Message |
|
IMG_2880.JPG https://hotupload.eu/1PS0
success IMG_2883.JPG https://hotupload.eu/1PS1
success IMG_2884.JPG https://hotupload.eu/1PS2
success IMG_2886.JPG https://hotupload.eu/1PS3
success IMG_2888.JPG https://hotupload.eu/1PS4
|
 |
|
Intre timp dragi prieteni s-a populat acvariul cu:
5 caraeuleus
5 demasoni
5 red backs
Mi se pare ca s-au acomodat bine la noua lor casa, prima jumatate de ora au petrecut-o ascunsi sub pietre, masculul cel mare de caeruleus, suparat fiind de suprapopularea pesterii mari, ii alunga pe toti. Dupa vreo cateva ore, dupa ce masculii au tot inspectat fiecare pestera si grota, na schimbare: desi cam toti caeruleus, chiar si femelele, sunt mai mari, seful a devenit masculul mare de demasoni. Are impresia ca toate pesterile sunt ale lui si oricine ii iese in cale e alergat un pic, doar femelele demasoni, 2 la numar, au parte de un tratament mai lejer. Ceilalti doi masculi demasoni il evita, doar cand se intalnesc intre ei se mai umfla un pic si isi masoara puterile. Caeruleus au devenit foarte pasnici, zici ca-S din alt film(sunt precum culoarea galben la semafor). Iar red tops, unde cred ca am doi masculi se Ciondanesc intre ei, dar pt ca sunt la fel de mari se infoiesc unul la altul, se invart in cerc si tremura/ vibreaza pana unul cedeaza ...
|
 |
|
Controlul apei imi arata iar valori ok, cu exceptia ph, kh. Mentionez ca un ph de 6,8 am la robinet, si se pare ca in acvariu nu e mai bine.. deci adaug niste aquadur sau aveti alte Sfaturi?!
|
 |
|
Cozmastie, nu stiu la ce Substrat te referi, nu o sa am plante, asa ca Substrat pt plante nu am. Am doar nisip fin 0,4-1 mm ?i 1-2!mm granulatie. Te refereai la medii de filtrare?!
|
 |
|
Am facut primul test de apa, stiu ca e cam devreme dar am vrut sa incerc aplicatia, o sa fac unul si la apa de la robinet deoarece sunt curios ce nivel de clor am...
|
 |
|
Merci Cozmastie.
Silviu, bacterii am pus de la startul acvariului.
Synodontis ca ?i sanitar se potrive?te bine cu ciclidele?! Doar e ?i el un peste african, se g?se?te ?i prin tanganika... a incercat careva Combina?ia?!
|
 |
|
Nu acum ma refeream cozmastie, ci peste vreo s?pt?mâna dup? ce fac primele teste de apa, asta in cazul in care îmi ziceti ca e ok sa bag 1-2 Pe?ti mai rezisten?i sa gr?beasc? ciclarea... sau in 2-3 s?pt?mâni mbunele propriu-zise dup? schema ...
|
 |
|
Noua poza
|
 |
|
Apa e mai clar? acum, cred ca o sa mai caut ceva pietre. Sa iau vreo 1-2 Pe?ti pt o ciclare mai rapida?! Sau ce Pe?ti sa introduc primii?! Planul era de 16 Pe?ti, dintre care:
5 (2m 3f) pe galben: cynotilapia lion Sau caeruleus
5 (2m 3f) albastri: demasoni sau Melanochromis cyaneorhabdos Maingano sau altceva puternic albastru
3 (1m 2f) ro?u: Labidochromis hongi red top "Deluxe
3 (1m 2f) ceva special, o sa ?tiu când o sa-l v?d ;))
|
 |
|
In filtrul extern am lasat in sertarul de jos micromec'ul ( care din cate am citit e pt filtrare biologica), urnatorul sertar am lasat doar cadranul de burete si in centru am pus ceva roci albe poroase, al 3 sertar doar cu rocile respective, iar ultimul buretii standard ce nu prea il pot schimba. Ma gandeam in cel intern, care are tot 3 sertare sa pun unul cu ceva vata fina si doi cu bureti. E ok?!
|
 |
|
I-am dat drumul finally ?? , acum partea grea: asteptarea! Am bagat aquasafe si bionitrivec de la sera. Sa incep sa pun putina mancare de azi?!
|
 |
|
Sunt din constanta dar traiesc de 6 ani in Germania. Filtrul extern am vazut ca e plin de bureti si ceva micromec pt filtrare biologica, asa ca schimb de pe acum buretii, il las doar pe cel de sus... e ok?!
|
 |
|
Pietrele mele dupa 3 zile de stat in apa si nenumarate spalari mai trebuiesc puse si in apa fiarta?!
Am Probleme in a incarca poze, toate facute cu iphone'ul sunt mult prea Mari, cred ca o sa le pun pe ceva site si dau linkul
|
 |
|
Polistirenul abia ce l-am cumparat, e negru si perfect pe dimensiunea acvariului. O sa revin cu pozele cu pietrele, momentan sunt pozele de pe Telefon prea mari pt upload
|
 |
|
As fi vrut ceva 3D, insa la un asa acvariu mic daca mai fura si ala din apa pestilor ii chinui prea tare.... va fi ceva autocolant cu stanci. Nu il vopsesc negru caci pe viitor cand va veni timpul pt un proiect mai mare s-ar putea pe asta sa-l fac marin
|
 |
|
Da, acelea sunt dimensiunile... Voiam 120 lungime dar nu a fost sa fie, motivele fiind cele de sus. In aprox 2 ani când se vor clarifica anumite lucruri cu munca etc, va veni unul mai mare, 600 l sau depinde de spa?iu
|
 |
|
Dulapul cic? ar ?ine ?i 300 kg, a?a greu nu va fi, decât dac? sar ?i so?ia ?i fiul meu la o baie cu pe?tii 
|
 |
|
Inca nu l-am desfacut sa vad cu ce vine, insa Planul e ca filtrul extern sa il umplu cu material de filtrare biologica, aici va trebui sa citesc mai mult, sau a?tept recomand?ri. Filtrul intern la început îl voi lasa intact pt o filtrare mecanica ?i pt curentul de apa... la 100/40/45 e ok pentru 16 mbune?!
|
 |
|
Nici nu a trecut mult timp si am ajuns la prima intrebare: am vazut ca multi recomanda sa pui ceva material intre acvariu si stand, e neaparat necesar si in cazul in care sunt set? Caci se potrivesc perfect iar suprafata stand'ului e perfect dreapta?!?
|
 |
|
Prima poza cu acvariul  ( am vrut sa pun mai multe dar sunt cam mari si nu ma lasa...
|
 |
|