[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclide africane mixt  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
catalix
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare

Am un acvariu cu ciclide africane toti juvenili intre 2 (cel mai mic) si 4 cm (cel mai mare).
Primii pesti i-am primit de la doi amici. 4 Fary si 4 Johanni la care s-au adaugat ulterior si 4 zebre. Toti au fost introdusi in acvariu la cca 2 cm fiecare.
In prima faza zanele au preluat controlul pietrelor si ii fugareau pe toti ceilalti. Dupa ce au venit si zebrele lucrurile sau mai stabilizat in sensul ca si-au impartit zonele de teritorialitate. Acum singura problema e ca atunci cand se serveste masa mbunele rad tot pana sa apuce si zanele sa manance si prin urmare acum zanele sunt cele mai mici dar in continuare nivelul de agresivitate din cei 180l e in limite normale.
Avand im vedere ca cine mi-a dat zanele nu le vrea inapoi si ca deocamdata se impaca ok cu restul pestilor voi ce ma sfatuiti sa fac? Sa dau zanele (printr-un anunt in sectiunea de anunturi) sau sa le pastrez si sa astept sa vad ce se intampla?

Nota: stiam de cand i-am primit ca sunt din lacuri diferite dar nu am putut refuza cadoul din motive o obiective.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2014 10:44:40

aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacate esti intr-o dilema cum nu se poate mai incalcita. Daca e sa ne luam dupa capacitatea acvariului te-as sfatui sa pastrezi printesele de Tanganyika dar in cazul asta e musai sa mai adaugi cel putin 15 exemplare. Daca e sa ne luam dupa majoritarii de Malawi te-as sfatui sa vinzi acvariul si zanele si sa le faci o casa mai mare si incapatoare mbunelor. In conditiile in care o sa-i pastrezi pe toti in acvariul actual eu cred ca povestea va avea un final nefericit pentru toti. Neolamprologus-ii au conditii diferite de hranire si convietuire fata de mbune, iar mbunele au nevoie de spatiu de inot si bineinteles dieta diferita, mai ales ca nici johanni nu-s vreo usa de biserica.
pizzaroo1234
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si eu un mix de pestani cam tot in genul asta asa ca le dau sa manance fulgi combinati cu granule , fulgii tind sa pluteasca iar granulele sa cada mai repede catre fundul bazinului asa ca vor avea toti parte de cate ceva plus ca mai poti sa incerci sa ii hranesti punand manarea in ambele capete ale bazinului pt o distribuire cat mai echidistanta,
Populatia mea<demasoni 6cm,yellow lab 3 cm,cirtocara mori 2 cm,lifalili 6 cm si nu am probleme , ) Eu as pastra zanele in locul tau , )
Bafta !

Ce semeni aia culegi .
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

Combinatia aceea nu e "castigatoare", de aceea eu te-as sfatui sa te hotarasti ce anume vrei... si sa renunti la ceilalti.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
catalix
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul va creste odata cu pestii, in sensul ca deocamdata atat am avut permisiune de la sefa dar masa si locul undesta acvariul permite unul de cca 170cm lungime. Dar mai astept pana aduc vorba de asta...
De mancare asa le dau, de diferite consistente in zone separate ale acvariului. Dar tot imi pare ca zanele nu apuca sa manance destul.

Multam de sfaturi si cred ca m-am hotarat. Vrea cineva 4 zane de 2-3 cm?
pizzaroo1234
Junior member
[Avatar]

IP:

Baga repede un post nou la schimburi-donatii depinde ce vrei sa faci si scapa de ei daca te-ai decis , recomand sa faci treaba asta pe mai multe situ-uri de acvaristica pt ati mari sansele , )
Spor !!

Ce semeni aia culegi .
[Email] [Yahoo!]
catalix
Junior member
[Avatar]

IP:

Am dat zanele si in locul lor am luat 4 printi (electric yellow). Acum fauna pare echilibrata iar toti pestii fericiti.
Zilele astea sper sa reusesc sa fac si fotografii noi pentru jurnalul foto.

image

Forum Index » Cichlidae
Go to: