[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
xeroxclona wrote:Marfa,baga tare,nu renunta la niciunul,deocamdata mai ai rabdare cu ei si mai vezi ce si cum.Un prieten de-al meu a avut un Juwel rio 180 si avea vreo 40 de ciclide in el,stateau ca la scoala,fiecare in banca lui,daca nu ma crezi vezi ca am avut acvariul lui la mine pe post la vanzare,uitate si minuneazate.Poate ne vedem zilele astea sa-ti dau jmecheria ce ti-am promis
multumesc mult
b37dra wrote:ma gandeam la caeruleus (asa am avut impresia ca sunt,nu estherae)
imi este tare drag de ei, sunt primele mele cichlide africane. Am avut acum 10 ani scalari si inaintea lor vivipari, acvarii mici, cum erau atunci.60 L, nisip de rau, piatra, filtru extern cu cascada cand am luat parca era avion. O sa mai pun zilele astea poze cu noul aranjament.
b37dra wrote:Revin cu o propunere,vei avea o culoare albastra si una mov in acvariu,nu este mai placut ochiului un altfel de contrast,adica albastru cu galben sau mov cu galben?
pai esterele sunt portocalii si msuli albastru deschis, daca nu se schimba in timp. Esteroiul este preferatul meu. O sa incerc sa vand cei 2 socolofii sau sa ii dau la schimb eventual cu un skimmer si diferenta ca am nevoie de unul.
Stefan1979 wrote:O sa schimb decorul ca sa nu mai las motiv de dispute intre ei. as mai lua cate o f de acei si de interruptus, eventual sa vand socolofii sau sa mai iau o f. Asa raman cu maxim 12 sau 9. 1 m si 2 f de familie.

Am decis sa pastrez estherele si acei msuli, celor din urma o sa le mai aduc o fetita in peisaj. Celorlalti le voi gasi o casuta noua si primitoare.
O sa schimb decorul ca sa nu mai las motiv de dispute intre ei. as mai lua cate o f de acei si de interruptus, eventual sa vand socolofii sau sa mai iau o f. Asa raman cu maxim 12 sau 9. 1 m si 2 f de familie.
Multumesc pentru sfaturi. Le apreciez, motiv pentru care mi-am si facut cont. Altfel, nu mai postam aici. O zi buna tuturor.
Stiu ca sapa cartitele astea colorate si am incercat, pe cat posibil, sa le fac decorul astfel incat sa alunece usor in nisip pietrele in caz de ceva, sper sa nu am surprize. Ma gandesc sa pastrez pana la urma exact ce am acum ca imi este tare drag de ei si se inteleg bine, momentan. Sa mai vad in timp cum se prezinta, vreau sa le fie cat mai bine in casuta lor.
Si nu am glumit cand am zis ca daca as dispune de spatiu as face unul de 1 tona. Macar la jumatate si tot as face. din pacate incerc sa ma descurc cu ce pot. Si-asa investitiile au fost mai mari decat credeam si mai urmeaza.
Nu am fost ironic, dar hai sa fim seriosi, abia am terminat acvariul de pus la punct si sa o iau de la capat cu alte cheltuieli total aiurea si deranj pt cei 40 L? Sustin ca este irelevant, daca faceam de la inceput mai mare era altceva, whatever. Important este ca am reusit sa il fac si sa ma bucur de el. Pestii vad ca o duc bine, voi vedea pe parcurs, dupa ce mai cresc, cum se inteleg si daca vor fi probleme o sa vand din ei. Al doilea filtru o sa fie un eheim 2226. Sa ne auzim cu bine
Ii hranesc cu tetra cichlid si alge, am scris eu gresit referitor la mixtura.
Adevarul ca merita sa dau acvariul de 200 l nou la jumatate de pret ca sa il vand si sa iau la 240 l cu alti bani. Ms pt pont, dar daca aveam spatiu faceam de 1 tona, m-am rezumat la cat dispun.40 de l sunt irelevanti ca sa pierd atatia bani si timp plus deranjul aferent. Multumesc pentru sfat.
Salut, cu siguranta.
Imi cer scuze, l-am postat din greseala la acvariile marine. Rog un moderator sa il mute la locul lui daca se poate. Multumesc frumos.

Edit by stefanp: S-a mutat
Salut, va prezint noul meu acvariu:

Acvariu Eheim 200 L
Capac cu 3 x T8 (865, 880,840) 2 ventilatoare si moonlight (made by gabi bucur)
Filtrul JBL e901 (in viitorul apropiat ii mai iau un fratior)
Nisip fin 25 KG
Pietre de mare
Fundal albastru (facut de mine)
Stand din pal 18mm, fiecare latura dublata (made by dan barbas)
Pestisorii: 3 x esterhae red
2 x socolofi
2 x acei msuli
2 x pseudotropheus interruptus

Mai am de luat inca un filtru (as vrea sa tin unul doar pentru filtrare mecanica si unul pentru filtrare biologica), un hranitor automat, o lampa uv si inca cativa pestisori, fara a depasi un numar maxim de 18 - 20 in acvariu.
Acvariul a stat la ciclat 2 saptamani. Temperatura o tin la 25 -26 grade, 3 mese pe zi la ore fixe.O sa le fac zilele astea si o mixtura din inima de vita ca merita.
Buna seara tuturor. Cer ajutorul celor priceputi in domeniu pentru a realiza un stand din teava rectangulara pe care sa il invelesc apoi in pal, cu dimensiunile 100 x 40 x 70. Nu cunosc pe nimeni la care sa apelez pentru a suda standul, si mai ales sa il sudeze ca la carte, cu unghiuri perfecte. Sau daca are cineva deja facut la aceste dimensiuni il cumpar cu mare placere. Imi este teama sa imi pun viitorul acvariu pe un stand realizat doar din pal.Astept oferte pe PM sau la 0766.649.416.Multumesc.
Din cauza unor modificari in locuinta sunt nevoit sa renunt la acvariu, eventual sa recurg la ceva mai mic.
Vand acvariu Ferplast Cayman 110 300 L, cu capac original. Ofer cadou standul original al acvariului, incalzitor, termometru, minciog, pompa manuala de filtrat nisipul si o buturuga mare pt decor. Pret : 450 ron. Dimensiuni 110x 45x 58, geam de 8mm. Multumesc.
Salut pe toata lumea, ma bucur ca m-am alaturat acestui forum. Pe scurt, Stefan, 34 ani, pasiune veche la care am decis sa revin. Visul meu un acvariu plantat si ramirezi. Revin in curand cu jurnalul viitorului meu setup. Numai bine.

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: