[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
putin ajutor la un acvariu mai mare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gedekappa
Junior member

IP:

Buna, as vrea sa ma ajutati in a imi face un acvariu mai maricel. As vrea sa achizitionez un acvariu ceva de marimea L=280 l=40 h=30.
Ajutor as vrea sa imi spune-ti cam ce filtre si lumina sa folosesc. Acvariul va fi plantat inca nu prea stiu ce plante dar cu siguranta mult gazon, moss, voi avea niste roci si probabil in partea din spate niste plante mai mari, as vrea eu sa incerc ceva aquascape dar vedem ce o sa iasa. La vietuitoare nimic special doar cativa sanitari, o gramada mai mica de neoni si cam atat de moment.
Planul sper sa il pun in aplicare de luna viitoare doar ca locuiesc in Oradea si aici nu prea am vazut nici plante nici filtre.. defapt mai nimic pentru marimea mea, Ca sa nu mai vorbesc de sticla.

Niste pareri mi-ar fi de mare ajutor. Nu prea le am exact cu acvariile plantate si din cate am citit ar fi mai usor cu un acvariu mai mare decat unul mic. Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2015 05:05:37

sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cam ciudate dimensiunile.
va fi greu si cu iluminarea si cu amenajarea..daca tot faci un acvariu mare, mai bine il faci si mai lat si mai inalt putin, desigur daca spatiul permite..
La dimensiunea aia ar fi perfect un sump plasat in stand, gasesti foarte multe exemple bune pe forum.
Daca totusi te decizi asupra canistrelor, magazinele online sun disponibile cu filtre gen jbl 1500, eheim, tetratec sau surate mai chinezesti sunsun, jebao etc..
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca e primul acvariu, si cred ca da, nu te as sfatui sa incepi cu unula asa mare. Oricum nu poti face nici un aquascape in latime de 40 si inaltime de 30 mai ales cu lungime de 2 m si 80.
Inaltimea ar trebui sa fie macar 50 cm - 6-7 cm vor fi cu substrat plus tolerenta de la buza acvariului si iti rezulta coloana de apa de 40 cm .
La inaltimea ta de 30 ramai cu 20 cm coloana apa, in care poti creste doar gazon sau plante pitice de prim plan.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , daca esti incepator nu-ti recomand acvariu mai mare de 100 litri . Dimensiunile descrise de tine nu sunt deloc ok , ti-au scris si colegii mai sus .

In Oradea gasesti filtre externe la aminax sau zoomania , gasesti jbl sau Eheim .

Plante mai greu , se gasesc doar cele "clasice" sa zic asa , crypto , anubias , microsorum. Daca doresti altceva iti recomand magazine online ptr plante .

Substrat jbl aquabasis si manado gasesti la magazinele din Oradea
Gedekappa
Junior member

IP:

Problema ar fi ca nu imi permite prea mult spatiul care il am undeva la o inaltime de 40 ar fi max acum o sa vad eu, ca si acvariu mai am de ceva vreme tot unul plantat de 90x45x35 ceva de genu parca dar ala la inaltime e prea fix si nu prea ma ajuta capacu..
stefanp
Moderator

IP:

Dar unde pui acvariul de nu poti sa-l faci mai inalt?
E incastrat in mobila?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: