Am montat filtrul aseara pentru ca, evident, nu mai aveam rabdare.
Primele observatii pro:-
- extrem de bine construit si din materiale de calitate (pe el scrie ca este facut in Germania)
- plasticul din care este facut este solid, peretii canistrei sunt grosi, nu scartaie la montare;
- furtunele sunt mai moi decat la alte filtre si totusi nu fac cute;
- axul ceramic al pompei este lustruit pentru a reduce frecarea si zgomotul, elicea pompei are o contructie ceva mai elaborata decat la alte pompe/powerhead-uri probabil ca sa se mentina bine echilibrata si sa reduca zgomotul;
- refularea pompei nu face un unghi drept dupa iesirea din elice (unghiurile drepte reduc mult viteza apei);
- tolerantele constructive sunt foarte mici - de exemplu sertarele intra fix (aproape fortat) in corpul canistrei fara sa aiba nici un joc (asta ca sa evite bypass-ul);
- apropo de zgomot - pompa are doar un usor bazait, este foarte silentioasa;
- setup-ul initial este un pic cam greoi pentru ca sunt multe chestii la care trebuie sa fii atent (in special gresarea si asezarea initiala a garniturilor, asezarea sertarelor, asezarea si cuplarea aqua-stop-ului etc);
- are spatiu foarte mare pentru mediile de filtrare (in ultimele doua sertare mi-au incaput aproape patru cutii de bio media); mi-a incaput in el cantitate dubla de medii de filtrare fata de un TetraTec700
- pad-ul din perlon este incredibil de gros - uscat are peste doi centimetri (aici am comparat cu un TetraTec sau JBL)
Contra:-
- indicatorul de debit de pe retur face galagie - am inteles ca alti utilizatori l-au scos tocmai din aceasta cauza;
- tuburile de pvc pentru instalarea in acvariu (aspiratie si refulare) sunt cam jenante - am cumparat si seturile de instalare 1+2 care arata super;
- butonul de amorsare are de fapt pompa incorporata il el - deci atunci cand se apasa pe el se misca si pompa - am citit ca au fost probleme cu garnitura acestuia dupa ceva timp - am cumparat un spray special Eheim pentru gresare;
- garnitura de etansare are o forma speciala deci e bine sa existe una de schimb prin casa;
Este mare/prea puternic pentru acvariul meu actual dar m-am gandit la viitor

.
Am facut si poze sper sa le urc la galerie diseara.