| Message |
|
|
|
Clorul se evapora in 24 de ore.
Dupa ce faci baie cu clor la siporax, spala-l in cateva ape, lasa-l o zi in apa si apoi pune-l inca o zi undeva, pe niste cartoane si da-i voie sa se usuce.
Nu stiu daca e o idee bune sa il tii inchis in filtru.
Daca te ajuta cu ceva, cand aveam marinul de 600 litri am pus vreo 15 litri de siporax in sump, siporaxul era provenit de la acvariul de apa dulce.
Plm, i-am dat cu dusul pana n-a mai iesit jeg si aia a fost.
|
 |
|
|
|
Mai mult ca sigur e condesatorul de pe placa electronica. Cand se incalzeste, se opreste tot. Dupa ce se raceste (cateva minute) functioneaza iar.
Nu stiu daca poti avea access la placa electronica.
|
 |
|
|
|
Waterbox-ul nu e all in one? Daca da, de ce iti complici viata cu un filtru care e clar ultrasupradimensionat?
|
 |
|
|
Bravo, la mai mare
|
 |
|
|
|
Si eu sunt in aceeasi situatie. Am uitat cam tot despre marine, sunt lefter popescu, dar dorinta e mare.
Intru pe tot felul de site-uri, ma uit la produse, fac planuri, a doua zi le schimb pentru ca nu mai vreau nano vreau ceva mai mare, dupa care imi aduc aminte ca n-am nici cu ce si nici unde, iar revin la nano, iar planuri..
Plm, poate intr-o zi o sa
|
 |
|
|
Daca tu ai ramas in urma cu acvaristica marina, eu sunt al treilea la coada in urma ta
Asa ca nu-mi ramane decat sa-ti urez welcome back si succesuri nemasurate
|
 |
|
|
|
Ai ceva scule profesionale de monitorizare a parametrilor sau faci teste la picatura?
|
 |
|
|
|
Eu nu stiu sa explic stiintific, zic asa, ce am observat pe vremea cand aveam si eu rugina pe la balamalele standului.
Unii corali prefera apa un pic mai murdara. Fara sa am pesti in acvariu, aveam corali care stagnau cu succes (nu mai stiu ce, kenya tree, xenia pulsing, gsp - numai din astia pentru experti).
Dupa ce am bagat pestii si am inceput sa-i hranesc (iar ei imi returnau la schimb cacutza), au inceput coralii sa mearga ca pe roate. Chiar daca intotdeauna eu am avut filtrare supradimensionata, exagerata chiar.
Asa ca, oricata filtrare ai avea, nu cred ca poate sa tina pasul cu un acvariu populat.
|
 |
|
|
|
Mie imi este groaza de BA-uri din astea "soft", n-as avea curaj sa le folosesc.
N-ai patit sa se dezamorseze?
|
 |
|
|
|
Sa mai ai matale rabdare pana pe 15 la chenzina si te omenesc cu niste ganganii ceva. Nici eu nu-mi permit prea mult, dar acolo, cat se poate.
Si cand mai ajung in Romania o sa caut pe balcon in cutia cu maimute, aveam un suport special pentru lampi suspendate.
Cum zicea tata, sa mai traim noi pana atunci.
|
 |
|
|
|
Hai ca e bine, chiar pare ca e prea multa lumina.
Acum nu mai trebuie decat un suport adecvat sau o prindere in tavan.
|
 |
|
|
|
Ia-o usurel. Sa vedem si noi poze si ne dumirim (poate faci si una de ansamblu, sa se vada bazinul si lampa in intregime).
|
 |
|
|
Mor, vreau si eu un marin micut
|
 |
|
|
|
La mine se vede ciudat video-ul, apar niste artefacte. E de la mine problema sau.. ?
|
 |
|
|
|
Eu zic ca doar ridicata mai sus e suficient
|
 |
|
|
Maine o sa chitzai de foame, dar ce conteaza
Acum i-am numarat si io in poza. Iar m-a omenit olandezul, am comandat 15 si sunt 17
|
 |
|
|
Pentru fanii mei, fara numar:

|
 |
|
|
Intotdeauna se poate face o romaneasca, o improvizatie
|
 |
|
|
|
S-a notat, am sa caut (nu mai devreme de 15, ca atunci ma manjeste angajatorul cu $$$)
|
 |
|
|
|
Sunt magazine care trimit in siguranta, cu asigurarea supravietuirii.
Matale doar sa zici care-i pohta.
|
 |
|
|