[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Eu am vazut multe acvarii filtrate cu un buretel amarat

Si eu am vazut zeci de acvarii filtrate cu un amarat de burete, acvarii suprapopulate cu zeci si sute de exemplare.
Dar acvariile astea erau in crescatorii iar la ei schimbul de apa se facea zilnic.
Discutiile legate de mediile de filtrare probabil nu se vor termina niciodata si nici nu se va ajunge la un consens.
Pana la urma daca fiecare isi amenajeaza acvariul cum ii place si cumpara ce pesti ii place nu vad de ce nu ar face la fel si cu filtrarea.
Atata timp cat o filtrare functioneaza nu mai conteaza ce ai bagat in canistra/sump/galeata/borcan/ghiveci etc.

Io ziceam de poza cu acvariul.
Sa nu pui poze ca nu e voie.
Nu e complicat cu schimburile de apa cu acvariile la nivelul solului?
Nu am luat niciodata dar am auzit lucruri bune https://www.ciclidebucuresti.ro/
Mai exista magazine care aduc din import dar preturile sunt mai mari: nevertebrate, tropheus.
DraCoNi wrote:Si sa nu iei daca in acvariu sunt pesti morti

Si sa nu-i iei pe aia morti, nu-si mai revin.
Acvariul meu e cu juma de metru mai lung si au intrat vreo 4-5 tuburi daca nu ma insel.
Lipit de un om care stia de face deci nu s-a facut risipa.
Lasa-l 2-3 saptamani la intarit si apoi fa-i o proba, vezi cum se comporta.
Dar eu parca tot nu as dormi linistit.
CristiCiju wrote:nu a intrat nici macar un tub de silicon

Eu nu l-as umple cu apa.
Intr-un acvariu cu ciclide bolovanii se vor acoperi destul de repede cu alge deci nu te stresa foarte tare cu nuantele.
Fadds wrote:Acvarii filtrate doar cu burete 20 si 30 ppi:

https://m.youtube.com/watch?v=m5RzpvyCPhw

Dupa parerea mea, buretele e un foarte bun mediu filtrant dar are marele dezavantaj de a se colmata foarte repede
si asta va influenta debitul apei. Iar la spalare o cam iau la vale coloniile de bacterii.
Sunt convins ca poti tine un acvariu de ciclide cu bureti.
lukitza wrote:

Pai stii care e asemanarea intre un inginer si un caine, nu?

Amandoi au o privire inteligenta dar nu se stiu exprima
Tu esti ingineru
dan.pavelescu wrote:
Bravo, ai spus dintr-o bucata ce ma chinui eu de 5 posturi

Pai stii care e asemanarea intre un inginer si un caine, nu?
Acuma am dat si eu de topicul asta ca nu prea intru pe la "diverse".
Puteai si tu sa-l pui la plantate. Si porumbul e planta, nu?
Credeam ca africanii-s pesti agitati da` sumatranii astia-s dati dracului.
Imi place mult agitatia din acvariu. Arata bine si stiuletii.
Foarte fain acvariul, imi plac primele poze cu lumina rece.
Sileanu75 wrote:deci ma poti ajuta sau nu?

Nu cred ca te mai poate ajuta nimeni dupa ce te-ai legat de unul din simbolurile acestui forum
E prea inclinat, nu pot urca pestii in partea din spate. Bagi pesti?
Era un tip care vindea ceva roca vulcanica, pe care l-a recomandat Koala la un moment dat.
Am luat si eu vreo 30 kg de la el si a fost un pret foarte decent, nu mai retin exact cat.
Materialul e inca la mine in sump si isi face treaba foarte bine.
Eu am momentan in 400l cam 35 de pesti, toti maturi, la dimensiuni maxime. Acvariul arata echilibrat.
Dar pentru ca a cam intervenit monotonia intentionez ca pe viitor sa dau un restart si sa repopulez
cu puiet de 2-3cm pe care sa-i cresc.
Intentionez sa iau peste 100 de pui din 10-12 specii. Cu siguranta nea Koala nu e de acord cu varianta asta
Dar fiecare are experienta lui personala in acvaristica. Cu siguranta vei avea si tu experienta ta proprie
si cu siguranta va fi diferita de a noastra. De aceea eu iti recomand sa iti iei ce iti place.
Am ciclide ceva ani dar nu am auzit de chestia cu nisipul alb. Am avut nisip alb, am avut si nisip de la Hornbach.
Nu am avut plangeri cu niciunul
Chestia cu agresivitatea e o discutie lunga la care eu am o concluzie scurta: Nu exista nici o regula!
Am avut specii "pasnice" care muscau din sticla
Am avut si specii "agresive" pe care ii cautam printre bolovani sa vad daca mai traiesc.
Am ajuns la concluzia ca agresivitatea e o chestie ce tine de individ.
E foarte ok sa cresti pestii de mici, masculii rivali se vor tolera mai bine cand vor creste.
Sfatul meu e sa iei acum toate speciile care iti plac tie iar pe parcurs vei vedea ce si cum.
De asemenea trebuie sa fi pregatit sa renunti la anumiti pesti chiar daca nu iti convine.
Am avut si eu de facut cateva alegeri grele dar pentru echilibrul acvariului a trebuit sa le fac.
In rest, filtrare, decor, intretinere mi se pare in regula ce vrei sa faci.
Bafta.
Site-urile serioase mentioneaza valorile pomenite de mine.
Povestile pe forumuri si facebook sunt altceva.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: