuta... ma insel???

oricum, multam tuturor pentru sfaturi
cu ceva zile in urma m-am apucat sa pun in aplicare o parte din sfaturile care le-am gasit pe forum... pentru ca facusem ceva greseli...
am mutat pestii in "garsoniera" (10L) si am mutat si o parte din apa in sticle si alte recipiente ca sa nu o inlocuiesc pe toata. Cand s-a uscat geamu' au aparut niste pete, nu multe galben-verzui (diametru 2cm).
Sunt alge?
Sunt periculoase?
Cum scap de ele? in mod "ecologic"
Se formeaza doar pe geam?
Voi cum curatit geamu' pe interior?
... cam multe intrebari...
io curat geamu cu o chiestie d'-aia cu magnet, in interior o periuta... destul de mica si, mi s-a parut mie, cam... naspa, nu-s multumit... plus de asta ma plimb cu smechieria aia pe geam de-mi ies ochii din cap, ca sa nu mai zic de curatitu partii din spate ca imi raschietez mana de perete...
pentru filtrare folosesc "SP 1100L" RESUN
pentru aerare folosesc "AC 9602" RESUN
Cuburi de gheata ?
cand aveam acvariu de 30L era mai usor... dar acu la 100L...
Lucian wrote:
FLORI AN wrote:iti dau eu cate 1000 de lei la fiecare 50 de melcu pe care ii scoti de la mine din acvariu (sper sa ma tina portofelul ca melci sunt de nu cred ca ai tu acvariu unde sa-i pui)

unde stai ? Vin imediat... cu sacu'... daca de pesti nu-s in stare sa am grija, ma apuc de crescut melci...
asta e denumirea "stiintifica" pe care mi-au dat-o "expertii" de la unu din cele doua magazine... melc de substrat...
cica se scufunda prin pietris
n-am rezistat curiozitaii si m-am rupt de la gura 5000 si am cumparat un melc d'ala...
intradevar dispare in substrat (cine ar avea rabdare sa urmareasca un melc) si apare mai tarziu
pana la urma, e bun la ceva melcu asta?
e daunator?
face ceva rau la radacinile plantelor?
A mai auziit cineva de "melc de substrat" ?
e o investitie bune? 5000... lei
are cochilia "ascutita" spre varf si e de culoare maronie...

Forum Index » Profile for FLORI AN » Messages posted by FLORI AN
Go to: