Message |
|
Da, sa stii ca am vazut topicul si ma gandeam sa intervin. M-am gandit ca poate fi o carenta de minerale din substrat, doar ca si eu ca si colegul care vorbea despre asta in topic, am substrat Aquabasis, care ar trebui sa asigure nutrienti necesari radacinilor pentru o buna dezvoltare.
Ma gandeam sa incep sa introduc ceva nutriball, sau root sticks de la Easy life, poate se schimba ceva. A ta arata superb, felicitari!
|
 |
|
Foarte frumos
|
 |
|
Multumesc, face 3 anisori in 11 noiembrie. E o figura si jumatate. Amandoi, de altfel....
|
 |
|
Vazut, citit, notat si urmeaza sa punem in aplicare. Mersi.
|
 |
|
Da, am zebre, dar le-am mutat in celalalt acvariu din cauza ca imi rascoleau gazonul si mi-l scoteau din substrat. Nu i-am mai bagat inapoi. Apropo, cu ce se hranesc sau ce se intampla cu melcii asasini cand nu mai au melci la dispozitie? Ce mananca? Se orienteaza spre ce gasesc(spre exemplu, mancare pentru pesti) sau rabda...sau ataca alte vietati?
|
 |
|
Multumesc mult! Legat de melci: Da, din pacate, s-au inmultit groaznic. Aproape zilnic vanez cate 10-20 si tot e plin de ei. Am si 2 melci asasini, mai vad cochilii goale, dar se pare ca nu facem fata. Ce metoda ai gasit pentru a-i prinde? PS: Legat de Physa, era cineva aici pe forum care plangea dupa ei, ii dau pe toti, numai sa ma scap de ei  )
|
 |
|
Cand i-am luat, cei Orange erau trecuti ca si Caridine, nu Neocaridine, dar nu te contrazic, pentru ca nu ma pricep. Acum de luat i-am luat, o sa ii urmaresc sa vad ce se intampla in timp.
|
 |
|
Multumesc frumos voua pentru ca m-ati ghidat tot timpul.
P.S.: nu stiu daca se vede bine in a doua poza, RCS-ul din dreapta are burta plina de oua
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Rundas wrote:Daca este un el si va trai, ii spunem Norocel
Daca este o ea... mai vedem noi 
Norocica 
|
 |
|
|
 |
|
koala wrote:Ochii mei se bucura mai mult la poza #2... culori calde, mai "luminoasa". 
 +1
|
 |
|
Ehh....macar astia se lasa prinsi si ai mei melci asasini sunt foarte fericiti
Apropo, viermele tau se incapataneaza sa nu se dea prins?
|
 |
|
Apropo de dihanii, uite-le si pe ale mele(nu is ciudate, doar m-au invadat si sunt scarbosi rau):
|
 |
|
Deci cand vad ce "minuni" aveti prin acvarii, zau ca nu mai imi vine sa ma ating de-al meu.  Toate ca toate, pana la viermi, mi se face pielea de gaina cand ma uit la poze
|
 |
|
Silviu Man wrote:
Liv wrote:Scuze de off topic.
Ce aparat foto si ce obiectiv ai la el? Al meu s-a busit definitv de vreo 6-7 luni si tot caut o varianta acceptabila.
Poza macro a iesit bine, dar ai comprimat-o (si eu fac la fel), iar unele date au fost sterse la comprimare.
IPhone 6
Nu-mi ies tot timpul dar uneori arata bine.
 +1
M-am uitat si eu la varianta 5in1 de la Dennerle, cred ca o sa incerc cu asta pentru inceput sa vad ce le place.
Legat de filtrare, am un filtru extern Eheim Experience 150, in primul sertar(cel de jos) am micromec, iar in al doilea Eheim Substrat +Ada Bio Rio(fmaterialul filtrant Eheim Substrat cu care a venit, nu a umplut sertarul, asa ca am adaugat Ada Bio rio pana s-a umplut sertarul), iar deasupra de tot am perlon. Am incercat si fara perlon, dar imi arunca bucatele de material filtrant pe out si in timp, cred ca se distrugea angrenajul/pompa ce o fi avand filtrul acolo 
|
 |
|
Ce scumpi sunt
|
 |
|
Da, am luat considerare si Amano. Cred ca pentru ei o sa vorbesc cu Seba Shrimp. Legat de Carbon Rili, nu erau mai pretentiosi? Poate ma insel si am retinut eu gresit, dar ramasesem cu impresia ca au cerinte mai ridicate. Pun mana sa mai citesc pana weekendul viitor cand intentionez sa fac achizitia. P.S. Ce recomandati ca mancare pentru ei? Ma gandisem la ceva de la Dennerle, dar sunt atatea sortimente incat nu stiu ce sa aleg...
|
 |
|
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat. Prefiltru am si eu unul de la Eheim acum(acela care se monteaza pe IN-ul filtrului extern. Legat de fertilizare, m-am gandiit ca Masterline ar fi acceptabila avand in vedere ca are solutiile complete, nu trebuie sa folosesc 10 recipiente diferite ca sa fertilizez.
In ceea ce ii priveste pe pesti, m-am hotarat totusi sa renunt la Xipho si Platy si sa iau Neoni rosii si creveti. Nu vreau sa risc sa le fac rau crevetilor si sa stea ascunsi, sau sa fie brutalizati. Pentru inceput, o sa iau RCS si/sau Yellow/Orange shrimps. Am vazut weekendul acesta la Hornbach si erau superbi, iar din ce am citit, se incadreaza in categoria Easy. Nu vreau sa mma hazardez inca la specii cu un nivel ridicat de dificultate pana nu ma obisnuiesc cu ei; nu am mai avut niciodata creveti, deci experienta e 0.
Va multumesc inca o data tuturor pentru ajutor.
|
 |
|