[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gedekappa
Forum Index » Profile for Gedekappa » Messages posted by Gedekappa
La spartura de lava ma gandeam si eu, momemtan de siporax nu am buget de 20l, ma gandeam la faptul safolosesc capace daca erau o solutie dar atunci 1l de material filtrant de calitate depaseste inprovizatiile de moment. Multumesc deajutor.
Am auzit de la la un prieten ca a vazut un sump care folosea 40l capace de plastic gaurite de la peturi pe post de medii de filtrare, are cum sa se depuna pe ele bacterii iar daca ati mai auzit as putea sa folosesc si eu la filtru meu pvc de 20 l?
se pare ca sta pe o planta care e mai veche si are niste alge pe ea.. am fost plecat de acasa iar 2 zile mi-a ramas lumina aprinsa
Azi am gasit in acvariu un fel de melc dar fara cochilie si nu stiu ce e imi e frica sa nu fie ceva parazit.. mentionez ca nu am bagat melci de nici un fel in acvariu. Putin ajutor sa aflu ce e? Nu am aparat sa fac poze mai clare
Problema ar fi ca nu imi permite prea mult spatiul care il am undeva la o inaltime de 40 ar fi max acum o sa vad eu, ca si acvariu mai am de ceva vreme tot unul plantat de 90x45x35 ceva de genu parca dar ala la inaltime e prea fix si nu prea ma ajuta capacu..
Buna, as vrea sa ma ajutati in a imi face un acvariu mai maricel. As vrea sa achizitionez un acvariu ceva de marimea L=280 l=40 h=30.
Ajutor as vrea sa imi spune-ti cam ce filtre si lumina sa folosesc. Acvariul va fi plantat inca nu prea stiu ce plante dar cu siguranta mult gazon, moss, voi avea niste roci si probabil in partea din spate niste plante mai mari, as vrea eu sa incerc ceva aquascape dar vedem ce o sa iasa. La vietuitoare nimic special doar cativa sanitari, o gramada mai mica de neoni si cam atat de moment.
Planul sper sa il pun in aplicare de luna viitoare doar ca locuiesc in Oradea si aici nu prea am vazut nici plante nici filtre.. defapt mai nimic pentru marimea mea, Ca sa nu mai vorbesc de sticla.

Niste pareri mi-ar fi de mare ajutor. Nu prea le am exact cu acvariile plantate si din cate am citit ar fi mai usor cu un acvariu mai mare decat unul mic. Multumesc.
Nu jignesti deloc. Acvariul e facut de mine dintr-o sticla de la o terasa veche. Costul total al acvariului a fost de 100 ron cu pesti cu tot acuma ce e drept ca nu ma documentasem suficieant la grosimea sticlei pt volumul meu am vrut doar sa fie cat mai mare
si grosimea sticlei de cat e?
Scuzati greselile gramaticale, graba strica treaba.
Tubul fiind led defapt 10w=18w fluorescent iar partea de sus a neonului e reflectorizanta adica bate doar in jos mai am inca 1 bucata cu 3 ar fi deajuns sau mai strang niste banuti si cumpar expre pentru acvarii? Cu filtru m-am gandit si eu sper ca pe luna viitoare
am uitat sa precizez ca un neon e de 10W,6500k si ofera 800lm
Buna tuturor,

Sunt nou oe forum si am nevoie de cateva indicii in ceea ce fac. M-am apucat de scurt timp de acvaristica dar nu prea am avut bani pentru a imi cumpara un acvariu nou, asa ca mi l-am confectionat eu din niste sticla de la o terasa veche. Avand in vedere ca e primul meu acvariu nu ma astept multe de la el.

Dimensiuni sunt L=90 l=38 h=44 cred ca 100 si cv de l ca nu am calculat exact inca. Din pacate sticla e de doar 4mm iar la umplere peretele lung din fata face o dilatatie de vreo 2mm cel din spate are o intaritura din sticla si nu se dilata. Intrebarea mea aici e ca pot sa ma trezesc cu toata apa pe jos?
Incalzitoru e cv tecatlantis acela isi face treaba. Pompa e Aquael iar pe cutie arata ca ar fi pentru acvarii de 30-150l
Iluminatul e facut acum de 2 neoane tip led pe care le avusem dinainte prin apartament si stateau degeaba prima luna am avut ceva neoane normale cumparate cu 3 lei din supermarket dar plantele care le-am primit de la cineva nu au crescut deloc. Substratul e pietris de rau + nisip spalat de mai multe ori.

Intrebarile mele sunt: -ar mai trebuii sa intaresc acvariu cu cadru?
-filtru respectiv e bun pentru marimea mea de acvariu?
-iluminatul e e deajuns avand in vedere ca nu sunt neoane special facute pentru acvaristica? (aici tin sa precizez ca, plantele au stagnat 1 luna de cand le-am primit si aproape ca murisera toate, aveau cam 4-5cm cea mai mare iar la 2 luni dupa ce am schimbat neaoanele au ajuns pana la suprafata apei)
-daca au crescut asa repede plantele am nevoie de CO2?
Acvariul e populat momentan de 14 neoni, 5 sanitari, 4ventuze( nu mai stiu denumirea ele doar curata sticla), un betta + un caras care stiu ca nu are ce cauta acolo dar l-am primit cadou si pentru el am si inceput sa fac acvariu.

Acvariul e umplut cu apa de la 02.01.2015 lasat la ciclat 2 sapt si abia dupa am adaugat pestii.

V'as fi recunoscator cu sfaturi su critici pentru ca am in plan pe anu viitor sa imi fac unul de 3m.
Multumesc.

Forum Index » Profile for Gedekappa » Messages posted by Gedekappa
Go to: