Va salut.sunt nou in acvaristica dar am citit in ultimele 2 saptamani sute de articole despre subiectul asta si pot spune ca stiu destula teorie dar inca mai am niste chestii de lamurit si va cer ajutorul.am deschis subiect nou deoarece nu am gasit alt subiect cu exact problema mea.Deci treaba sta in felul urmator
Am acvariu de 150 l- stiu ca e mic pentru cichlide dar nu o sa am in acvariu mai mult de 8 si nu o sa am specii care cresc foarte mari
acvariul a venit cu filtru intern si capac iluminat plus incalzitor
Folosesc doar capacul si incalzitorul setat pe 25 de grade
Am cumparat un filtru extern eheim 2211 iar aerarea o fac la suprafata prin orificiile tubului de out de la filtru
In filtru am burete + mediu biologic + burete
In prima zi dupa ce am pus apa in acvariu am pus ceva conditioner pentru ph si cloar iar dupa o ora am adaugat niste bacterii de la easy life.Dupa 2 zile am adaugat niste mancare de pesti marunta , dar care exista si acum in acvariu.in a 3 a zi am mai adaugat niste mancare de pesti dar imediat dupa aceea a inceput apa sa miroase mai nasol (a balta) si am scos o parte din ea.sunt in a 5 a zi ..mancare nu am mai adaugat deoarece inca mai sunt particule din cea adaugata prima data si nu stiu ce sa fac.sa continui sa pun sau ma complic degeaba?mi se pare ca se murdareste rau de tot substratul de la ea si se baga prin toate locurile posibile si imi e frica sa nu stric apa.
Problema urmatoare este ca am comandat pestii care ajung in data de 20 05 .Nu se poate mai repede nu se poate mai tarziu.
Teste de apa inca nu am si nu am facut
apa este curata, limpede mai miroase putin a balta dar nu exagerat..in primele 2 zile a fost laptoasa dar s-a lasat ceata si acum pot spune ca e relativ limpede
Doresc niste sfaturi cum ar trebui sa continui ciclarea tinand cont de data in care vin pestii.Continui cu mancare?Opresc procesul de mancare si reiau cand bag pestii in acvariu?Apa am inteles ca nu o schimb pana nu vin pestii
Multam