[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NoVa
Forum Index » Profile for NoVa » Messages posted by NoVa
In primul rand mersi la toti cei care au raspuns , cat despre capac am sa vad daca pot sa modific lumina daca nu o sa comand altul
Ma fratilor chiar nimeni cu o idee ceva ????
Buna seara

Dupa cum spune titlul , azi am avut o surpriza din partea sotiei, UN ACVARIU NOU DE 250 L , inpreuna cu un sistem co2 presiune COLOMBO + test permanet CO2+PH , Electro valva + o valiza de teste JBL :x :x , ceva caracteristici
Dimensiuni : Lungime 120 cm[ doar 100 cm utilizabil acvariu din cauza filtrului intern] ,latime 0.50 cm, inaltime 0.50
Filtru intern cu 2 pompe , 1 = 960 L/h , 2 = 500 l/h ( este prima data cand vad asa ceva , prima scuipa undeva la 30 cm de la sol si a 2 la 45 cm de la sol)
Incalzitor 250 W
Lumina = 1 T8 30 W ( aici vreau sa va intreb , nu este cam mic? pentru acvariu plantat)

Daca se poate sa ma ajutati cu ceva indrumari legate de = lumina daca este prea putina , substratul fertil cam cate kg ar trebui, pietrisul ce dimensiuni credeti ca ar fi potrivite , plante easy [scurte , inalte] pentru inceput , fertilizanti , program lumina ETC ETC

Locatari care ar trebui sa urmeze :

M+F Beta
M+F gourami pitic
si ceva curatatori de fund

Astea ar fi toate in teorie, apoi vom vedea , abia de sambata viitoare voi incepe ciclarea , poate reusesc sa cumpar si un filtru extern pentru a nu il folosi pe cel interior pana atunci + un PH Control electric

Va multumesc
Da scuze am uitat sa specific , acvariul are 100 L Net
Salutari
Ieri am cumparat un sistem Co2 sub presiune "Colombo" butelie,regulator presiune, contor bule, difuzor ceramica , " saptamana asta si o electrovalva" , acum intrebarea mea este urmatoarea :
Momentan nu am un ph controller electronic , deci prin urmare aseara am oprit butelia de CO2 pentru ca imi erea frica sa nu gasesc pesti facand plaje , dar in acelasi timp azi am observat o crestere a PH de la 6,6 aseara la 7,2 azi " conform testului Co2/PH constant", butelia este reglata la 1B/6,45 secunde , iar in timpul zile cat timp este lumina aprinsa CO2 sta la nivelul de 20 mg/l "conform testului Co2/PH constant " , din cate am citit pe forum si discutiile celor mai "batrani" reglarea PH-lui la o valoare cat mai constanta fara cresteri si sacaderi bruste este cat mai buna pentru acvariu .

Care sunt sansele sa gasesc pestisori facand plaje daca las butelia 24/24 1Bula/6 Secunde

Va multumesc
WTF ........
Omul a creat propia "MARE"

TOT RESPECTUL
Gata am rezolvat problema : Acvariu nou 50 Litri Filtru intern Substrat Plante Co2 + Separator sa ii pot tine pana se cicleaza acvariu Acum iam dat de lucru are acvariu ei

Mersi mult pentru sfaturi
Bine ai venit
Pentru a nu mia deschide alt topic, voi continua aici , Am cumparat pana la urma o cutie de JBL NOVO TAB https://www.youtube.com/watch?v=wdRk7hvx_iY , acum intrebarea mea este:

Eu am doar 12 neoni 3 cory jully 3 Cory panda si 2 beta "Mascul+Femela" ... o pastila este cam mare .. sa o dau in doua ? sa pun una pe zi ? sa dau mai multe bucati pe zi daca o dau in 2 sau in 3 ????
ca pe cutie scrie o pastila pe zi ... dar totusi sunt cam putini pesti pentru una singura sau doar mi se pare ?

Ce va indicati ??????????

AA si mai am o intrebare ... nu are legatura cu acest topic dar nu cred ca are rost sa mai fac un topic pentru asa ceva.... Se pare ca nevastamea sa inbolnavit mai rau ca mine cu acvariu si azi a fost la cumparaturi ,, spre uimirea mea , pe langa cumparaturi
a mai adus acasa si 3 femele guppy si 1 mascul , Intrebare : daca ii bag in acvariu , care sunt sansele ca masculul betta sa ii priveasca ca pe "o cina" , si daca nu este nici o problema cum pot sa nu am probleme cu inmultirea , nu sunt un maesteru dar din cate am citit azi se pare ca astia se inmultesc precum iepuri , si nu stiu ce sa fac , in curand nu prea ar fi probleme tinand cont ca voi face un toppic pentru deschiderea unui acvariu de 300 L dar mai dureaza ceva timp " cam o luna" iar nevastamea ii vrea azi in acvariu .....AJUTOR

Mersi
Salutari

o sa incep asa sa nu mai trebuiasca sa mai cautati
Am un acvariu 125 l "100l net" 12 neony un betta mascul + 1 betta femela , 3 corydoras panda si 4 corydoras jully , filtru intern cu doua pompe 300 l ora fiecare , doua neaone 1 t5 45 W si 1 t8 25W , acvariu are 3 luni si nu am avut nici o problema cu el pana azi
De dimineata cand mam trezit, le-am dat de mancare si am observat un cory jolly care a devenit albicios si respira foarte repede + sta pe loc fara sa miste foarte mult , daca cineva are o idee de la ce poate fii ........ sunt doar ochi si urechi

Cand ajung acasa de la munca o sa incerc sa fac o poza
Erea ceva verde cu punctulete rosi , am vazut ce mia dat colegul mai sus am gasit si in magazin dar respectivul "vanzator" mia sugerat sa nu iau pentru ca nu ar fi bun pentru pesti care ii am eu in acvariu
Salutari

Am si eu o intrebare..... Azi am avut o intilnire cu cineva si respectivul avea in birou un acvariu cam de 120 de litri "asa la ochi" si am observat ca pesti mancau dintro "pastila" care erea lipita pe sticla din fata cam pe la jumatea acvariului,
Intrebarea mea este ... Stie cineva ce anume este? Cat de buna este? si daca este compatibila pentru Neoni si Cory Panda? .. Ar fi interesant pentru ca din cate am observat nu ajunge nimic pe fundul acvariului

Mersi Foarte Mult
Bine ai venit
Salutari si bine ai venit
aceiasi problema am si eu de 4 zile sa umplut acvariu ... care ar fi solutia sa scapam de ei?
Bun venit si ape limpezi
Bine ai venit si ape limpezi
Mersi koala , am sa va tin la curent cu ce magari o sa fac )

Foarte frumos imi place , probabil stain in Frant " nu sunt ironic" dar sti ca pentru Salon de Provance imi mai adauga inca 101 euro la livrare )) cu 210 ero imi mai fac un acvariu =)))

Salutari

Mam tot gandit in ultimele zile si mam hotarat sa imi fac un filtru extern Home Made, Acvariu meu are Lxlxh in CM : 100x35x30 "vorbim de apa net " cu tot in el
Acum intrebarea mea este urmatoarea : Cam ce dimensiuni ar trebuie sa aibe?

Eu mam gandit din teava de PVC diametru 160 , inaltime 60 , pompa de 1000 L/h , doua intrari la partea de jos ,diametre egale , 1 iesire sus pt pompa

Eu asi fi vrut unu cumparat da aici in Franta nu prea te atingi de ele , tinand cont ca un filtru extern cat de cat bun incepe de la 200 euro ,

Astept si eu o parere ....

Forum Index » Profile for NoVa » Messages posted by NoVa
Go to: