Message |
|
Danila wrote:In timp se cam opacizeaza -formeaza condens daca exista diferenta de tempretura , daca lampa e aproape se poate deforma-eu am experimentat si cu plexi si cu sticla.Din propria experienta mi se pare mai practic un sistem(rama) cu plasa ca cel folosit la acvariile marine(de cumparat sunt ceva mai scumpe dar se poate bricola).Acum depinde si de optiunile estetice, dar am citit ca in general nu se prea recomanda capacele din punctul de vedere al iluminarii ,in sensul ca ar diminua(reflecta) fluxul luminos.
Total de acord, capacul din sticla/plexiglass e o idee proasta. Chiar daca faci capac de plexiglass cu perforatii.
Daca ai bani, poti sa iti iei un sistem jumpguard de la DD (plasa cu o rama subtire si estetica).
Daca nu, cauti o plasa cu ochiuri de 5mm pe la magazinele de bricolaj, iar rama o improvizezi. Nu recomand plasa fina pentru tantari, pierzi multa lumina.
|
 |
|
Prapad au facut printre alge 
|
 |
|
Iti dai seama ce pelerinaje organizate se faceau la raul ala?
|
 |
|
Da, tu-i coaja ei de coralina, creste pe plastic de parca ar fi mediul ei natural. Doamne pazeste sa se puna si pe pietre.
|
 |
|
Ooooo, bunicul Alinut! Hai sa-ti traiasca, dai un pepsi cu prima ocazie
|
 |
|
Daca ar gasi cineva un nautilus din asta care sa manance bba.. Om s-ar face
|
 |
|
Depinde ce urmaresti de la acvariu, care este obiectivul principal, ca sa zic asa. Pestii sau plantele.
Pentru un acvariu plantat, curentii de apa sunt foarte benefici din foarte multe motive. Asadar, alegi pestii pe care nu-i deranjeaza curentul.
Pentru un acvariu focusat pe pesti tot trebuie un curent de apa, dar mai slab, in special pentru prevenirea punctelor moarte - puncte unde oxigenul se epuizeaza si apar acumularea de substante toxice in sol (ex, hidrogenul sulfurat). In privinta asta, niste melci de substrat ar fi foarte utili pentru acvariile cu curenti slabi.
Nu dau sfaturi ca nu sunt eu mare acvarist, doar subliniez niste chestii. In principiu, cine isi face un acvariu se presupune ca stie ce-si doreste de la el.
|
 |
|
Eu zic ca nu e prea tare. La acvarii mari eu n-as fi pus deloc, pestilor le place sa inoate impotriva curentului, iar curentii de apa vor strange tot rahatul intr-un singur loc.
E am pus la nano, ca imi facea apa burta si ocazional se mai prelingea in exterior.
La cabinet, in acvariul mare, am un Eheim 1200 XL care e furtun de pompier si nu am nici o restrictie pe debit (si nici o problema cu pestii)
|
 |
|
Arata bine pielea aia de sarco 
|
 |
|
Era interesant sa testezi si apa din acel raulet.
|
 |
|
Asa e, se pare ca ei sunt exceptia din familia neritelor
|
 |
|
Antoniot wrote:
Recoltat din bulgaria dintr un izvor de apa este al 2 an in care incerc sa i imultesc.
In apa salmastra, nu? Ca sunt neritine
|
 |
|
De unde i-ai luat, sau recoltat?
|
 |
|
Purigenul e bun, neutralizeaza taninul care iti coloreaza apa. Poti pune si o mana de carbune activ.
|
 |
|
Pe pagina asta nimic, zero. Vei fi pedepsit cu 10 lovituri de bici (de catre o mistress)
|
 |
|
Pe mine ma intereseaza cum pozezi borcanul sa para ca este canistra?
|
 |
|
Daca ai pune si tu pozele cu BB Code Medium linked, ce bine ar fi
|
 |
|
Oase, Eheim, Ista.. le-am incercat pe toate. Cel mai bun s-a dovedit a fi chinezaria de la SunSun, JY-03.
Pentru o functionare mai de lunga durata a skimmerului, am inlocuit buretele din interior cu un smoc de Eheim Fix.
|
 |
|
Clar, mult mai aerisit. Se vad pestii
|
 |
|
Da, am eu asa ceva si reduce jetul de curent, imprastie apa mult mai lin.
Vezi ca se potriveste pe sistemul de tevi Aquario Neo Flow, nu stiu daca si pe alte modele de tevi.
Palnia are posibilitatea de a i se monta pe centru si un smecherez, ca sa reduca si mai mult flow-ul. Eu o folosesc fara, ca reduce destul de mult (am un cub cu latura de 30, deci e vizibila reducerea)
|
 |
|