[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex24
Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
nici o opinie legata de cele 2 probleme cu care ma confrunt?
salutare da acvariul este cel din linkul respectiv

acvariul este de 150l iar apa undeva in jur de 95l

plante ......... vlanisneria americana , cabomba , putin stringy moss (care asa cum l-am pus asa a ramas pe crengi , ba chia a mai disparut din el ) evolutie ZERO ludwigia red care mai are putin si ramane fara frunze asa de prost in merge si inca una care nu mai stiu cum ii spune ( spre suprafata ,funzele prind o tenta de roz probabil ca asa ar fi toata daca lumina ar fi mai puternica )

co2 am de la bomba ....1bula pe secunda

apa o schimb la saptamana cum se face de obicei

de fertilizat dozez 1,5 ml ppspro si 1,5 ml tracy mix +2 picaturi feropool24

teste de apa ar fi acestea rezultatul l-am obtinut cu ajutorul testelor 6in1 jbl deci cat de exacte pot fi

NO3--25
NO2--0
GH -->7d
KH --3-6
PH --6,8
CL --0

astept pareri
am o problema de foarte multa vreme si anume apa tulbure cu mici particule suspendate in coloana de apa

in prima faza am zis ca e din cauza substratului avea 1 an ( cel rosu ca ....bujoru') dar am pus manado acum si tot asa este , ma gandesc la urmatoarele cauze

prea multa mancare ? cu toate ca dau destul de putin 2-3 ori pe zi tocmai din dorinta de a nu mai ajunge pe substrat

prea multi pesti ??
3 corry care agita apa aia intr-un hal ( vinovati pentru scoaterea in totalitate a HC-ului )
14 neoni
2 femele sipho
3 gupi
3 zebre
1 femela RCS (oare sa fie de la ea?)
10 melci pomacea

am pus pe teava care trage apa din acvariu un burete de 2 zile acum sa vad daca se cunoaste ceva (m-a sfatuit un coleg sa pun pe furtun un burete pe care sa il spal periodic ) ,am incercat dar optureaza debitul foarte rau si imi e frica sa nu ard filtrul in felul asta

ca sa nu mai deschid un alt topic va mai intreb si de ce naibi imi putrezesc ( se topesc ) frunzele plantelor in special la baza plantelor ?
fertilizez zilnic cu pps pro si tracy mix +2 picaturi de freropool24
iluminatul este asigurat de 2 neoane t8X18w(stiu ca este putin dar deocamdata ..... lipsa finante pentru a adauga inca 2X18 sau sa trec pe neoane de 25w

astept opiniile voastre va multumesc anticipat
Salut mie o femela de xipho mi-a devorat 4 creveti din 6 toti fiind masculi am observat ca a mai ramas o femela de rcs care era cea mai dezvoltata dar si aceea nu iese dintre plante ( o vad odata la 2-3 zile atat de retrasa este )
Bafta
Vita aia era mai bine daca puteai sa o decojesti inainte de a o baga in acvariu

am decojit-o cat am putut dar habar nu am de ce a facut asa tin sa precizez ca cioata aia a fost singura verde cand am taiat-o si s-a lasat prima la fund am mai decojit-o acum si am observat ca miroase foarte urat acea coaja ma bate gandul sa o scot sa ramana doar cele maro si uscate

Cumperi 2 socluri pentru t8 cu protectie la apa, pui tubul si apoi il prinzi cu soricei

sunt un total antitalent in ale bricolatului asa ca tin sa te intreb cum trag firele catre acele 2 socluri?
cum spuneam si mai inainte cu cateva posturi ma gandesc (nu stiu daca este si posibil) sa mut soclurile existente mai spre capetele capacului si sa folosesc neoane mai lungi decat cele de 59cm urmatoarele ar fi de 25w 74cm

niste moss pe cioata aia sa arate ca un copacel ar fi interesant

am pus si moss poate nu se observa foarte bine in poza insa asa cum l-am pus asa a si ramas (dezvoltare 0)

in legatura cu frumosul meu gazon HC din ultima poza a postului anterior .....tin sa anunt disparitia lui aproape in totalitate porcii mei de corydoras avand TOATA vina pur si simplu se puneau pe fiecare palc si nu se opreau din ramat pana nu vedeau HC cum se ridica "la cer"
sunt un car de nervi din cauza asta si parca incep sa imi pierd rabdarea (simnt ca ma chinui si fac sacrificii in zadar)

dupa o lunga perioada de timp va arat si eu ce s-a mai intamplat cu acvariul meu

in continuare lumina este formata din 2x18 apa in acariu este in jur de 90-95l

am adus ceva vita de vie care observ ca sanitarul meu pupacios (pleco daca nu ma insel) o cam decojeste dupa vro 4 zile de stat in apa chiar daca in prealabil am dat jos scoarta de pe ea sper ca asta sa nu fie o mare problema

de 2 zile am si eu HC dar porcii de corry cam il sapa la radacina si mi-am murat mainile cat stau si il indes la loc sper sa prinda odata radacini ajutat fiind si de ppspro si tracy mix cate 1,5ml cu seringa zilnic si 2 picaturi de feropool 24

sunt curios daca exista vreo posibilitate sa mai atasez un neon de 18 w langa acestea 2 care le am cumva cu 2 firicele ceva ( o tiganie , dara care sa nu imi ridice parul pe corp cand bag mana la HC )

va las sa imi , criticati sau macar apreciati munca depusa avand in vedere de unde am plecat si la ce acvariu am ajuns acum

pozele
Se poate inchide multumesc
Nu mai este se poate inchide
Mai unde va este spiritul de gluma logic ca daca nu e nimeni interesat de o donatie nu o scot la vanzare ce dracu?
Maina va lua " drumul oaselor"
Daca nu e nimeni interesat de pistia (la donatii) pana maine seara cand schimb setupul si nu o mai pun in cel nou o sa o scot la vanzare)
Salut vreau eu stringly moos-ul 0766453342 alex
Exact lofty astept sa fiu contactat si sa stabilim ce cum cand unde pistia este cam pentru 4 persoane cred
daca doritorul sau doritorii au ceva la schimb ok daca nu merge si asa
va astept pana duminica
Te intereseaza o mana de pistia pe 5 melcisori?
Salut kir sincer ....nu vreau ca sunt constient ca e bataie de cap ( sau cel putin inca una pe capul meu)
Din ce am citit pe aici am dedus ca sunt mici valuorile mai ales PH stiu ca majoritatea dintre voi il aveti 7
Saptamana ce vine eu voi schimba setupul si incet incet vreau sa raman doar cu neoni si colisa in acvariu si ..... Tu crezi ca sunt OK calorile pe care le am in acvariu ?
De crescut sunt usor, de coborat e foarte greu

si cum se maresc ?

eu am in apa de la robinet urmatoarele valori
gh >7
kh 3'd
ph 6,8

iar in acvariu ph este parca un pic mai mic am in vedere ca testul (jbl 6in1) se coloreaza galben spre portocaliu

am o bomba cu 1 bula la 3 sec

pot adauga si cateva pietre calcaroase?

scuze de offtopic
Nimeni?
alienn666 scuze ca ma bag ca musca-n lapte
am si eu 3 ramuri de vita de vie dintre care una este verde
dupa prima oparire cea verde deja s-a scufundat celalalte 2 nu au nici un gand

le pot folosi cu incredere chiar daca nu le fierb cu sare grunjoasa ? ci doar in apa ?

sunt decojite iar tanini nu mai elimina dupa cateva opariri

multumesc de ajutor si bafta in continuare
mai este de actualitate?

Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
Go to: