[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gresesc eu ceva?Tetra ex 800 plus MINI debit:)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giulesteanul
Junior member

IP:

La multi ani in tuturor in primul rand.

O mica mare problema cu care ma confrunt si nu pot dormi noaptea.
Am schimbat recent filtrul extern (un eheim 2211 care era cam mic pentru acvariul meu de 112L) si am zis ca dau lovitura cu un tetra ex 800 la recomandarea cuiva care e multumit de el
Totul bine si frumos, filtru este umplut in felul urmator. De jos in sus dupa cum trece si apa prin el
sertarul 1 inele ceramice cu care a venit filtrul + burete grosier
sertarul 2 inele ceramice din fostul filtru si anume ceva ieftin - AQUANOVA NCR + burete grosier
sertarul 3 inele ceramice tetra cu vreo 35 de lei litrul + filtru grosier
Mentionez ca pe IN am un burete care mai retine din impuritati iar la padul acela fin am renuntat

Filtrul functioneaza deja cam de 4 saptamani insa tot am alge brune care se depun incet incet pe peretii acvariului..La inceput ma gandeam ca nu e ciclat inca filtrul...apoi ma gandeam ca am medii filtrante de rahat, iar acum de curiozitate am masurat debitul filtrului ! Oameni buni, curge 1 litru in 16 secunde ceea ce inseamna un debit de 225 litri pe ORA
Mi se pare extrem de putin si inteleg ca 800 de litri pe ora dupa cum prezinta producatorul este puterea pompei filtrului fara medii filtrante etc. dar totusi 225 litri pe ora este ceva horror
Am desfacut filtrul si am umblat la rotor sa il curat si cred ca am rupt axul ceramic al rotorului dar functioneaza filtrul fara zgomot . Are vreo legatura cu debitul?

Deci intrebarile mele pentru voi sunt...1..cum mama naibii se poate sa am 225 litri pe ora debit la un filtru care se vrea a fi de 800
2...sa fie chiar asa de rahat mediile filtrante incat sa nu faca fata la un acvariu de 112 litri?
3..axul ceramic al rotorului sa aiba un rol in debitul filtrului?
4..erau mai bune bioballsurile cu care vine pachetul filtrului?
Va multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2021 18:59:13

calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La filtre o mica garnitura uzata sau unsa insuficient ,poate faca diferenta intre un filtru care functioneaza sau nu.

1.In cazul de fata ce nu inteleg axul ala e rupt sau NU?
Daca da de ce te mai intrebi ca nu ai debit?
2. Uitate cu atentie sa nu fi pierdut bucsa de pe fundul axului rotor cand ai scos axul afara. Daca ai pierdut-o , de fapt cred ca ai avea debit zero.
3. Toti bureti ce i-ai pus am inteles ca sunt grosieri, nu asta ar fi problema. Problema ar fi fost materialul ala foarte fin care se imbacsea repede, dar spui ca ai renuntat la el.
Personal nu am incercat niciodata sa masor debitul la Tetratecul meu .In privinta asta am un JBL 702 are un debit grozav, dar filtrul are alte neajunsuri.

[Acvarii 2019 url=http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45626.page]
[Email]
giulesteanul
Junior member

IP:

calin wrote:La filtre o mica garnitura uzata sau unsa insuficient ,poate faca diferenta intre un filtru care functioneaza sau nu.

1.In cazul de fata ce nu inteleg axul ala e rupt sau NU?
Daca da de ce te mai intrebi ca nu ai debit?
2. Uitate cu atentie sa nu fi pierdut bucsa de pe fundul axului rotor cand ai scos axul afara. Daca ai pierdut-o , de fapt cred ca ai avea debit zero.
3. Toti bureti ce i-ai pus am inteles ca sunt grosieri, nu asta ar fi problema. Problema ar fi fost materialul ala foarte fin care se imbacsea repede, dar spui ca ai renuntat la el.
Personal nu am incercat niciodata sa masor debitul la Tetratecul meu .In privinta asta am un JBL 702 are un debit grozav, dar filtrul are alte neajunsuri.

Axul e rupt in 2 , dar l-am pus la loc asa rupt si se invarte .Problema e ca debitul acesta e masurat si inainte sa umblu in el si sa il rup...deci nu s-a schimbat absolut nimic
ma gandesc sa pun materialul filtrant cu gaurile in sus si asezate fiecare bucata de inel cu mana la milimetru sa treaca apa mai usor..sincer nu stiu ce sa mai fac cu el..am debit de nimic

de uzura nu cred ca poate fi vorba ..totusi functioneaza de 30 de zile

This message was edited 2 times. Last update was at 03/01/2021 19:53:20

calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci e nou si functioneaza de 30 de zile?

Ce inseamna material filtrant cu gaurile in sus. Nu am mai auzit asa ceva?

Axul ala are o importanta foarte mare. Bataile de la ax pot face o mare diferenta.Mie bucsa aia de pe fund mi-a facut diferenta ca nu mergea fara ea. Am pierdut-o cand am spalat filtrul si a trebuit sa iau alt ax ,ca numai pe axul ala era bucsa respectiva.

[Email]
giulesteanul
Junior member

IP:

Adica inelele ceramice sa fie toate cu gaurile in sus asezate frumos in ordine ..eu doar le am aruncat in sertarele lor

filtrul a fost cumparat nou nout si functioneaza de 30 de zile

bucsa aia in care intra axul e acolo, axul e rupt in doua dar fiind introdus in rotor sta oarecum acolo..sunete ciudate nu scoate deci trag concluzia ca rotorul e perfect functional..totusi debitul?
calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Inlele ceramice nu au importanta, eu le-am pus oricum.
giulesteanul wrote:
bucsa aia in care intra axul e acolo, axul e rupt in doua dar fiind introdus in rotor sta oarecum acolo..sunete ciudate nu scoate deci trag concluzia ca rotorul e perfect functional..totusi debitul?

Eu zic ca ala nu e lucru sa functionezi asa.

Poti lua de la cineva din zona un ax vechi daca nu il mai foloseste de la TEtratec 700 . Sau ar fi solutia sa iei rotorul intreg si il tii de rezervaa rotorul si bucsele de sus si de jos ca in figura atasata:
https://www.happypets.ro/663-tetra-rotor-ex-700-ex-800-plus-4004218145627.html?gclid=EAIaIQobChMIiNGNmriA7gIVjh4YCh1ZZQtUEAQYBSABEgKjR_D_BwE

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

voiam sa zic ca e clar din cauza buretilor,mi se par cam multi,indiferent de cat de grosieri sunt; asta pana cand vazui faza cu axul. daca zici ca ai masurat si inainte si dupa,tind sa cred ca e de la bureti intr-adevar,insa vreau sa fii sigur ca ai masurat si inainte si dupa,deoarece axul acela face toata treaba,tinand rotorul pe mijloc,astfel impingand apa.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
giulesteanul
Junior member

IP:

paradoxx wrote:voiam sa zic ca e clar din cauza buretilor,mi se par cam multi,indiferent de cat de grosieri sunt; asta pana cand vazui faza cu axul. daca zici ca ai masurat si inainte si dupa,tind sa cred ca e de la bureti intr-adevar,insa vreau sa fii sigur ca ai masurat si inainte si dupa,deoarece axul acela face toata treaba,tinand rotorul pe mijloc,astfel impingand apa.

Asa vine din fabrica..asa se recomanda sa se foloseasca..la fiecare sertar cu cate un burete plus un pad subtire pentru impuritatile mici...o sa lipesc axul acela cu superglue poate am noroc si tine cat de cat..
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Problema cu buretii in interiorul filtrului consta in ceva ce poate sti deja, colmatarea lor si incetinirea debitului apei,implicit deschiderea/curatarea/inchiderea filtrelor mai des,de unde si uzura pieselor,etc. personal nu recomand bureti in interiorul externelor,oricat de rau s-ar colmata materialul filtrant biologic. un burete pe in e suficient pt a tine un extern "in viata" 1/2/3 ani,in functie bineinteles si de schimburile de apa

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2021 22:06:27

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: