Message |
|
N-a iesit prea bine precedenta.
|
 |
|
Inca o poza.
|
 |
|
Am si eu 2 carasi de vreun an si jumatate la mine.Astazi am facut schimbat apa in acvariu(50%) cu aspirarea substratului,actiune pe care o intreprind saptamanal.Observ ca unul dintre carasi este cam apatic,in sensul ca sta asezat pe substrat cum se poate vedea si in poza.Initial m-am gandit ca s-ar fi putut intampla ceva la schimbul de apa,dar toti ceilalti pesti sunt in regula(neoni,molly,gourami etc).Le-am dat de mancare adineaori si am vazut ca a venit la masa,dar imediat dupa ce a mancat s-a asezat iarasi pe substrat.Si mi se pare ca ar respira si putin cam greu,fata de celalalt caras.Credeti ca este bolnav?
|
 |
|
Salut.
|
 |
|
Salut.
Foarte frumoase pietrele alea.De unde le-ai luat?
|
 |
|
Scuzea,m scris 110l/h la serafil bioactive 400,in loc de 1100l/h.
|
 |
|
Un mic dezavantaj la sera ar fi si consumul de energie electrica in conditiile in care un serafil bioactive 400 are 36 W la 110 l/h.La eheim la 1050l/h gasesti la 20W si la 750l/h ajunge si la 8W.Si daca ai mai multe acvarii se aduna ceva intr-un an...
|
 |
|
Ma mai gandesc si la varianta folosirii unui prefiltru ca cel din link-ul de mai jos.
http://www.petmagia.ro/cumpara/prefiltru-eheim-4004-4617779
sau
http://www.nevertebrate.ro/Prefiltru-Eheim?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
A mai folosit cineva asa ceva? Ar merge sa scot buretii si vata de perlon din filtru extern daca folosesc unul din prefiltrele de mai sus?Care din ele credeti ca este mai eficient?
|
 |
|
Mi-am dat seama de rationament si ca nu este o simpla proportie.Tocmai de aia am intrebat in ideea ca a facut cineva un calcul procentual,adica ceva de genul asta:ca sa schimbi 50% din cantitatea de apa intr-o saptamana trebuie sa schimbi cam x% in fiecare zi.Aia cu bazinul de 400 litri a fost doar un exemplu.
|
 |
|
Am inteles legat de cantitatea care poata fi schimbata.
Acum ma mai gandesc la ceva.Cam care ar fi procentul din volumul acvariului care ar trebui schimbat in fiecare zi astfel incat sa echivaleze cu un schimb de apa de 50% o data pe saptamana?Cand intreb asta ma gandesc la urmatoarea situatie.Am un acvariu de 400 litri la care schimb 50%,adica 200 l la sfarsitul fiecarei saptamani,numai ca pe aia 200 ii scot si apoi bag apa proaspata.Cam cati litri ar trebui schimbati in fiecare zi cu sistemul asta,ca sa fie oarecum echivalent cu cei 200?
|
 |
|
|
 |
|
Salut.
Sincer sa fiu ma gandeam si eu de ceva vreme la o treaba de genul asta,mai ales ca acvariu(in viitorul apropiat acvariile) sunt pe peretele comun cu baia,numai ca pentru scurgere as fi pus tot un furtun.Cam cati litri de apa se pot schimba intr-o zi,sau mai bine zis care e valoarea minima si care este cea maxima?
|
 |
|
Burete pe teava de "in" am si eu la el.Doar ca ma gandeam ca daca scot tot din el fac si spatiu mai mare pentru materialul de filtrare ca se aseaza mai bine siporaxul si nici nu se va mai colmata repede.Mai ales daca o sa folosesc pentru filtrarea mecanica un filtru intern.Voiam sa stiu daca a mai facut cineva asa ceva si functioneaza.
|
 |
|
Salut.
Am un filtru extern eheim ecco pro 300.Daca vreau sa-l folosesc doar pentru filtrarea biologica(pentru filtrarea mecanica o sa folosesc un filtru intern) pot sa-i scot din el toate sertarele alea din plastic si suportul pentru burete si sa pastrez doar canistra pe care sa o umplu la maxim cu material filtrant(gen siporax)? Ma gandesc ca daca il folosesc in felul asta va fi mai eficient si nici nu o sa mai fiu nevoit sa-l desfac frecvent cum fac acum cand se colmateaza buretele si vata de perlon si ii scade debitul.
|
 |
|
Probabil asa o fi.O sa vad ce fac poate le salvez,ca n-as vrea sa le pierd dupa ce le-am asteptat atat de mult ca sa creasca...
|
 |
|
N-am ingropat rizomul,m-am invatat de cand mi-a putrezit o planta...o sa incerc sa bag si ceva feropol.Nu as vrea sa bag nici prea multe dintr-o data,ca sa pot observa evolutia si sa-mi dau seama ce se intampla.Pe mine ma mira de ce a aparut problema asta dupa mai bine de un an,in conditiile in care nu am facut schimbari majore(de fapt nu am facut mai deloc).
|
 |
|
Salut.M-ar interesa Limnobium laevigatum ca am tot cautat de ceva vreme pe la pet shop-uri o planta de suprafata,dar nu am gasit.Le mai ai,sau le-ai dat deja?
|
 |
|
Am inteles.Am pus putin easy life nitro si o sa mut si o parte din anubiasi iarasi in substrat,ca sa vad daca va fi vreo diferenta fata de cei legati de mopani.Eventual sa cumpar si niste teste de apa,ca pana acum n-am folosit ca nu am avut nici un fel de probleme nici cu pestii si nici cu anubiasii.
|
 |
|
Era pietris,cum este si restul substratului.
|
 |
|
M-am mai gandit acum la ceva.La inceputul anului am mai introdus niste mopani si am scos anubiasii din substrat(erau in ghivece din plastic cum se dau plantele la petshop-uri) si i-am legat pe mopani.Oare sa fie si asta o cauza,ca nu mai au radacinili infipte in substrat?
|
 |
|