Salutare dragi acvaristi, scriu acum aceste rânduri cu mult? bucurie deoarece tocmai am terminat de ansamblat dulapul noului meu acvariu...revin in acvaristica dup? 6 ani lungi, in care datorit? multor schimb?ri ( terminat facultatea, mutat in Germania, stres limba, loc de munca, schimbat chiria, primul copil etc..) între?inerea unui acvariu era aproape imposibila. In facultate am avut 2 acvarii, un plantat asiatic cu tetrazoane ?i un nano de creve?i, îns? acum am pus ochii pe ciclice africane... Cred ca este o alegere mai interesant?, cel pu?in pentru mine va fi ceva nou si sper ca b?ie?elul meu va fi mai interesat si atras de ace?ti Pe?ti activi, colora?i ?i cu personalitate decât de un acvariu plantat, unde accentul ?i munca se concentreaz? pe plante ?i nu pe Pe?ti ( p?rerea mea personal?, nu vreau sa jignesc pe careva). As fi vrut un acvariu marin, îns? parca nu am îndr?znit sa încep direct cu el...
Sa trecem la lucru, dispun de un acvariu de 180l ( doar atât deocamdat?, nu arunca?i cu pietre, ?tiu ca este cam prea mic îns? cel mai probabil in 2 ani va trebui sa ma mut ?i mutarea unui acvariu mai mare ma îngroze?te. Dac? ar fi casa mea as fi optat pentru un cel pu?in 600l îns? momentan atât se poate)
Stand'ul e de Rio 180, in capac am 2 neoane silvana plus 30w , acvariul a venit cu un filtru intern aquaball 180, termometru, înc?lzitor eheim 150w ?i ceva produse tetra ( mâncare, easybalane ?i aquasafe). Am mai cump?rat un filtru extern jbl 902, pietre ?i 25 kg nisip alb fin 0,4-1,2 mm. Revin cu primele poze...
|