[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Redknee
Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Pei deaia am zis "elice" ca nu e chiar o elice... e un cilindru care in cap are 3... pale dar nu orientate spre exterior ci spre inainte.
Nu stiu din ce material era respectiva "elice" la al tau dar a mea e din ceva material foarte moale, ma asteptam sa fie material mai dur mai ales ca prin frecarea aia cu nisipul se cam erodeaza in timp materialul asta moale... Am rupt-o cand am montat-o. Am apasat putin(a se intelege putin!) mai tare si a cedat...
Nu stiu cati s-au hazardat sa-l cumpere dar eu unul am facut-o.
Am decis sa-i fac un review in caz ca cineva e interesat de el dar nu e sigur.
Notele vor fi de la 1 la 10.
Pret: 7 (la 220 ron e putin cam mult pentru un aspirator de nisip).
Utilitate: 10 (am incercat diverse home made cu filtru de aer bagat in tub, curatat cu furtunul, curatat cu diverse pompe manuale nimic nu se compara).
Rezistenta: 6 (plasticul e fragil iar "elicea" este facuta din un material magnetic foarte slab, eu i-am rupt o paleta chair in timp ce-l montam, sugerez MARE atentie la montare/demontare/curatare).
Intertinere: 10 (se spala foarte usor, daca esti capabil sa speli un burete esti capabil sa cureti si aspiratorul).
Viata bateriilor: 7/8 (oricat de bune sunt le papa destul de repede, bateriile vor tine la mai multe folosiri dar dupa primele 2-3 curatari ale bazinului bateriile sunt vizibil obosite).
Nota: Atentie mare sa nu-l afundati prea mult in nisip mai ales daca aveti si nisip fin in acvariu, o sa traga particulele foarte fine de nisip care vor bloca "elicea" magnetica. Nu se strica dar e enervant sa il demontezi si sa-l cureti de nisip tot la 20 de secunde.
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.

Ok se petrece ceva ciudat, sau poate nu le am eu cu plantele...
In acvariul mare am cam 8 manunchiuri de vallisneria si de ceva vreme am vazut ca au inceput sa se inmulteasca.
Fac cate o ramurica la baza din care creste un pui, face radacini etc.
Dat fiind ca in acvariul mare am destula am bagat cativa pui(nu mai mari de 5 cm inaltime) in acvariu betta-nului sa aiba si el saracu niste valli.
Acuma constat ca acesti pui(repet nu mai mari de 5 cm) au inceput sa faca pui proprii ceea ce mi se pare anormal.
P.S cand am mutat puii in acvariul cu betta am taiat "codronul" care lega planta mare de pui si am plantat puii ca atare caci deja aveau radacina cam de 1 cm.
Ma lamureste cineva de ce are comportamentul asta?
Hai mai oameni ca trebuie dati rpd! Nu vreau sa ajunga inapoi in pet shop dar raman fara alternative!
Multam domnilor de sfaturi! asa voi face, fac intarituri pe lungime in partea de sus!
Snake nu inteleg care e problema c aceste 2 specii impreuna? Da vorbesc de specia facuta "de mana" prin anii 80 din incrucisarea a altor 2 specii de ciclide. Blood Parrots.
Ce nu pricep e unde se bat cap in cap cu tetrazoanele? Temperatura bate bine, cerintele de ph kh bat bine, apa le place...
Ma lamuresti si pe mine ce nu e ok?
P.S la mine tetrazoanele stau la 28 de grade(cu toate ca e mult peste cat le place lor da deaia se simt minunat, sunt activi, mananca de sparg normele si daca nu se fugaresc unul pe celalalt in grup terorizeaza alti pesti... deci fac fix ce trebuie ei sa faca...)
Curiozitate:
Daca acvariul de care vorbeam va avea 160L/65l/50h ajunge sticla de 10 fara intarituri daca bag fund dublu(tot de 10)? Un fund intre laterale si celalalt fund sub laterale.
Nu vreau intarituri ca arata urat foc dar vreau si sa am siguranta totusi.
Multumesc!
Raspund eu la ce pot chiar daca sunt si eu un incepator.
1) Nu, "filtrul" adica pompa, scuze de aer baga aer in acvariu iar pompa de apa e cel mai probabil de la filtrul acvariului si are alt rol, respectiv trage apa prin filtru si o scoate inapoi in acvariu mai curata.
2) E una din mediile de filtrare ale filtrului(probabil singura), prin el se filtreaza apa dar mai mult ca sigur e jegos rau, va necesita inlocuire dupa parerea mea.
3) Nu prea conteaza, la dimensiunea aia nu poti pune mare lucru in el oricum. Conteaza eventual estetic iar mie imi place.
4) Ba iti trebuie filtru caci si el scoate prin spate ce baga prin fata si o sa iti trebuiasca si un incalzitor de apa ca sa-i poti tine temperatura apei undeva la 23-25 unde-i place lui.
5) Daca ai plante o aprinzi ca altfel risti sa ramai fara plante, daca e acvariu gol poti sa nu o aprinzi din cate stiu eu.
Dar mai asteapta expertii, o sa te lamureasca ei mai bine.
P.S Daca vorbesc aiurea rog pe cineva sa ma corecteze
Eu bagam sticla de 14 ca sa fie sigur! Cu fund dublu tot de 14!
Pai mi-ai raspuns tu deja si imi ajunge, cautam de fapt un raspuns pertinent de la un cunoscator...
Da ca sa fim in ton cu mesajele multe:
Credeti ca sunt probleme daca bag pe langa pestii astia si vreo 40 de discus adulti?(glumesc!)
Nu-i frig deloc, e destul de cald incat nu simti rece nici daca stai dezbracat in camera fie ca e iarna sau vara.
Am zis 500 ca de, poate crapa centrala termica, se duce vreun termopan sau mai stiu eu ce evenimente neplacute...
Tin la curent poporul in functie de progrese.
M-am hotarat si am dat comanda la acvariu, suport, etc dar acuma sunt in mare dilema...
Vreau sa bag in el blood parrots si tetrazoane pentru ca am inteles ca merg bine impreuna.
As baga vreo 12 bloods si 10 tetrazoane.
Ce parere aveti? E ok? Mai pot baga ceva? Daca da ce? Din cate m-am informat la un papagal ii trebuie cam 30-35L de apa deci ar avea loc si tetrazoanele dar inca ma documentez...
O sa fie partial plantat(adica vreau background de moss) si vreo 30 de fire de vallisneria puse pe ici colo, evident substrat(probabil volcanit), ceva "stanci", si probabil vreo 2-3 alte plante asa sa mai umple pe ici pe colo.
3000L/h filtrare cu 2 filtre externe din care unul cu uv, incalzitor de 500W(2 daca e cazul).
Astept orice sugestie fie folositoare fie rautacioasa.
Donez 2 scalari, unul alb(cu pata neagra la ochi) si unul negru(cu pata alba la ochi) , undeva la 5-6 cm marime.
Se doneaza de preferinta in Cluj iar motivul este simplu: deja se dau la neoni si cum neonii imi plac mai mult decat scalarii... E clar nu?
PM sau mesaj aici pentru interesati.
Nu mai sunt pietrele alea de mult acolo, ala era acvariul de 4l in care traia cand l-am luat.
Acuma are unul de 23-25l, cu substrat fertilizant si peste pietris cu granulatie mica, are plante, incalzitor+filtru intern, etc.
Skyppy e un acvariu de 25l... unde si cati vivipari si mai ales ce?
fishyman stai linistit ca nu-i dau cu pumnul... mananca putin
Nu e bine la comun... Am incercat(in ciuda faptului ca am fost avertizat...) si i-au cam ciupit coada nemernicii de tetrazona cu toate ca bettanul ii teroriza pe ei si nu invers...
Se da pentru ca efectiv NU SUNT CAPABIL sa tin un acvariu de 23L in stare optima... Orice fac e vesnic murdara apa, apar alge infecte peste tot, schimburile de apa sunt un chin datorita mizeriei de pe fund pe care indiferent cat o curat e degeaba(da am si filtru la el, tot degeaba), apa trebuie curatata in proportie de peste 60% pentru a curata cat de cat acvariul si astfel e vesnic deciclat...
Acvariul alalalt de 115L ~ e cat se poate de bine, asta mic numa nu reusesc... Acuam am inteles de ce lumea zicea ca e greu sa pastrezi un acvariu mic in stare perfecta...
Lui ii merge foarte bine dar pentru mine e chin curat. In plus nu stiu ce o sa fac cu el cand plec de revelion 7 zile... Nu are cine sa-l hraneasca, nu are cine sa puna zilnic apa declorinata in acvariu si trebuie ca se evapora in ritm alert, etc...
Si apropo as prefera sa-l dau in Cluj nu de alta dar vreau sa ma asigur ca ajunge viu la noua locuinta, pe cat de ciudat pare m-am atasat foarte tare de nemernic si chiar vreau sa-l stiu bine...
P.S e un peste foarte "prietenos" fata de alti pesti ai mei, mananca la propriu din palma, daca bag mana in acvariu nu fuge ci se apropie curios si "gusta" degetele, e aproape ca un caine dar putin(bine mult...) mai prost
Se doneaza una bucata betta(mascul), culoare ablastra, matur.
image
Marti wrote:Taie-i co2-ul, lumina si fertilizarea. In acest mod ritmul de crestere va fi mai mic. Daca chiar te-ai saturat de ea, scoate-o din acvariu si inlocuieste-o.

Daca aia e singura metoda luni e plecata si o inlocuiesc cu vallisneria. Taind co2+lumina le fac rau si celorlalte plante .
mda, de puscariasii aia de barbus ma temeam si eu...
coloana de apa prea mare nu e oricum... nu e un acvariu inalt, sau nu cu mult mai inalt ca asta in care bettanul se simte cat se poate de bine...
Ce ma mai temeam e sa nu cumva sa se ia de gurami aia pitici... am mai auzit de cazuri in care ii fonfunda cu unu de-a lui si-i cam ia la palme...
Il pun dar sub atenta mea supraveghere, la primul semn de bai e la rubrica donatii, din pacate...
Din motive obiective am decis sa desfiintez acvariul de 23L al bettaului meu si am de ales:
Donez sau la comun cu ceilalti.
Credeti ca in 115L ar avea probleme cu urmatorii:
boesemani, xifo, neoni, barbus tetrazona, scalari(sunt mici, cat o nuca), gurami pitic, ancistrus.
Multumesc!

Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Go to: