[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: giulesteanul
Forum Index » Profile for giulesteanul » Messages posted by giulesteanul
paradoxx wrote:voiam sa zic ca e clar din cauza buretilor,mi se par cam multi,indiferent de cat de grosieri sunt; asta pana cand vazui faza cu axul. daca zici ca ai masurat si inainte si dupa,tind sa cred ca e de la bureti intr-adevar,insa vreau sa fii sigur ca ai masurat si inainte si dupa,deoarece axul acela face toata treaba,tinand rotorul pe mijloc,astfel impingand apa.

Asa vine din fabrica..asa se recomanda sa se foloseasca..la fiecare sertar cu cate un burete plus un pad subtire pentru impuritatile mici...o sa lipesc axul acela cu superglue poate am noroc si tine cat de cat..
Adica inelele ceramice sa fie toate cu gaurile in sus asezate frumos in ordine ..eu doar le am aruncat in sertarele lor

filtrul a fost cumparat nou nout si functioneaza de 30 de zile

bucsa aia in care intra axul e acolo, axul e rupt in doua dar fiind introdus in rotor sta oarecum acolo..sunete ciudate nu scoate deci trag concluzia ca rotorul e perfect functional..totusi debitul?
calin wrote:La filtre o mica garnitura uzata sau unsa insuficient ,poate faca diferenta intre un filtru care functioneaza sau nu.

1.In cazul de fata ce nu inteleg axul ala e rupt sau NU?
Daca da de ce te mai intrebi ca nu ai debit?
2. Uitate cu atentie sa nu fi pierdut bucsa de pe fundul axului rotor cand ai scos axul afara. Daca ai pierdut-o , de fapt cred ca ai avea debit zero.
3. Toti bureti ce i-ai pus am inteles ca sunt grosieri, nu asta ar fi problema. Problema ar fi fost materialul ala foarte fin care se imbacsea repede, dar spui ca ai renuntat la el.
Personal nu am incercat niciodata sa masor debitul la Tetratecul meu .In privinta asta am un JBL 702 are un debit grozav, dar filtrul are alte neajunsuri.

Axul e rupt in 2 , dar l-am pus la loc asa rupt si se invarte .Problema e ca debitul acesta e masurat si inainte sa umblu in el si sa il rup...deci nu s-a schimbat absolut nimic
ma gandesc sa pun materialul filtrant cu gaurile in sus si asezate fiecare bucata de inel cu mana la milimetru sa treaca apa mai usor..sincer nu stiu ce sa mai fac cu el..am debit de nimic

de uzura nu cred ca poate fi vorba ..totusi functioneaza de 30 de zile
La multi ani in tuturor in primul rand.

O mica mare problema cu care ma confrunt si nu pot dormi noaptea.
Am schimbat recent filtrul extern (un eheim 2211 care era cam mic pentru acvariul meu de 112L) si am zis ca dau lovitura cu un tetra ex 800 la recomandarea cuiva care e multumit de el
Totul bine si frumos, filtru este umplut in felul urmator. De jos in sus dupa cum trece si apa prin el
sertarul 1 inele ceramice cu care a venit filtrul + burete grosier
sertarul 2 inele ceramice din fostul filtru si anume ceva ieftin - AQUANOVA NCR + burete grosier
sertarul 3 inele ceramice tetra cu vreo 35 de lei litrul + filtru grosier
Mentionez ca pe IN am un burete care mai retine din impuritati iar la padul acela fin am renuntat

Filtrul functioneaza deja cam de 4 saptamani insa tot am alge brune care se depun incet incet pe peretii acvariului..La inceput ma gandeam ca nu e ciclat inca filtrul...apoi ma gandeam ca am medii filtrante de rahat, iar acum de curiozitate am masurat debitul filtrului ! Oameni buni, curge 1 litru in 16 secunde ceea ce inseamna un debit de 225 litri pe ORA
Mi se pare extrem de putin si inteleg ca 800 de litri pe ora dupa cum prezinta producatorul este puterea pompei filtrului fara medii filtrante etc. dar totusi 225 litri pe ora este ceva horror
Am desfacut filtrul si am umblat la rotor sa il curat si cred ca am rupt axul ceramic al rotorului dar functioneaza filtrul fara zgomot . Are vreo legatura cu debitul?

Deci intrebarile mele pentru voi sunt...1..cum mama naibii se poate sa am 225 litri pe ora debit la un filtru care se vrea a fi de 800
2...sa fie chiar asa de rahat mediile filtrante incat sa nu faca fata la un acvariu de 112 litri?
3..axul ceramic al rotorului sa aiba un rol in debitul filtrului?
4..erau mai bune bioballsurile cu care vine pachetul filtrului?
Va multumesc
Labidochromus mpanga. Stiti ceva despre el? Ce m?nânc?.. Unde doarme.. Etc
deci alea saptamanale trebuie facute o data pe luna?)
Pana la urma zilnice sau "zilnice" la 3 zile? )
Foarte clar. Mul?umesc
Ma bucur ca primesc raspuns de la veterani. Ti am urmarit jurnalele cu oscari. Citeam prin mai multe parti sa nu schimb deloc apa in timpul ciclarii daca n am pesti in acvariu. Deci mancare nu mai pun si de maine schimb apa lanfiecare 3 zile. Am inteles ok pana aici?
ok.dar putin mai explicit te rog.schimb de apa dupa ce ajung pestii?cu mancarea aruncata in acvariu continui sau nu?
Va salut.sunt nou in acvaristica dar am citit in ultimele 2 saptamani sute de articole despre subiectul asta si pot spune ca stiu destula teorie dar inca mai am niste chestii de lamurit si va cer ajutorul.am deschis subiect nou deoarece nu am gasit alt subiect cu exact problema mea.Deci treaba sta in felul urmator
Am acvariu de 150 l- stiu ca e mic pentru cichlide dar nu o sa am in acvariu mai mult de 8 si nu o sa am specii care cresc foarte mari
acvariul a venit cu filtru intern si capac iluminat plus incalzitor
Folosesc doar capacul si incalzitorul setat pe 25 de grade
Am cumparat un filtru extern eheim 2211 iar aerarea o fac la suprafata prin orificiile tubului de out de la filtru
In filtru am burete + mediu biologic + burete
In prima zi dupa ce am pus apa in acvariu am pus ceva conditioner pentru ph si cloar iar dupa o ora am adaugat niste bacterii de la easy life.Dupa 2 zile am adaugat niste mancare de pesti marunta , dar care exista si acum in acvariu.in a 3 a zi am mai adaugat niste mancare de pesti dar imediat dupa aceea a inceput apa sa miroase mai nasol (a balta) si am scos o parte din ea.sunt in a 5 a zi ..mancare nu am mai adaugat deoarece inca mai sunt particule din cea adaugata prima data si nu stiu ce sa fac.sa continui sa pun sau ma complic degeaba?mi se pare ca se murdareste rau de tot substratul de la ea si se baga prin toate locurile posibile si imi e frica sa nu stric apa.
Problema urmatoare este ca am comandat pestii care ajung in data de 20 05 .Nu se poate mai repede nu se poate mai tarziu.
Teste de apa inca nu am si nu am facut
apa este curata, limpede mai miroase putin a balta dar nu exagerat..in primele 2 zile a fost laptoasa dar s-a lasat ceata si acum pot spune ca e relativ limpede
Doresc niste sfaturi cum ar trebui sa continui ciclarea tinand cont de data in care vin pestii.Continui cu mancare?Opresc procesul de mancare si reiau cand bag pestii in acvariu?Apa am inteles ca nu o schimb pana nu vin pestii
Multam

Forum Index » Profile for giulesteanul » Messages posted by giulesteanul
Go to: