[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihacor
Forum Index » Profile for mihacor » Messages posted by mihacor
buna seara,imi cer scuze ca nu v-am mai scris,saptamana trecuta am fost toti bolnavi,plus baietelul meu cel mare a avut ziua,a facut 5 anisori!
v-ati scris ca mi-a murit un oto,celalaöt tare suparat a fost,asa ca am fost si i-am mai luat 3 fratiori,si-a revenit,e mult mai harnic si vesel,zebrele sunt zburdalnice rau!mi-am luat si si un nano cleaner la sfatul vostru,am curatat azi cu el,e mult mai bine...plantele sunt ok,cele mari din spate(ludwiga si mai una),cresc ca nebunele,cele din fata au avut alga maro pe ele,dar au papat-o toata oto!
cred sau cel mai bine zis,sper ca i-am dat de capat ,nu credeam ca voi reusi si dupa prima sapt am crezut ca inebunesc!acum ne bucuram de ei,zebrele sunt inebunite dupa noi abia asteapta sa ne vada,daca bag mana in acvariu sunt calare pe mine!acum cu nano cleaner nici nu mai bag mana inauntru!
totusi ma mai supara un lucru:mi s-a format din nou pelicula uleioasa sus,am incercat cu hartie de bucatarie,dar nu prea am reusit,aveti alte sfaturi????
va multumesc din suflet pentru ajutor,mi-ai fost de mare folos!
pt curatare substrat am cumparat tetra GC 30 l-am folosit o singura data....creveti inca nu am....dar voi achizitiona sapt asta!am 8 zebre pe care le hranesc cu fulgi si mai un oto...pt oto as avea nevoie de mancare speciala?nu il vad sa urce la suprafata sa manance!pesti i-am cumparat din hornbach!
multumesc pt sfaturi,voi tine cont de ele!
furtunas de la filtru l-am luat jos,oare sa il pun la loc?
deci sa inteleg intr-un fel ca oto acolo jos nu au destul oxigen?mie mi se pare ca celalalt oto care a ramas respira cam repede...cum nu ma pricep foarte mult la pesti,nu stiu daca respira foarte repede sau mananca sau ce face?!??
buna ziua,
din pacate astazi pestele oto a murit,eu banui ca a inghitit aer pt ca avea burta umflata,la cumparare s-a agatat in minciog si a durat ceva pana l-a eliberat vanzatorul!celalalt oto e mai activ,mai ales seara!plantele se pare ca isi revin,au crescut deja,acus iasa la suprafata,am pregatit apa in galetii,maine as vrea sa curat acvariul,sa rup plantele...si sa va fac o poza
ce sfat aveti pt mancatori de alge:un vanzator mi-a recomandat creveti,altul un melc negru...intrebarea mea este:cum curat pietrisul daca iau creveti,am observat ca ei isi cam fac veacul pe jos?!?voi cum curatati acvariul?stiu ca poate parea a fi o intrebare idioata,dar imi este frica sa nu ranesc pestii!
teste pt apa nu am apucat sa iau!
va multumesc pt ajutor!
nu am teste de apa...am facut marti test la hornbach,au spus ca e ok si ca nu trebuie sa imi iau teste de apa!scrieti-mi va rog ce teste de apa ar trebui sa iau!merg maine si iau!zbrele sunt vioaie,dar sanitarii stau numai la fund intr-un singur loc,rar se muta!
pai atunci va multumesc si imi cer scuze...nu am stiut ca sunt separat,doua "colturi"!
elven wrote:ai gresit rubrica --> APA SARATA

sa inteleg ca faceti misto de mine?cu adica apa sarata?eu am acvariu cu apa de la robinet,adica dulce!sau sunt eu nebuna?
asa arata pacientul meu la mine in acvariu!
acesta este peste cu problema
buna ziua,am sa va rog de la inceput sa nu dati cu pietre in mine,nu ca nu as merita,dar acum am nevoie de sfaturi urgente!la inceputul lunii ianuarie am achzitionat un acvariu aquapro de 60 l la rugamintile baieteluilui meu,fara sa ne documentam prea mult!am luat substrat pt plante si pietris albastru(nu ma omorati),totul din hornbach...am lasat la ciclare 3 sapt fara plante,vinerea trecuta am achizitionate plante(5 buc la sfatul vanzatorului hornbach) din nou fara sa ne informam!acvariu are filtru intern aquaball 60,termostat si termometru,la ciclare am lasat apa la 26 de grade,am tratat cu aquasafe si easybalnce,inainte sa plantez plantele am curatat acvariu pt ca mi-a aparut alga bruna...am spalat filtru in apa scoasa din acvariu!marti am dus apa la teste la hornbach si ne-au spus ca sunt ok si putem lua pesti,am luat 8 zebre si doi sanitari(eu banui ca sunt cory),asta dupa ce m-am documentat putin!acum am 2 probleme :
-cu plantele(am folosit cand am plantat plantamin)...incep sa imi putrezeasca frunzele)
- un sanitar sta agatat intr-o planta,are burtica cam mare,nu prea circula...mancare le dau o data pe zi fulgi,dar din cate am vazut nu ajunge la ei jos si ei nu vin in sus!
Ieri seara am scos furtunasul de la filtru si am incercat sa mut filtru in sus pt a face o invaluire usoara,mi-a facut apa o usoara pelicula uleioasa la suprafata,dar banui ca e din cauza ca tot am introdus eu mana inauntru pt a modifuca filtru si termostatul...temp apei 24 de grade!
mi-as dori sa am mai mult timp liber pt a citi mai multe posturi,dar nu resusesc cu doi copii,de acea va rog sa imi dati sfaturi!

Forum Index » Profile for mihacor » Messages posted by mihacor
Go to: