[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: roni
Forum Index » Profile for roni » Messages posted by roni
Pestii s-au dat. Imi pare rau ca nu am putut posta mai devreme.

Multumesc acvariu.ro
Pseudotropheus sunt rezervati momentan
Dupa cum spune titlul ...

Pseudotropheus zebra ob - 2 buc, aprox 10 cm
Hemichromis bimaculatus - 1 buc, aprox 10 cm

Pestii sunt sanatosi si vioi, se dau pentru ca reconfigurez acvariul.
Se pot ridica din zona Unirii
0726 773 323
Salutare,

Asa cum spune si titlul, donez o mana sanatoasa de java moss (multumesc lui Dan de aici de pe forum) de la care am luat un manunchi are acum e mare .
Bucuresti, zona Unirea; azi si maine pana la ora 18:00

rog PM, orimul venit, primul servit
Salut,

Sunt interesat sa cumpar shrimps (cherry, blue etc)
Sunt din Bucuresti, rog contact PM
Voinicii s-au dat.
Multumesc acvariu.ro
anuntul este inca valabil. Imi cer scuze pentru intarziere dar am lipsit o vreme.
0726 77 33 23 - pentru contact
Salutare,

Donez cei 4 Calystus si 7 Prionobrama Filigera care erau in rubrica de schimburi.
Toti pestiii sunt sanatosi, foarte vioi, arata foarte bine si se impaca de minune
Se pot ridica din zona Unirea, Bucuresti.

PS - rog un moderator/admin sa inchida postul anterior din rubrica schimburi
Salutare,

Schimb cu shrimps (cherry, yellow, blue etc)
4 Calystus si 7 Prionobrama Filigera
Toti pestiii sunt sanatosi, foarte vioi si arata foarte bine.
mersi,

Ma apuc serios de lectura
si un test de apa facut azi cu Tetra Test 5 in 1

PH ~7.6
KH ~3 (intre 3-6)
GH 1ver +2 ROZ >10
NO2 0
NO3 25~50

De nucus se spunea ca are frunzele "arse" de la nitriti, ori nivelul de nitriti in acvariu este sub limita minima ...
interesant ce spui cu nucus-ul. O sa-l tund sa vad daca e vreo schimbare
salutare,

Nu stiu ce e fertilizarea micro/macro am pus inainte niste bile de JBL la radacini iar acum pun easy carbo (2ml dizolvat in apa). Facem un schimb de aprox 25% cam o data la 2 sapt, curatat filtru etc. Lumini sunt puternice, cred ca tld 850 sau nu mai stiu (am ce-mi recomandai tu Dan).
Dupa cum spuneam, cel putin teoretic, plantele astea ar trebui sa creasca bine sin-tr-o baltoaca jegoasa de pe marginea drumului.
Dintre toate, moss-ul merge cel mai bine, se extinde si inmugureste mereu, dar restul ...
Salutare,

Intr-un acvariu de 160l incercam de zor sa incropim un plantat cu plante easy (nucus, valisneria, moss etc) si aparent nimic nu se leaga. A fost o perioada cand nucus-ul s-a dezvoltat f bine, dar nu mai e cazul. Am instalat de mai bine de o saptamana o bomba CO2 cu reteta ca la carte, cu 1 bula/secunda, ii pun de cateva zile easy carbo 2ml si nu vad nici o imbunatatire. Plantele arata jalnic si cresc foarte greu.
Ca lumina avem 4 neoane tld 85 sau ceva de genul, din care unul este flora.
Pesti sunt 5 calistus, 8 neoni, 1 scalar si vreo 7-8 floris (parca asa se numesc)
Sincer, nu stiu ce sa mai facem pt ca plantele sa creasca calumea, pentru ca, teoretic, plantele pe care le avem, ar trebui sa creasca ok si intr-o baltoaca ordinara.

Orice sfat e binevenit, sau poate nu avem noi suficienta rabdare ...
@PORCU

Am citit un post mai vechi al tau in care spuneai: "Pentru plante prefer 830 si Osram Floura".
Am niste neoane Osram Fluora, au o lumina roz. Am tinut vreo 1-2 luni 3 TLD 830 cu 1 Osram Fluora dar n-am sesizat nicio schimbare.
Este o combinatie buna 2 TLD 830 cu 2 Osram Fluora? Sau 3+1?

Pare ca stau bine la iluminare atunci sa trec la CO2 si fertilizanti.
Imi recomandati ceva?

Multumesc.
POZA
http://postimg.org/image/5gpsuqyen/

Am ales special plante easy.
Cand am zis mediocru, de fapt nu prea cresc. 1-2 doua frunze pe saptamana. Nucusul e singurul care creste bine.
Am mai citit intre timp despre neoane si se pare care Philips TLD 830 sunt niste neoane bune, nu cele mai bune, dar bune.

Atunci poate sa trec la fertilizanti si adaugare de CO2?

Merci.
STEFANP: sunt 4 x 18W si nu folosesc alte solutii sau fertilizanti.

Trebuia sa precizez ca scopul meu este de a avea un acvariu cu plante easy fara sa investesc prea mult timp si bani.
Stiu, fara investitii nu se poate.
Vreau sa o iau usor cu imbunatatirile.

Primul lucru pe care il pot face este sa schimb 2 sau toate neoanele cu unele speciale pentru plante. Vreau sa am combinatia optima pentru plantele pe care le am, eventual daca tot cumpar sa pun unele bune. Pot sa mai si adaug. Capacul a avut initial 6 neoane.

Nu vreau sa investesc intr-o instalatie de CO2. Pentru CO2 vreau sa am numarul optim de pesti astfel sa aiba un minim de CO2.

Apoi pot adauga fertilizanti in apa. Dar n-am nicio experienta la capitolul asta.

Urmatorul pas este sa adaug substrat, dar asta inseamna o operatiune complexa prin golirea acvariului adaugarea substratului peste care sa pun nisip si apoi sa il umplu si sa pun pestii la loc. Deja nu stiu daca se poate face operatiunea intr-o zi fara sa afecteze pestii (bineinteles pastrand apa).

Multumesc.
Salut,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste iluminarea pentru acvariul de mai jos:
Dimensiuni: 70Lx45lx50h
Populatie: 18-20 neoni, 5 calistus, 3 ancistrus, 2 cory si 2 scalari
Plante: bacopa caroliniana, nucus, hygrophila polisperma, echinodorus red flame, echinodorus uruguayensis, valisneria, java moss
Substrat: nisip, la radacini am pus o cutie de bile fertilizante JBL
Iluminare: 4 x philips tld 830 08:00 - 17:00

Momentan ritmul de crestere al plantelor este mediocru.
Vreau sa imbunatatesc capitolul iluminare si am nevoie sa ma sfatuiti ce neoane si cate sa pun.

Multumesc.
ciudat este ca celelalte plante nu par catusi de putin afectate, in masura in care nucus-ul este planta cu cea mai buna dezvoltare din acvariu si careia pare sa-i priasca cel mai mult.
am atasat 2 imagini

Forum Index » Profile for roni » Messages posted by roni
Go to: