[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimbare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Zupy
Junior member

IP:

Am un acvariu de 54 l cu 6 neoni, 2 scalari, 2 platy si un ancistrus. Acvariul este partial plantat si are in acest moment un filtru intern.
Vreau sa-l inlocuiesc cu un acvariu de 112 l (80 x 35 x 40) la care o sa pun un filtru extern.

Am urmatoarele intrebari:
- filtrele JBL sunt comparabile ca si calitate / durata de viata cu filtrele Eheim?
- ca si filtru extern ar fi recomandat JBL 901 sau este suficient si un JBL 701?
- ar fi vre-o problema sa pozitionez filtrul pe aceeasi masa cu acvariul (JBL 901 are aceasi inaltime cu acvariul)?
- este ok sa pun substrat fertil AquaBasis si peste pietris rotund de 0.2 - 1.0 cm, in loc de Manado? Mi-ar placea mai bine din punct de vedere estetic.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Depinde si de bugetul tau.
Filtrele JBL sunt bune, eu am avut trei bucati, nu m-a dezamagit niciunul.

Daca mergi pe JBL, recomand modelul 901.
Filtrul nu se pune la acelasi nivel cu acvariul, ci sub bazin.

Legat de pietris, n-as folosi unul atat de fin.
As zice o granulatie peste 1 mm, pana in 4-5 mm.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Zupy
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspuns!

Diferenta de pret intre cele doua filter este mica, deci nu influenteaza decizia de achizitie. O sa merg pe 901.
Problema este cu locatia unde este amplasat acvariul: pot pune filtru doar la acelas nivel cu acvariu. Puteti sa-mi explicate ce probleme pot sa apara din aceasta cauza?

La pietris am dat dimensiunile in cm Deci ma gandesc sa pun de 2 - 10 mm.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Zupy wrote:
Problema este cu locatia unde este amplasat acvariul: pot pune filtru doar la acelas nivel cu acvariu. Puteti sa-mi explicate ce probleme pot sa apara din aceasta cauza?

Eu am folosit la un moment dat un filtru extern pus pe aceeasi masa cu acvariul.
Nu stiu cum si de ce, dar tragea aer pe undeva...stiu ca din 10 in 10 minute tot dadea aer afara pe furtunul de OUT (plus zgomotul aferent). Si asta a durat cateva zile bune, o saptamana cred (nu-mi aduc exact aminte, pentru ca au trecut cativa ani).
Problema a incetat imediat dupa ce l-am coborat sub nivelul acvariului.

Zupy wrote:
La pietris am dat dimensiunile in cm Deci ma gandesc sa pun de 2 - 10 mm.

Granulatia recomandata pentru un acvariu plantat e de 1-2 mm pana pe la 5 mm maximum.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
nicu.laita
Member

IP:

Daca pui filtrul langa acvariu iar inaltimea filtrului este egala cu inaltimea acvariului atunci o sa traga aer aproape continuu.
Eu am inaltat acvariul cu 25 cm. Am facut un suport din blat de bucarie si 6 picioare de moblier. In pozitia asta merge foarte bine si nu trage aer.
Vezi poza atasata.

La un alt acvariu am un JBL e701 tot langa acvariu. Aici inaltimea filtrului este 1/2 din inaltimea acvariului. Tot trage aer dar mai rar (cam la 2 ore) si mult mai putin,
[Thumb - acvariu.jpg]

[Email]
Zupy
Junior member

IP:

Azi am plasat comanda pentru un JBL e901 la care o sa folosesc in cele 3 sertare: 1 x EHEIM Substrat Pro, 1 x JBL MicroMec, 1 x Siporax.
Pentru moment o sa-l pun langa acvariu, si daca ia aer o sa aplic solutia propusa de Nicu.

Ca si plante, ma gandesc sa pun vre-o 8 - 10 "tufe" de plante cu fertilizare in coloana de apa: Ferropol - saptamanal, Ferropol 24 si EasyCarbo - zilnic. Fara CO2. La acest acvariu am neoanele standard din Capac 2 x 18W, la care am cumparat reflectoare.
In conditiile in care nu vreau sa pun substrat fertilizant, credeti ca ar fi recomandat sa pun pe langa plante cateva bile de fertilizant in substratul de nisip?
[Email]
Shaba
Member

IP:

Depinde de ce "tufe" vrei sa pui. Daca sunt plante easy atunci nu ai nevoie de fertilizare insa daca folosesti plante mai pretentioase atunci macar de substrat fertilizant vei avea nevoie avand in vedere ca nu vei aditiona cu CO2

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: