[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Zupy
Forum Index » Profile for Zupy » Messages posted by Zupy
L-am gasit pana la urma ascuns undeva in buturuga de mangrova din acvariu, dar foarte panicat. L-am mutat separat, dar a murit a doua zi. Inteleg ca Beta nu este compatibil cu pestii detinuti de mine: 6 neoni, 2 xipho, 2 scalari pui (5 cm)

Pe de alta parte, am avut si un pui de ancistrus (5 cm). Pe acesta nu l-am mai gasit deloc sambata cand am schimbat acvariul (cel vechi de 54l cu unul de 112l, am pastrat filtrul extern cu apa in el, pentru ciclare). Am intors buturuga pe toate partile, am cautat printre plante, prin substrat, nimic. Eu stiam ca de sanitari nu exista riscu sa se ia pesti de genul celor detinuti de mine. Nu am gasit nici o explicatie.
Am un acvariu de 120 l in care am de doua luni 6 neoni, 2 xipho, 2 scalar pui (5 cm) si un sanitar ancistrus pui (5 cm). De o doua saptamani, am luat si un beta foarte fumos.
Pana duminica a fost totul ok. Duminica am observant ca are coada ciupita si sta tot timpu pitit in diverse locuri nemiscanduse aproape deloc. Ieri seara cand am ajuns acasa nu l-am mai gasit in acvariu, nici schelet, nimic. Mentionez ca am acvariu cu capac.
Credeti ca puii de scalar sa-l fi ciupit initial de inotatoare iar ulterior sa-l fi mancat?! Mentionez ca duminica am urmarit daca il ataca vre-un peste din acvariu, dar nu se intampla nimic anormal.
Azi am plasat comanda pentru un JBL e901 la care o sa folosesc in cele 3 sertare: 1 x EHEIM Substrat Pro, 1 x JBL MicroMec, 1 x Siporax.
Pentru moment o sa-l pun langa acvariu, si daca ia aer o sa aplic solutia propusa de Nicu.

Ca si plante, ma gandesc sa pun vre-o 8 - 10 "tufe" de plante cu fertilizare in coloana de apa: Ferropol - saptamanal, Ferropol 24 si EasyCarbo - zilnic. Fara CO2. La acest acvariu am neoanele standard din Capac 2 x 18W, la care am cumparat reflectoare.
In conditiile in care nu vreau sa pun substrat fertilizant, credeti ca ar fi recomandat sa pun pe langa plante cateva bile de fertilizant in substratul de nisip?
Multumesc pentru raspuns!

Diferenta de pret intre cele doua filter este mica, deci nu influenteaza decizia de achizitie. O sa merg pe 901.
Problema este cu locatia unde este amplasat acvariul: pot pune filtru doar la acelas nivel cu acvariu. Puteti sa-mi explicate ce probleme pot sa apara din aceasta cauza?

La pietris am dat dimensiunile in cm Deci ma gandesc sa pun de 2 - 10 mm.
Numele meu este Adrian si sunt din Cluj-Napoca.

Detin de o luna un un acvariu Diversa de 54 l populat cu 6 neoni, 2 scalari, 2 platy si un ancistrus. Acvariul este partial plantat si are dotarile din pachetul initial.
Pentru moment vreau sa trec la un acvariu mai mare, de 112l in care sa tin aceasi pesti. Am cateva intrebari legate de noul acvariu, dar pentru acestea am deschis un topic nou in coltul incepatorului.

Sa ne auzim cu bine!
Am un acvariu de 54 l cu 6 neoni, 2 scalari, 2 platy si un ancistrus. Acvariul este partial plantat si are in acest moment un filtru intern.
Vreau sa-l inlocuiesc cu un acvariu de 112 l (80 x 35 x 40) la care o sa pun un filtru extern.

Am urmatoarele intrebari:
- filtrele JBL sunt comparabile ca si calitate / durata de viata cu filtrele Eheim?
- ca si filtru extern ar fi recomandat JBL 901 sau este suficient si un JBL 701?
- ar fi vre-o problema sa pozitionez filtrul pe aceeasi masa cu acvariul (JBL 901 are aceasi inaltime cu acvariul)?
- este ok sa pun substrat fertil AquaBasis si peste pietris rotund de 0.2 - 1.0 cm, in loc de Manado? Mi-ar placea mai bine din punct de vedere estetic.

Forum Index » Profile for Zupy » Messages posted by Zupy
Go to: