[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalix
Forum Index » Profile for catalix » Messages posted by catalix
Am adaugat poze noi - foto 32-39. Inca nu reusesc sa le fac asa cum as vrea dar nu ma las.

image

Am dat zanele si in locul lor am luat 4 printi (electric yellow). Acum fauna pare echilibrata iar toti pestii fericiti.
Zilele astea sper sa reusesc sa fac si fotografii noi pentru jurnalul foto.

image
Aici sunt pozele de la inceputul acvariului actual. Din pacate, Zanele (Fairy Fish) urmeaza sa paraseasca colonia ca se pare ca nu se plac cu mbunele. Inlocul lor vor veni electric yellow, pentru linistea acvariului.

image
Schimb cei patru pesti din titlu cu ceva mbune mai pasnice (pe cat posibil). Astept oferte.
Acvariul va creste odata cu pestii, in sensul ca deocamdata atat am avut permisiune de la sefa dar masa si locul undesta acvariul permite unul de cca 170cm lungime. Dar mai astept pana aduc vorba de asta...
De mancare asa le dau, de diferite consistente in zone separate ale acvariului. Dar tot imi pare ca zanele nu apuca sa manance destul.

Multam de sfaturi si cred ca m-am hotarat. Vrea cineva 4 zane de 2-3 cm?
Salutare

Am un acvariu cu ciclide africane toti juvenili intre 2 (cel mai mic) si 4 cm (cel mai mare).
Primii pesti i-am primit de la doi amici. 4 Fary si 4 Johanni la care s-au adaugat ulterior si 4 zebre. Toti au fost introdusi in acvariu la cca 2 cm fiecare.
In prima faza zanele au preluat controlul pietrelor si ii fugareau pe toti ceilalti. Dupa ce au venit si zebrele lucrurile sau mai stabilizat in sensul ca si-au impartit zonele de teritorialitate. Acum singura problema e ca atunci cand se serveste masa mbunele rad tot pana sa apuce si zanele sa manance si prin urmare acum zanele sunt cele mai mici dar in continuare nivelul de agresivitate din cei 180l e in limite normale.
Avand im vedere ca cine mi-a dat zanele nu le vrea inapoi si ca deocamdata se impaca ok cu restul pestilor voi ce ma sfatuiti sa fac? Sa dau zanele (printr-un anunt in sectiunea de anunturi) sau sa le pastrez si sa astept sa vad ce se intampla?

Nota: stiam de cand i-am primit ca sunt din lacuri diferite dar nu am putut refuza cadoul din motive o obiective.
Bine v-am gasit!

Numele meu este Catalin si pe langa multele pasiuni de care nu am timp (bicicleta, fotografie, gatit, trekking, etc) am decis sa ma reapuc si de acvaristica. Am avut acvariu cu vivipari in copilarie cand filtrul il facem dintr-o teava cu bureti si cioburi de ghiveci de ceramica iar la pompa reparam cam odata pe luna. Acum am vazut (cu suprindere, ca nu am mai urmarit subiectul asta de vreo 10 ani) ca e mult mai simplu sa ti un acvariu daca ai ceva bani.

In prezent "rulez" un acvariu micut de 180l cu ciclide africane tot micute dar care la un moment dat vor creste si sper ca atunci sa primesc acceptul (de la sefa) sa cresc si dimensiunea acvariului.

Cateva fotografii publice in care sunt prinse si pasiunile mele, inclusiv acvariul, se gasesc pe http://ctx.smugmug.com/

Cu respect,
Catalin

Forum Index » Profile for catalix » Messages posted by catalix
Go to: