Message |
|
Beton, mersi tuturor de raspunsuri, super glue-ul e uscat tun, azi dau drumul la bomba!
|
 |
|
Tocmai am terminat recipientul si tubulatura pentru bomba de CO2(nu ca mi-e musai sa o folosesc dar am vrut sa vad daca sunt capabil sa o fac.)
Are tot ce trebuie de la supapa antiretur la numarator de bule la... tot.
Singura problema e ca in capacul de cola prin care am bagat tubul am folosit super glue... Stie cineva daca dupa uscarea super glue-ului exista riscul sa intre pe langa CO2 si ceva gaze toxice din cauza lipiciului?
Mi-e groaza sa folosesc jucaria sa nu fac mai mutl rau decat bine.
Are cineva experienta cu super glue + acvarii? Chiar si din alte surse decat personale?
Mersi!
|
 |
|
Femela are dungile verticale si pare deschisa masculului, masculul construieste cuibul doar ca e cam agresiv cu femela, mancare buna au, apa este curata, acvariul e putin cam mic e drept...
Nu-i nimic, scot felmela si o bag la acvariul comun in speranta ca nu iese scandal si pun acvariul mai mare...
Nu cred ca femela va avea probleme cu boesemani, xifo, neoni, scalari, sumi, gurami pitic, rechin argintiu, ancistrus si SAE. Din ce m-am documentat cred ca e safe sa bag acolo femela.
Sper sa nu gresesc.
|
 |
|
De 2 zile am observat in acvariul betta-ului meu ceva ce pare a fi un cuib de spuma, l-am mai lasat sa vad ce se intampla si se pare ca nu se lasa. Azi am luat o femela sa vad rezultatul dar in afara ca se umfla-n pene ca un cocos(da stiu, tipic pt. betta) si o fugareste prin tot acvariul pana se ascunde fetita in plante nu fac nimic...
Am interpretat gresit eu mesajul domnului sau chiar e cuib de spuma?
Ii ajut cu ceva? pun ceva in acvariu sa pluteasca sa isi faca cuibul calumea sau le dau pace si eventual intervin daca vad ca o ia domsoara pe coaja?
Multumesc!

|
 |
|
Maine schimb jumate din apa si daca pestii au scapat de probleme fac tratament la apa cu nitrivec si aquatan, daca nu repet tratamentul... o sa fie deciclare totala...
Ma gandesc daca nu e bine sa fac trarea apei in apralel cu tratameltun pestilor astfel mentinand cat de cat un echilibru... mai mor si bacteriile bune dar isi revin de la tratamentul apei.. ma gandesc...
|
 |
|
gH mi-a dat 3 fix...
KH nu am
si nici controler  si nici CO2...
am doar "vibrator" pentru aer si pompa de filtrare care agita bine apa la suprafata...
pentru CO2 inca ma gandesc la varianta cea mai buna, deja am bagat peste 3000 ron in acvariu asta amarat si inca nu am tot ce-i trebuie... numa testele au fost milioane bune
|
 |
|
Nu reusesc sa sar pH-ul de 6 cu toate ca aproape zilnic bag Sera KH/pH in acvariu, destul cat sa-i creasca pH-ul la 7-7,5...
Sare pe moment la un 6.5-7 iar a doua zi e iar la 6...
Duritatea apei e 3... Am facut test...
Are cineva vreun sfat?
|
 |
|
Nu stiu cum e cu foarte incetul ca l amine e deja si pe sticla si daca te uiti de aproape sunt cam multe firicle pe sticla... iar pe frunza aia de am pozat-o e plin! Si acvariul are sub 2 saptamani!
|
 |
|
Sunt reale, testat cu JBL, testele facute ca la carte, probabil s-a deciclat datorita tratamentului cu baktopur direct pe care l-am facut miercuri, am pe cativa pesti gris(cred ca e gris) si un peste a facut si o ciuperca pufoasa la cura care i-a cam distrus buza de sus...
Daca azi nu vad semne de bine trebuie sa reiau tratamentul...
Si se va decicla si mai rau apa...
|
 |
|
Pai poze acuma nu dar am un film nereusit, mai degraba calibram camera da si test cum e se vede cat de cat...
Pesti am vreo 45 din care 20 sune neoni, mai am 5 sumi, 5 xifo, gurami pitic vreo 3, ancistrusi, rechini argintii, boesemani si cam atat. O mana de pomacea mari si grasi numa buni de-o ciorba frantuzeasca, o tona de cabomba si cateva alte plantute pe care chiar nu le cunosc dupa nume.
4 buturugi maro puse pe colturi, 2 neoane slim T4(sunt facute cica sa le bagi prin mobila sa lumineze usile de sticla, etc... probabil putini le stiu ca nu-s tocmai de acvarii dar cum acvariul meu a venit cu capac numai neoane slim au incaput pe langa ala clasic... sunt cat cat degetul mic de subtiri) de 30W(fiecare) si un aquaglo de 25W.
110L net 115L brut + -, filtru intern(a venit cu acvariul, are medii de filtrare), incalzitorul si el a venit cu acvariul, pompa de oxigenare mare luata separat...
Ce sa spun... Un acvariu netrebnic pentru un acvarist netrebnic
Si acu gura mica ca am vb. destul...
Filmul(netrebnic si el!)
http://www.youtube.com/watch?v=9eGHVcZ3IcQ
|
 |
|
Dau o bere-2-3 cui imi spune daca e ok sau nu?
|
 |
|
inteleg alber ce zici dar nu stiu ce sa le mai fac la plante, am folosit in substrat ceva nisip de la sera care avea in el si pastile albe, am pus exact atatea cutii cate scria pe ambalaj ca trebuie la acvariul meu...
inca ceva, cei 5 sumi ai mei si cei 3 rechini argintii isi petrec vremea in coltul acvariului acolo unde e pus furtunul de oxigenare, parca se joaca in bule... am un furtun cu multe gaurele dar nu l-am pus pe lung ci l-am facut spirala si sta chiar pe colt. La cat aer baga ala + plantele care nu sunt putine + filtrul de apa care baga jetul inapoi chiar la suprafat apei nu cred sa duca pestii aia lipsa de oxigen, stie cineva de ce isi petrec ziua in bule? aproape ca se bat care sa stea mai in mijlocul lor...
|
 |
|
NO2 - 0.1
NH4 - 0.4
pH - 7.5
NO3 - 5
Astea-s datele ppm, mg/l
Cum va par?
Testele au fost facute cu JBL.
Multumesc.
|
 |
|
Val wrote:
Val wrote:
E un Fuzz Algae. Uite-te aici pentru mai multe informatii.
am bagat niste pomacea, 7 mi exact, ii las sa lucreze
|
 |
|
Multam de primire tuturor!
Sasha... La cat e de mare internetul se pare ca nu e destul de mare ...
Bine te-am regasit si eu!
|
 |
|
Multam de corectie Val, despre algele mele stie cineva ceva?
Deci astia sunt parametrii:
NO2 - 0.1
NH4 - 0.4
pH - 7.5
NO3 - 5
Astea-s datele ppm, mg/l
Pareri?
|
 |
|
Parametrii apei:
NO2 - 0.1
NH4 - 0.4
pH - 7.5
Teste JBL
|
 |
|
Va salut din nou si de data asta vin si cu intrebari.
Am un acvariu de vreo 110L in care vietuiesc ceva pesti si plante iar de 3 zile am observat ca pe una din frunzele plantelor sunt o gramada de firicele verzi, seamana cu tubi, toate indreptate in sus. Sunt MULTE! ai zice ca e piciorul unei tarantule sau o mana paroasa bine dar cu par verde.
Credeti ca sunt daunatoare? Frunza pe care se afla aceste firisoare verzi sta chiar in fata jetului de la filtru de apa.
Incerc si o poza daca-mi iese.
Mersi!
Poze alge
frunza in cauza
firisoarele in cauza
P.S daca tot sunt la rubrica de intrebat tampenii, imi spune cineva va rog de ce face cabomba mea radacini "aeriene"?
Poze cabomba
|
 |
|
Daca tot am venit e frumos sa si salut nu? Deci salut!
Ca proaspat acvarist sunt sigur ca o sa folosesc mult de tot Coltul incepatorului, noroc ca nu va suparati  .
Dan din Cluj, posesor de acvariu  .
|
 |
|