Message |
|
Saut si mersi de informatii. Ce ziceti de JBL OSMOZE 120?? N-ar fi mai ok asa pentru un acvariu de 180litrii??
|
 |
|
Cred ca asta ar fi solutia ideala ... stie cineva o instalatie buna cat costa? sau o indrumare ceva ... eventual pe Ebay ../
|
 |
|
Pietre nu am deloc in acvariu .. doar lemn. Am testat apa de la robinet si surpriza, exact 22GH  Va trebui sa cumpar apa de la petshopuri de aici din Germania..
|
 |
|
Am sa fac un test al apei direct de la robinet pentru ca asta inca nu am facut-o .... revin 
|
 |
|
Salut si mersi de raspuns. Testele sunt facute cu o trusa profesionala JBL la picatura ... In momentul in care am facut testul nu mai schimbasem apa de 2 saptamani, poate asta fi o cauza a GH-ului mare??
|
 |
|
Salut din nou. Am facut testele apei cu JBL Profesional si au iesit asa
Temperatura: 24.9
KH: 12
PH: 7.1
GH: 22
NH4: <0.05
NO2: ca 0.25
CU: <0.1
O2: 9-10
NO3: ca0.30 (nu sunt foarte sigur pentru ca testul nu a fost foarte coerent)
PO4:<0.02
SIO2: ca 2 (cam mare?)
FE: 0.2
CO2: 28-30
Mentionez incao data ca nu mi se dezvolta moss-ul sub nicio forma si sunt niste depuneri ... o sa atasez daca pot poze
|
 |
|
Salut, dupa cum zice si titlul cumpar radacini si tot felul de lemne pentru aquascaping.
Detalli PM va rog
Ms
|
 |
|
OK. O sa revin undeva pe maine eventual cu detalii poate ma puteti sfatui ...
|
 |
|
Va salut.
Nu imi creste sub nicio forma moss-ul in acvariu, de asemenea Blyxa Japonica se micsoreaza si incet dispare ... a mai patit cineva asa ceva, ma puteti ajuta cumva?
|
 |
|
Salut. Am de vanzare o instalatie completa Dennerle Mehrweg Quantum Special Edition compusa din:
- Butelie de CO2
- Robinet cu ventil
- Suport butelie
- Manometre
- Ventil electromagnetic
- CO2 Indicator
- Priza programabila
Este absolut completa si noua, nefolosita!
Pretul este 165 de euro cu factura si garantie, pretul de cumparare 199Euro. Detalii si poze PM, instalatia se afla in Germania si se poate trimite in tara
|
 |
|
al meu, cel mare se hraneste cu frunze de Rotala bonsai ... ma gandesc sa scap de el ...
Intr-adevar cum zice un coleg mai sus este un peste foarte frumos dar e cam distrugator sa zic asa
|
 |
|
Multumesc baieti!
Pietrele acelea chiar o sa le rearanjez, insa marea mea ingrijorare este ca lemnul este maasiv, in sensul ca este mare si inca pluteste! sper ca cu timpul se va imbiba cu apa. Cred ca este vita de vie ... nu stiu ce sa zic
Multumesc inca o data, o zi buna va doresc!
|
 |
|
Am si una in prim plan. Inca lemnul cel mare pluteste, stang in prealabil cca. o saptamana la apa, de aceea si piatra pe partea dreapta.
Asteptam sa mai creasca plantele putin si lemnul sa se imbibe bine in apa si sa mai aranjez pe aci pe ^colo
|
 |
|
Salut din nou, revin cu ceva Update-uri
In primul rand am facut upgrade la lumina: 4x45W T5 DayLite la aprox 170 litrii apa. Apoi a venit si un sistem de racire de la jbl cu 6 ventilatoare si panoul de comanda pentru ele, si in ultimul rand am facut o rearanjare
Mai jos pozele, orice critica/idee este binevenita!
|
 |
|
Salut si felicitari pentru acvariu, este superb. Am o intrebare: zi-mi te org ce planta e cea din spate, cea lunga?
Mersi anticipat!
|
 |
|
Dennerle folosesc, multumesc colegii.
Din nou am o problema cu algele, cred ca e Staghorn dar nu sunt absolut sigur.
Parametrii apei sunt asa:
Temperatura: 24.5
KH - 7
PH - 7.1
GH - 20
NH4 - <0.05
NO2 - 0.025
Cu - <0.1
O2 - 8
NO3 - 0.5
PO4 - <0.02
SiO2 - 0.4-0.8
Fe - 0.1
Co2 - 25-27
Nu stiu unde am gresit sau poate nu fac eu fertilizarea cum trebuie, cert este ca am pe anubias green spot algae si pe alte plante incepe sa apara alge de tip fir
Orice sfat il iau in considerare cu placere.
O zi buna!
|
 |
|
Stefan, mersi.
Am achizionat un testLab de la JBL, o sa pun valorile masurate si poate le dezbatem putin
Poate cineva sa imi recomande o fertilizare completa (indiferent de costuri) cu micro si macro?
Atasez si o poza cu laboratorul
|
 |
|
Multumesc!
Chestia este maronie si tind sa cred ca e de la substrat ... mai are cineva manado substrat si are problema asta?
As avea si de furca cu ceva alge(puncte maronii-verzui) si mi s-a recomandat SilikatEx pentru a indeparta silicatii si impiedicarea raspandirii algelor respective. Imi puteti spune daca merita, face ceva bine acest SilikatEx?
Si inca o chestie, ieri a primit acvariul meu un Upgrade, respectiv Dennerle Mehrweg 300 Quantum Special Edition. Instalatia ''veche'', cea de 160 o va primi userul romulus.moise
|
 |
|
Iar problema mea este acea chestie maronie-verzuie care mi se depune pe plante si pe decor ...
Lumina merge de la 11 la 16 si apoi de la 18 la 22, fertilizez cu EasyCarbo + Dennerle Scarper`Screen(in fiecare dimineata) + de doua ori pe saptamana NPK Booster tot de la Dennerle
|
 |
|
Salut baieti. revin cu un Update. Asa arata acvariul meu dupa aproximativ 5 luni de la startare.
Singura chestie e ca ma confrunt cu o problema sper sa ma puteti ajuta voi ... postez imaginile in postul urmator.
|
 |
|