[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Nu stiu nici eu, stiu doar ca o data s-a bagat un neon acolo, l-am auzit ca se zbatea, m-am dus si l-am scos. Apoi, am oprit skimmer-ul cateva zile. Dar de astia doi chiar nu stiu ce sa zic. Ma gandesc ca poate e ceva cu apa de schimb, ca si Otto care mi-a murit a murit dupa schimb de apa, la fel si neonii astia 2, daca stau acum sa ma gandesc mai bine.
Ca sa fac un timeline al evenimentelor:
10/05, miercuri, am facut schimb de apa de aprox 20% cu apa lasata 24h la declorinat.
11/05, Otto mort.
14/05, duminica, schimb de apa 20%, apa lasata 48h la declorinat.
15/05, neoni morti in skimmer.
McLovin wrote:Asa e... m-am uitat in acvariu acum asa cum fac de obicei, in fiecare dimineata si am descoperit un Oto mort,cu burta in sus. Am facut niste teste de apa:

NH4/NH3: 0
NO2: 0.05
NO3: 10
ph:7
KH: 8
GH: 10

Nu-mi explic. Aseara pareau toti OK...

Aici, deci in 11/05. Nu stiu daca erau morti deja cand i-a tras skimmer-ul sau au intrat acolo si nu au mai reusit sa iasa. Am facut sambata un schimb de apa si curatenie in acvariu, nu stiu daca era ceva in neregula cu apa, drept e ca pe aia de la robinet(lasata la declorinat) nu am testat-o.

Astea sunt valorile apei conform celor de la Aquatim: http://www.aquatim.ro/uploads/files/calitate%20apa/Calitatea-apei-retea-Timisoara-mar-2017.pdf

Din pacate, nu exista informatii mai recente(ultimele analize sunt pe luna Martie).
Probabil ca mai au nevoie de fratiori, acum sunt 7. Eu am luat 10, le-am facut aclimatizarea si la vreo jumatate de ora dupa ce i-am introdus in acvariu erau doar 9, am rascolit si atunci tot si nu am gasit coada de neon...acum pe astia 2, i-am gasit morti in skimmer.
Mai am 3 Oto si crevetii, deci nu ar trebui sa existe agresivitati...teoretic.
Da, l-am oprit si eu si l-am ridicat un pic mai sus, ca sa nu mai fie vreun neon tentat...totusi, ceva nu le place, ca vad ca stau aproape exclusiv ascunsi dupa plante.
Da, crevetii pareau doar in trecere pe acolo, nu pareau sa nu mai poata iesi din "vartej"...dar neonii..offf...
Se pare ca problemele se tin garla... am observat ca imi lipsesc 2 neoni si ma apuc si rascolesc tot acvariul dupa ei...si ii gasesc in skimmer...la fel si cativa creveti si unul din melcii asasini. Cum pot preveni sa se mai intample asta? Voi cum procedati?
Vaaai, scumpete mica! Sa va traiasca!
MihaiF wrote:
narcis wrote:Ca sa va scurtez chinurile, va lamuresc imediat. Microsorum asa se inmulteste, lasati planta in pace. Iar referitor la " mustatile acelea" este ceva normal, cu cat planta sta mai mult intr un loc, cu atat va incerca sa se stabilizeze mai bine. Doar replantarea desa te scuteste de acele mustati, tai si replantezi, scoti planta mama.Daca folosesti substrat de la jbl, ai grija cand scoti plantele cu mustati/radacini.

Doua probleme :

1. Cand spui mustati te referi la perisorii aia fini de pe radacini ?
2. La ce sa am grija ? Eu am substrat JBL ...

1. Da, sau pot sa fie si radacinile aeriene tot mustati.
2. Se prea poate in momentul in care scoti plantele sa se tulbure apa. De aceea, trebuie scoase cu grija.
Sa stii ca seamana M-am panicat pentru ca i-am vazut un pic agitandu-se prin acvariu, pana acum chiar au fost linistiti. Si avand in vedere ca unul mi-a murit peste noapte, am zis ca voi aveti ochiul mai format si va dati seama daca au o problema pe care eu am ratat-o. Mi-s tare dragi si nu as vrea sa imi mai moara vreunul.
Nu stiu daca incep sa fiu paranoica acum, dar respira rapid? Au branhiile prea rosii?

Deocamdata asa pare, ca totul ar fi ok... o sa ii tin sub observatie.
Imi pare tare rau si mi-ar placea sa stiu ce s-a intamplat. Chiar ma simteam un pic mandra ca am reusit sa am un acvariu cat de cat OK si pestii pareau sanatosi si fara probleme... sper sa nu se mai intample nimic rau cu niciunul de acum inainte...
Asa e... m-am uitat in acvariu acum asa cum fac de obicei, in fiecare dimineata si am descoperit un Oto mort,cu burta in sus. Am facut niste teste de apa:

NH4/NH3: 0
NO2: 0.05
NO3: 10
ph:7
KH: 8
GH: 10

Nu-mi explic. Aseara pareau toti OK...
Stati linistiti, este OK, mai trebuie si cate un off-topic
Aveti perfecta dreptate cu genetica...nu stiu de ce, dar inainte sa iau crevetii nu m-am gandit deloc la inmultire, ca si cum nu ar fi putut exista varianta asta. Dupa ce mi-a scris Antecume ca de fapt, se poate sa se imperecheze RCS cu Orange, s-a aprins un beculet in creierul meu si a inceput sa fileze ) si m-am dus cu gandul in extrema cealalta. Multumesc mult tuturor de lamuriri.
Si inca o intrebare: daca am mai multe tipuri de creveti in acvariu (RCS, Orange, Red Sakura) este posibil sa incerce sa se imperecheze unii cu altii si sa rezulte "minuni" de creveti? Adica asa cum spunea un coleg RCS si Orange sa se imperecheze si sa rezulte indivizi aproape transparenti?
Am inceput fertilizarea in dimineata aceasta cu linia Masterline(I+II, micro plus macro). Credeti ca e cazul sa mai adaug ceva? De exemplu, Ferropol 24? Sau sa merg doar cu Masterline si sa urmaresc ce se intampla si mai vad dupa aceea?
Am citit. Am luat acum Micro si Macro Masterline si de maine incep sa le dozez. O sa urmaresc daca e vreo schimbare. Eu sper sa fie in bine.

In alta ordine de idei, mi-a vazt cineva crevetii? Din 10, vad numai 6 si astia stau mai mult prin plante in spate. Aveti idee de ce? E normal asa? De activi par activi...
A mea arata asa(poza e de acum cateva saptamani):

image

In portiunea incercuita sunt plantute noi, iar dedesubt, e planta originala, acolo am o intreaga retea de... "mustati"
Cum a ramas cu dihania? Ai reusit sa o prinzi?
Si Ludwigia mea face radacini aeriene, cel putin plantutele initiale. Am observat ca apar si la plantele noi, dar in mai mica masura. Eu totusi suspectez ca nu sunt suficienti nutrienti in substrat si din cauza asta apar...

Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to: