[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pyu
Forum Index » Profile for pyu » Messages posted by pyu
Da, sper sa depuna in curand in urmatoarele 2-4 luni, masculul are in jur de 16-17 cm.
Sa renunt la perechea de venustusi?
Nici vorba )

parerea mea - sunt unii dintre cei mai interesanti pesti.

Lista:
2 venustusi
5 acei
7 livingstoni
14 caeruleusi
16 moorii
20 protomelasi (similis cred)
22 fryeri
12 chipokae
1 auratus
13 zebra ob
1 membe deep
12 kingsizei
4 hongi
23 dimidiochromis compressiceps
2 sprengerae
3 socofoli
3 elongatus
2 zebra long pelvic
1 aulonocara chiloelo

Si am mai adus vreo 20, dar am uitat sa ii trec la caiet.
Foarte corect ce zici si tu.
Totusi eu tind sa cred ca pana in 3 metri, sticla de 10 tine destul de bine. Cu intarituri bineinteles.
Iar in cazul in care s-ar folosi intarituri duble, sau una incastrata intre laterale, si una deasupra, eu zic ca tine si mai mult.
La un moment dat dupa "n" zeci de centimetri, presiunea la mijlocul sticlei este aceeasi, in schimb creste presiunea pe lipitura de fund si pe intaritura, care trebuie sa fie barbar de groasa ca sa tina, sa nu se indoaie, sau crape.
La mine nu s-a curbat sticla pe mijloc, ceea ce e un semn bun, zic eu.

Si referitori la intarituri si limita lor
Am avut un acvariu de 100 litri, h=35, din sticla de 4mm de termopan, tineam pui in el.
Avea intatiruri, doua logintudinale, si una transversala. La un moment dat s-a crapat pur si simplu intaritura transversala, am fost nevoit sa lipesc ceva mai gros.
Presiunea hidrostatica: http://www.acvaristica.org/util/paradoxul-presiunii-hidrostatice

Intariturile logitudinale sunt din sticla de 10mm, 15 cm latime.
Cele transversale au: 1x15cm, 2x13cm, 2x10 cm, latime, sticla de 10.
Fundul:
"Blat din sticla de 10, pe el lipite lateralele, pe el, iar inauntru peste acesta, o foaie de 8mm, care tine si lateralele, deci foaia de 8mm e incastrata intre laterale.
Standul e facut din lemn, picioarele sunt din stejar uscar, vechi de cel putin 50 de ani, foarte foarte tari, 6x6cm. Blatul este din OSB de 22, mai gros nu am gasit.

pesticu: la inaltimea aia trebuia sticla mult mai groasa, si nu vea rost, majoritatea sunt pesti de fund, doar dimidiochromis compressiceps stau tot timpul aproape de suprafata.
@koala - merci.
@bobesku - arunca-mi un pm cu id-ul tau, sa iti dau un articol foarte interesant despre presiunea hidrostatica, asta referitor la grosimea sticlei.
Nisipul special pentru asta l-am ales... E nisip de rau
Momentan merg pe ceva gen sump, in capac, cu capacitatea de 6-7 litri, si 2 filtre interne, unul pentru circularea apei, si unul care alimenteaza mediile filtrante (Siporax + ADA Bio Rio amestecat cu spartura de roca vulcanica). Voi face un update curand la ceva cu capacitate de 20-25 litri, mai am destul material biologic care sta degeaba in dulap.

Urmeaza upgrade-ul la lumina, 2x80w JBL Marine Day T5.
Multumesc.

Sticla e de 10mm, am luat-o de la o sticlarie din Suceava.

Urmeaza capacul, si upgrade-ul la lumina
Salut.
Ma numesc Ionut, sunt din Suceava.
Vreau sa va prezint noul meu acvariu (upgrade de la 375 litri, la 937 litri), cu care ma si mandresc foarte mult.
Inca nu e in stadiul final, mai am de pus lumina si de terminat capacul.

250x75x50 - 937 litri brut.

Cateva poze din timpul lucrarilor:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image