Message |
|
Ca sa dimezi un bec ai nevoie de un variator de tensiune, asa se numeste.
Dar functioneaza doar cu becuri incandescente, posibil becuri cu halogen.
Daca ai in plan sa dimezi neoane, renunta, nu o sa mearga niciodata - ai nevoie de balasturi dimabile.
Si nici cu becurile economice n-ai sanse (o sa functioneze doar o perioada scurta de timp, apoi se vor arde)
Cu intrerupatorul nu ma pronunt, dar am sa-ti dau un sfat ca sa eviti neplacerile: cheama pe cineva care se pricepe, scapi de necazuri doar cu o bere.. Cu gazele, cu electricitatea si cu cosurile de soba nu te joci.
|
 |
|
Daca nu ma insel, acel "potentiometru" este de fapt un termostat. Nu face altceva decat sa inchida sau sa deschida un circuit in functie de temperatura.
|
 |
|
Poti comanda una (nu e scumpa) sau sa improvizezi din ce ai la indemana:
http://www.emag.ro/maternitate-jbl-n-box-4014162615022/pd/DTBCJBBBM/
|
 |
|
e, sa fim seriosi cu miturile si cu alte chestii.
si mercedesurile se strica, asta nu duce automat la concluzia ca dacia e mai buna ca mertanu'
sfatul meu in continuare e sa nu va jucati cu instalatia electrica pe langa apa, folositi echipamente si piese protejate corespunzator, evitati improvizatiile.
si cu asta am spus tot ce doream sa spun, n-am nici chef si nici timp pentru polemici.
|
 |
|
Poti sa pui inainte de el macar un cartus filtrant, sa opreasca mizeriile mari. Nu e asa de scump si decat sa risti defectarea osmozorului..
|
 |
|
Instalatiile electrice NEPROTEJATE sunt pentru fraieri (a se citi: viitori clienti ai pompierilor), nu cele dedicate utilizarii in mediul umed (cazul de fata)
Ce grad de protectie ofera siliconul? Grad ochiometric?
Aerosv, poti comanda online de aici: http://www.lumini-si-accesorii.ro/soclu-g-5-de-capat-t5-cu-protectie-ip-67.html
Pentru cei care nu cunosc gradele de protectie IP. IP 67 se traduce astfel
6 = se refera la praf - fara nici un fir de praf
7 = protectie contra imersiei, la o imersie de 30min in apa
Sfatul meu: cand e vorba de curent + apa, nu va jucati, nu mergeti pe principiul "lasa ba, ca merge si asa"
O zi buna va doresc.
|
 |
|
Au fix aceeasi compozitie chimica (din cate stiu eu).
Difera pretul, acceleratorul de la Vimi e mai ieftin.
|
 |
|
Sefule, cand treci pe la mine sa-ti arat ce lemne mai am pe balcon, poate te pasioneaza ceva de acolo
edit: vad ca ti-ai pus poza la avatar, dar ai evitat-o pe aia cu papagalul 
|
 |
|
Lampa existenta fiind prea mica (120cm iar acvariul are 160cm) am facut un capac de coparseu in care am sa introduc instalatia existenta, iar tuburile vor fi distribuite in asa fel incat sa am acoperire totala.
Maine dau o fuga la Dedeman sa cumpar cele necesare (ulei de in, balamale, chestii-socoteli) si ma apuc de treaba 
|
 |
|
Foarte interesanta ideea, dar..
Ori renunti definitiv la hobby (pentru ca privitul la TV nu prea seamana a hobby), ori iti pui un screen saver (ex. dream aquarium) si iesi mult mai ieftin.
Am si eu pe linux, in ascii

|
 |
|
ioi, ca greu am mai gasit topicul.
ce sa zic, dupa 2 luni si ceva de absenta, am gasit acvariul asemanator cu o troaca de porci.
plante topite, alge, miros de balta, fara co2, easy carbo, vimi.
sunt bune automatizarile, dar fara interventia umana sunt vax albina.
am reusit sa curat tot (desi nu ma caracterizeaza rabdarea), rezultatul e asta:
dupa ce termin lampa, mi-am propus sa refac jungla.
lampa o sa fie una old school pe exterior, cu tehnologie aproape high-tech pe interior
|
 |
|
Dar poti sa continui in acest topic, cu ocazia asta il urmaresc si eu si mai prind cate ceva
|
 |
|
nu prea, nene Dragos.
m-au speriat articolele despre toxine 
|
 |
|
|
 |
|
Multumesc frumos, ma pun pe citit. Sper sa-mi vad visul cu ochii pana la sfarsitul anului
|
 |
|
Multumesc! Are cineva un link unde as putea sa citesc despre situatia mea specifica?
|
 |
|
Ola!
N-am murit inca
Intrebare de om prost: pot face un acvariu mic (~50-60 litri), in care sa am doar o anemona si 2 "nemo"?
Care ar fi aparatura minima necesara?
Multumesc exagerat!
|
 |
|
Nici prin cap nu-mi trecea una ca asta.. Merci de informatie nea Dragos.
|
 |
|
E camera de supraveghere din sufragerie, nu pot da acces la ea
Si nici nu vede acvariul in detaliu, e un ceva acolo care seamana a acvariu si atat.
|
 |
|
|
 |
|