[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NoVa
Forum Index » Profile for NoVa » Messages posted by NoVa
Mersi foarte mult koala , ma imbrac si ma duc ca ia sa uitat prima la raspuns ))
Salutari
Am un acvariu de 100 L net utilizabili apa in care traiesc 12 Neon si 8 Cory Panda , toate bune si frumoase , armonie etc... dar de aseara am o problema cu nevasta , am plecat sa cumpar
de mancare pentru pesti si in magazin a vazut [nevasta ] un pestisor Betta Rosu , prin urmare batai de cap " vreau si eu o pereche , de ce ai doar tu? daca nu imi iei , mai vezi "pasarica" doar in filme...ETC...ETC
Nevasta + Betta = eu " Cap de om prost , ca puteam sa merg si singur"
Intrebare : Cat de compatibili sunt acesti pesti cu ce am eu in acvariu ? Mai exista armonie ? sau trec la varianta a doua , alt acvariu " care dupa mine iasa din calcul datorita planului de a crea unu de 300 L in vara"
Multumesc
koala wrote:-

... incearca sa faci 2 schimburi de apa (cate 25-40%), la interval de 2 zile. Repeta testele si vino cu rezultatele... !

In primul rand mersi koala pentru sfat
Am facu schimbul de 30 % si am refacut un test :

CL- 0
PH - 7,2
KH - 6
GH - 14
N02 - 0
NO3 - 10

Posibil sa le dau prea mult de mancare??...

Profit sa intreb pentru panda ce interval de hranire imi recomandati? . ... ii hranesc cu tetra wafer mix poza
Salutari
Dupa ce am citit cateva posturi pe forum cu indicatiile vanzatorilor din pet shop-ri " mam cam speriat" si am decis sa nu mai fac testele de apa saptamanale la pet shop . Azi am achizitionat primul meu test de apa JBL 6/1 , am facut testul si a iesit cam asa:

CL2 = 0
PH= 7,2
KH = 6
GH = Net sau superior cu +14
Net sau superior cu +14
Net sau superior cu +14
Net sau superior cu +14
NO2 = 0,5 [Din cate am vazut in tabel nu prea este bun]
NO3 = 25

Acum daca se poate cineva care poate sa isi dea cu parerea despre rezultate a-si fi foarte recunoscator

Acvariul are 100 L si sunt 6 cory panda + 12 neoni + 10 melcisori " fantomele le-am facut cadou unui prieten pentru ca nu prea se intelegeau cu neoni"

am apus acest neon deoarece mai am un acvariu cumparat cu capac si are aceiasi lumina .. deci sa inteleg ca nu asta este problema si a-si putea chiar sa maresc puterea lumini?..
Salutari .
Am si eu 2 intrebari .
De curand am construit un capac din PVC la acvariul meu [ Lungime 100 cm [din care 10 cm intrun capat este ocupat de filtru +pompa+termostat] inaltime 45 cm din care 35 apa utilizabila latime 30 cm] la care am adaugat un neon t8 25W 75 cm lungime, acum si intrebarea
1 : Este posibil ca lumina sa fie prea puternica?? deoarece am observat ca cei 12 neoni stau mai mult la fund decat in jumatatea de sus a acvariului .
2: Am 6 cory panda si asi fi vrut daca se poate sa imi spuna cineva intervalul de hranire daca se poate [ ii hranesc cu tetra wafer mix] poza
Imi cer scuze dar nu pot da edit

Dimensiuni acvariu : 100x40x40
Lumina : 2 neoane T5 24w
Filtrare : Filtru Intern Aquael UNI 500 : Debit 500 l/h
Incalzire: înc?lzitor Tetratec HT 200w
Precizez ca acvariul a fost echipat cu tot ce am mentionat mai sus conform fisei tehnice
Substrat : Pamant fertil plante 2,5 cm [nu imi aduc aminte marca , dar a fost cel mai scum din magazin] + 5 cm granulatie de 0.4 mm
Fauna : 5 Plante Naturale [ am obsesie pe natural] + 3 obicte decoratie

Acvariul lam completat "substart+decor+pestisori" dupa recomandarile unui vanzator din magazin aqua land din acest motiv mam decis sa ma alatur comunitati pentru ca stim cu toti ca vanzatori sunt in stare sa promita si "mama lor" pentru a vinde

Ori ce comentarii , critici sunt bine venite , prefer ca cineva sa ma traga de urechi inainte sa fac o prostie
Acvariul are azi 6 saptamani in total 3 saptamani fara pestisori + 3 saptamani cu pestisori si momentan nu am nici o problema , sper sa ramana asa

foto image
Salutari la toata lumea si bine vam gasit , ma numesc Daniel si sunt "nou" in domeniul acvaristica ,
Pentru inceput am cumparat un acvariu de 100 L apa utilizabili , si am inceput usor cu 10 Neoni si 4 Panda , In curand voi trecve la un acvariu de 350 de Litri dar intai sa mai invat cate ceva de la voi

Forum Index » Profile for NoVa » Messages posted by NoVa
Go to: