[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pyu
Forum Index » Profile for pyu » Messages posted by pyu
pyu wrote:Deci e ok si ce am zis ca am luat mai sus, Sera Marin Gourmet Nori...

Si astea cred ca trebuie prinse de sticla cumva, ca daca le dau drumul in bazin, adios, nu cred ca le mai gaseste.

Da, sunt acelasi lucru... numai ca, daca le iei de la supermarket, costa la juma' de pret.
Evident ca trebuie prinse, intr-un carlig de plastic / sub un magnet de geam, etc.

Uite cum mancau pestii mei, alge d-alea "de MegaImage"... am mai tot postat linkul.

@melcu: Nu rade bah, ca winter is coming!

Ce frumosi sunt "rechinii"
Le place sushi-le

Shaorma nu ai incercat?
Daca le bag cu tot cu orez are ceva?

Deci e ok si ce am zis ca am luat mai sus, Sera Marin Gourmet Nori.

Asta sa-mi ajunga pe 2 saptamani, ca plec in concediu joi, si nu stiu daca apuc sa caut pana atunci, dar ma ocup de asta cand vin.

Este un restaurant chinezesc... O sa intreb la ei.
Cica ar fi si in Kauf "în zona de produse congelate, lâng? ketchup, mu?tar ?i m?sline".

Si astea cred ca trebuie prinse de sticla cumva, ca daca le dau drumul in bazin, adios, nu cred ca le mai gaseste.
Ma gandeam eu ca te referi la marime, dar nu eram sigur

Daca as avea MegaImage, as trece sa iau, dar nu exista asa ceva in nordul intunecat

Cum se numesc? Sau cum arata, poate gasesc in magazinele de aici...
Am comandat azi niste alge uscate (Alge naturale Red Seaweed si Sera Marin Gourmet Nori), asta am gasit la repezeala.
Este activ, se vede si in video, dar e cam slabanog, mi-e frica sa nu lesine...
Citeam ca nu ar refuza nici alt fel de hrana, dar cum ai zis si tu, poate nu e obisnuit cu bazinul...

'Ciortanel'?
Am cumparat recent un Acanthurus lineatus (joi l-am bagat in bazin).

Problema este ca nu mananca. I-am dat congelate, si pe baza de alge/spirulina (de la TMC), nu se atinge de ele. De granulele de la NLS, pe care le dau la ceilalti, la fel, nu se atinge.

Frecvent ciuguleste alge de pe geamul din spate, pe care nu l-am curatat de jumatate de an si e plin de alge - se poate vedea in video.

Ceva sfaturi?
Cumpar ciclide:

- Maylandia Estherae
- hemichromis bimaculatus
- cyrtocara moorii
- geophagus
sau
- Uaru

De preferinta pui, doar daca este cursa directa (bus sau tren) spre Suceava.
Arata bine si asa. Nu mai ai adeziv din ala de care mi-ai dat si mie? Daca ai nevoie, ti-l dau eu, am folosit cred ca jumatate de cm din ce mi-ai dat.
Arata bine coralii
Update: nitratii sunt undeva intre 2.5 si 5. Cred ca merge spre bine
Nitratii au scazut, un pic sub 25.
Skimmerul nu cred ca are ce scoate, mi-a scos cam jumatate de cupa in prima saptamana, apoi pauza.
Acu 2 zile am bagat mana prin acvariu, si am starnit putin nisipul, si mi-a mai scos de un deget in cupa.

image

Pestisorii sunt in continuare fericiti.
Da, dar fara skimmer, dupa cateva zile cresteau si nitratii
Vreau sa vad acum, dupa ce am pus skimmerul.
Lupele s-au potrivit pana la urma, am folosit fir subtire, si stau ele cumva acolo, pana acum nu a cazut nici una in bazin
Am dat drumul si la sump intre timp. Un coleg mi-a imprumutat vechiul lui skimmer pe care nu-l mai folosea de ceva vreme, pana imi iau eu unul.
Cred ca e un bubble magus a5 sau c5, il folosea la bazinul lui de 350 litri.
Lampa are acum 8 leduri 10-15.000k, 8 leduri de 20-25.000k, 8 blue si 8 royal blue, toate de 3w.
Valoarea nitratilor e undeva la 50, sunt curios dupa ce am adaugat skimmerul si dupa schimburi de apa ce se intampla.
Incerci sa ii faci grasunei? )
Inca nu stiu ce o sa fac.
De curiozitate, un Tunze DOC 9004 ar face fata bazinului meu, sau e prea slab?
dan.pavelescu wrote:Pyu, cu skimmere diy m-am chinuit si eu, sunt exact ca frectia Diana la piciorul de lemn
Fa ca mine, bagi chifle fara iaurt o perioada si strangi banutii pentru ceva ca lumea. De exemplu asta:
http://aqua-life.ro/skimmere/skimmer-bubble-magus-nac-5a?sort=p.price&order=ASC

Daca te hotarasti la altceva te uiti la specificatii (la cel de mai sus poti observa ca talpa are 220x160mm si inaltimea lui totala este de 498mm). Fa-ti un serviciu si nu cumpara skimmere cu piatra de aer..

Am lasat loc 20x25.
Mai astept un pic, o luna sau doua, si poate caut un skimmer
elven wrote:eu sincer nu mi-as bate capul sa fac un skimmer diy....nu prea merge....
in schimb as strange pt un deltec/tunze sh ...

Cam pe la ce suma se invarte ce am eu nevoie?
Da, daca ai nevoie de uv-uri sa-mi zici, si ti le aduc si pe alea ;)
Trebuie sa fac si eu un test, sa vad ce arata si la mine
Am si eu o intrebare.
Am primit de la Andi controllerul asta, cu toate detaliile, am incercat sa pun softul de aici https://developer.mbed.org/users/rakware/code/StormXalike/.
Am copiat binul pe noul drive care apare in my computer, iar dupa ce il scot de pe usb si il bag inapoi, nu se intampla nimic, binul dispare, dar nu apare nimic pe ecran.
Aveti vreo idee ce nu e ok, mai trebuie facut ceva?
Stiu sigur ca lupele pe care trebuie sa le primesc nu se pot monta cu suruburile puse. Am patit-o si eu. Dar nici nu intentionez sa le prind cu suruburi, le voi lipi de radiator.
Exista si reflectoare care se pot pune la leduri?

Forum Index » Profile for pyu » Messages posted by pyu
Go to: