[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare prosteasca  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gedekappa
Junior member

IP:

Am auzit de la la un prieten ca a vazut un sump care folosea 40l capace de plastic gaurite de la peturi pe post de medii de filtrare, are cum sa se depuna pe ele bacterii iar daca ati mai auzit as putea sa folosesc si eu la filtru meu pvc de 20 l?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Bacteriile se dezvolta pe orice material solid... deci, si pe capacele alea de care povestesti tu.
- Cu cat materialul respectiv e mai poroasa, cu atat suprafata sa e mai mare => mai multe bacterii.
- Daca vrei sa fie cat mai ieftin, cauta niste bureti d-aia de bucatarie... din aceia facuti din plasa impletita. Se gasesc la seturi de cate 4-5 bucati, diferite culori.

Cam asa ceva, doar ca sunt din plastic.
image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

1- DA
2- NU....

Da- se pot folosi capace de plastic ;) Bacteriile adera pe orice suprafata, momentan, daca ai un acvariu ciclat, poti observa "bacterii" chiar pe sticla geamului sau pe decorul din acvariu: pietre, lemn etc....
NU- nu este recomandat deoarece SUPRAFATA DE POPULARE in metri patrati.... este foarte mica, iar tie ti-ar trebui o cantitate FOARTE mare de acest material ca sa ai o filtrare decenta.
Fa un calcul si afla aria unui capac pvc... inmulteste cu 2 (ambele fetze)... apoi compara cu faptul ca 1L de Seachem Matric are suprafata de populare de 700m patrati... Siporax cam 450... (cel putin asa imi aduc aminte)

Pana si banalele "bioballs" din pvc au suprafata de populare mai mare decat un capac si.... sunt mai mici ca volum.

Alegerea iti apartine. Eu unul.... daca as avea buget zero sau "spre zero" as umple filtrul DY cu spartura de lava..... mult mai eficienta si ocupa un spatiu mai mic.

Capacele de plastic ar fi bune la un wet&dry..... dar tre sa afli intai ce este ala si cum functioneaza..... Spor

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Gedekappa
Junior member

IP:

La spartura de lava ma gandeam si eu, momemtan de siporax nu am buget de 20l, ma gandeam la faptul safolosesc capace daca erau o solutie dar atunci 1l de material filtrant de calitate depaseste inprovizatiile de moment. Multumesc deajutor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: