[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Prefiltru: https://www.nevertebrate.ro/prefiltru-eheim-4004320-3816
Skimmer: https://www.nevertebrate.ro/eheim-micro-skimmer-skim350-7618
Si eu schimb apa de 2 ori pe saptamana cate 20-30%, iar ca filtrare am un Eheim Experience 150, cu 1 sertar de Micromec si unul cu Substrat Pro si Ada Bio Rio.
Cred ca pe weekend, daca totul merge bine, ma duc si le mai iau vreo 4-5. Crezi ca suprapopulez acvariul?
Felicitari, Silviu, arata bine bine de tot!
Au prins curaj in seara asta neonii si au iesit de dupa plante si am numarat 7!!!! Au mancat repede si s-au bagat la loc in plante, tot nu imi dau seama exact de ce sunt asa speriati, dar macar nu au mai murit.
L-am vazut, nu am comentat la postare, dar urmaresc proiectul si abia astept pozele de maine. Ma tenteaza si pe mine, numai sa imi rezolv problema actuala, sa ma asigur ca pestii si crevetii sunt OK( ca de melci, al dracu' daca ar crapa vreunul)si poate-poate
Silviu Man wrote:
Edit : Pentru gazon, sunt invidios !!!

Sunt si eu mandra de el, ma bucur ca iti place.
Eu m-am uitat pe site la Aquatim, dar ultimul buletin de analiza e din Martie. La fantani, in schimb, nu am vazut analiza. Ma mai interesez...

Mersi. Acum s-au adunat la masa, se pare ca le place mult mancarea pentru Oto(mai mult decat cea pe care am luat-o de la Dennerle special pentru ei):

image

Legat de ce ai spus mai devreme cu apa de put/fantana, avem si noi in Timisoara, dar cum nu stiam exact ce parametri are, am zis ca mai bine sa nu. Deocamdata mai am apa plata pentru inca un schimb substantial.
Spuneti-mi, va rog, in stanga Pogostemonului e un exoschelet de crevete, nu? Din ce am citit, asta e de bine, le priesc conditiile, ma insel?
image
Eu sunt de acord ca sunt pesti de card si ar trebui mai multi, dar mi-e frica sa iau altii acum avand in vedere cate pierderi am avut in ultima saptamana.

De mancat, ies repede 2-3 din plante si mananca si dup-aia se ascund iar inapoi. Cand erau mai multi, exact cum zici si tu, rupeau mancarea in cateva secunde.
Oto is 3, astia cred ca sunt singurii care ies la numaratoare. Le-am pus castravete alaltaieri si nu s-au chiar inghesuit. Le mai pun, oricum am vazut mai multi creveti azi decat am vazut in ultima saptamana...cu neonii, in schimb....nu stiu ce sa fac acum. Nu par bolnavi, nu par sa aiba puncte, pete, chestii lipsa, cell putin din cat apuc sa vad din ei.
Nu stiu ce sa mai zic sau sa mai fac...am numarat 5 neoni cu greu, ca stau ascunsi tare dupa plante. Nu stiu daca mai sunt si ceilalti 2 pe undeva ascunsi sau sunt morti, nu pot sa vad nimic. La vedere in tot cazul nu sunt. Nici macar cand pun mancare nu se inghesuie...Crevetii am vazut ca sunt un picut mai activi.
Am schimbat 38 L de apa deci undeva la 60%.
Am facut teste cu apa veche:

NH4: 0
NO2: 0.05
NO3: 10
ph: 7
Kh: 7-8
Gh: 9

Ce e ciudat e ca aceeasi apa pe care am folosit-o in acvariul mare, am pus-o si in acvariul mic, unde sta Betta. Si Betta n-are nici pe naiba...
Ma duc acum sa iau apa plata la bidon, alta sursa mai sigura nu stiu...
Adaug la fiecare schimb Biotopol....acum am ajuns acasa de la lucru...un crevete mort...plantele au majoritatea frunzelor cu gauri in ele...
Da, nu m-am mai gandit la asta, din pacate. Pana una alta, daca fac schimburi de apa cu apa plata, credeti ca e OK? Macar sa pot urmari pestii, daca mai mor sau sunt bolnavi sau daca problema vine intr-adevar de la apa de la robinet... Am mai citit ca s-au facut ceva lucrari la conductele de apa saptamana trecuta si saptamana asta. Poate o fi totusi de la apa de schimb, naiba stie.
Multumesc mult, stiu cazurile, ca am tot citit pe forum. Sunt tare curioasa daca alti colegi din Timisoara s-au lovit de problema asta in ultima saptamana...
Acum am inceput sa ma uit si eu dupa sisteme de filtrare.

P.S.: http://wts-online.ro/filtre-apa-instalatii/ultrafiltrare-uz-casnic/filtru-apa-trio-cu-ultrafiltrare-12-0-12-microni de sistemul asta ce ziceti? Vad ca are si filtru Sterasyl despre care am citit aici pe forum ca filtreaza sulfatul de aluminiu.
Si atunci, cum procedez? Nu mai fac nici un schimb de apa pentru moment(pana cand?) si urmaresc pestii? Nu as mai lua nici un peste pana cand nu imi dau seama exact ce se intampla. Aveam in minte un sistem de filtrare al apei de la robinet, care sa faciliteze schimburile saptamanale, cred ca e cazul sa ma gandesc foarte serios la asta.

Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to: