[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CALINDAN
Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Ei,nu-i chiar mult ca daca te duci sa iti cumperi unul (daca ai si norocul sa se potriveasca pe dimensiunile tale) sau comanzi pe la vreo firma de profil,60 lei e pistol cu apa...mai ales ca un tub iti ajunge sa faci un capac destul de mare.
Am inteles.Si intra multe tuburi din alea la un capac?Sau exista si la cantitati mai mari?
Cu ce ai lipit komatexul?..ca pe unde am mai citit sunt mai multe optiuni,dar as vrea sa imi spuna cineva care a lipit efectiv si a iesit bine.
Frumos lucrat capacul.Din ce material l-ai facut?
In regula,o sa merg sa cumpar furtun de acolo.
Cu difuzorul m-am lamurit.
Astept in continuare confirmarea ca nu sunt probleme cu furtunul de la cineva care foloseste un set de perfuzie si in cazul asta este rezolvata si problema numaratorului de bule si a robinetului.La o bricheta sincer sa fiu nu ma gandeam nici de acum in 20 de ani.
Salut.

Am citit tot ce ati scris aici si mi se pare interesant,vreau sa incerc si eu intrucat metoda pe care am aplicat-o pana acum(easy carbo,ferro etc) nu da deloc rezultate la plantele din acvariul meu.Asa ca o sa incerc sa fac o recapitulare a sistemului ca sa fiu sigur ca am inteles(unde o sa mai pun si cateva intrebari),eventual daca mai apare cineva interesat sa nu fie nevoit sa citeasca totul de la inceput.Daca am gresit undeva,va rog sa ma corectati.
MATERIALE NECESARE:
1.200g bicarbonat de sodiu / 200g sare de lamaie / 400ml apa / 2 peturi de 2l(de preferat de cola,sau alte bauturi carbogazoase,exclus de la apa plata).
2.furtun(din cate vad identic cu cel folosit la pompele de aer(cel care duce din pet in acvariu am inteles ca poate fi inlocuit cu un perfuzor-set perfuzie care se gaseste la farmacii.In acest caz este rezolvata si problema robinetului si a numaratorului de bule).Parca au fost unele postari in care se spune ca nu rezista la presiune.Cei care folosesc asa ceva,va rog sa imi confirmati ca nu este nici o problema.De asemenea,trebuie avut mare grija la etansarea furtunelor de dopurile de la pet.O idee buna mi s-a parut aia cu gaura mai mica si furtunul bagat fortat si lipit la interior si exterior cu adeziv.A mai spus cineva ceva de un mot de siringa,dar nu am inteles exact daca l-a folosit doar ca sa bage furtunul prin gaura,sau l-a taiat si l-a lasat acolo.
3.Robinet - pentru cei care nu folosesc setul de perfuzie va rog sa imi recomandati unul care functioneaza(spunea cineva ca cele foarte ieftine scapa gaz).
4.Numarator de bule - aceeasi rugaminte ca in cazul robinetului
5.Valva antiretur - speciala pentru CO2,ca sunt si altele,probabil pentru pompa de aer,care s-ar putea sa nu corespunda.Ordinea de montaj incepand de la pet ar fi robinet,numarator de bule si valva antiretur.
6.Difuzor CO2 - o recomandare si aici,ca vad ca sunt de mai multe tipuri(din plastic,ceramic etc).Care este bun pentru un astfel de sistem.

Astept raspunsurile voastre si daca am gresit pe undeva va rog sa ma corectati.
Am inteles.Conform teoriei,in cazul meu ar trebui sa am 3cm de la partea superioara a sticlei pana la marginea de sus a gaurii.In lateral am mai bine de 10 cm deci ma incadrez fara probleme.
Salut.
Am o intrebare legata de gaurirea sticlei acvariului.Este vreo regula legata de distanta gaurii fata de marginea superioara,sau fata de cea verticala a foii de sticla?Mentionez ca vrea sa fac o gaura de 3 cm diametru intr-o laterala a acvariului care are grosimea de 8 mm si inaltimea de 50 cm.As dori sa fac gaura cat mai aproape de partea superioara,dar sa nu reprezinte un risc major pentru sticla(fata de marginea verticala imi trebuie cam 10-12 cm pana in axul gaurii).
Eu am inteles ca pot sa vorbesc cu Dan pentru fitinguri nu si pentru carota.Acum m-am lamurit.
Multumesc si pentru link.Am vazut ca au acolo tot felul de piese din plastic.
Multumesc...chiar asa de neindemanatic nu sunt eu.Oricum ai un contact al cuiva care are o astfel de carota?
Am inteles.Totusi unde pot sa gasesc materialele astea,sa zicem ca incerc cumva cu Dn 25.Banuiesc ca trebuie sa fie din plastic,ma refer la alea care intra in contact direct cu apa din acvariu.Ca daca le pot vedea la vreun magazin(pet shop) si masor exact ansamblul ala cu niplu(daca asa se numeste cilindru ala filetat care intra in gaura) si cotul care coboara,poate fac cumva sa intre acolo(mai rad putin din perete,vad eu).
Nu-i rea nici ideea cu gaura in fundul acvariului,doar ca mi se pare mai incomod,mai ales in momentul cand va trebui sa misc acvariul(este adevarat ca asta nu se intampla foarte des).Ce-i drept ca mi se pare si ceva mai riscant decat cu gaura in laterala mica.Si inca o problema ar fi in situatia asta ca trebuie gaurite doua randuri de sticla,ca am fund dublu(adica nu eu,acvariul).Si in acest caz,ma intereseaza unde as putea gasi materialele.
Si inca o intrebare,unde pot sa gasesc o carota pentru gaurit sticla acasa la mine,ca nu mai pot cara magaoaia asta pana la un atelier de sticlarie.Masini de gaurit am eu de toate marimile si puterile,imi trebuie doar carota.
Revin cu rugamintea de a-mi spune si mie cineva din ce material a facut partea de evacuare a apei la acest tip de instalatie.La mine este exclus din PVC ca am spatiu mic(3.5 - 4 cm) si nu intra cotul.Carote pentru gaurit sticla aveti idee unde pot sa gasesc?
Salut.
M-am hotarat sa realizez si eu faimosul schimb de apa la picatura.De fapt m-am hotarat de ceva vreme doar ca acum am ceva mai mult timp la dispozitie pentru asta.
Din ce am citit pana acum lucrurile sunt relative clare.Doar ca la mine situatia sta cam in felul urmator.Acvariul este pozitionat pe peretele cu baia(ceea ce este foarte bine) si este incadrat intr-un gol,adica e bagat ca intr-un raft(ceea ce nu mai este atat de bine) si este vizibila doar partea din fata.Am doar in partea dreapta distanta de 3.5-4 cm intre acvariu si perete.Pentru partea de instalatie care adduce apa in acvariu lucrurile sunt simple,ca vine pe deasupra capacului.Problema este la evacuare si aici fac un apel la cei care au astfel de instalatie.Tot ansamblul ala cu cot si stutul care intra in gaura din laterala acvariului se incadreaza in acesti 3.5 - 4cm cat am eu,sau exista vreo unul care s-ar incadra si daca exista din ce material este facut si la ce diametru?
M-am mai gandit sa introduc o teava cam cum sunt alea pentru aspiratie de la filtrele Eheim si pe care sa o amorsez si sa-i pun un robinet la capat din care sa-i pot regla debitul.Doar ca daca se opreste apa de la retea la un moment dat si nivelul apei din acvariu va scadea sub limita inferioara a tevii aceasta nu se va mai amorsa singura fiind nevoie de interventia mea.Iar eu cum mai plec de acasa cu zilele...Cert este ca vrea sa fac ceva sigur ca de cand mi-a pocnit sticla din fata de la acvariu vara trecuta si m-am trezit cu peste 200 litri de apa in casa am ramas putin traumatizat.De aceea fac un apel la cei care poseda de ceva vreme acest tip de instalatie sa-mi faca si mie o propunere pentru partea de evacuare a apei in situatia de la min, ca pentru pentru admisie sunt lamurit.
Salut.
M-am hotarat sa realizez si eu faimosul schimb de apa la picatura.De fapt m-am hotarat de ceva vreme doar ca acum am ceva mai mult timp la dispozitie pentru asta.
Din ce am citit pana acum lucrurile sunt relative clare.Doar ca la mine situatia sta cam in felul urmator.Acvariul este pozitionat pe peretele cu baia(ceea ce este foarte bine) si este incadrat intr-un gol,adica e bagat ca intr-un raft(ceea ce nu mai este atat de bine) si este vizibila doar partea din fata.Am doar in partea dreapta distanta de 3.5-4 cm intre acvariu si perete.Pentru partea de instalatie care adduce apa in acvariu lucrurile sunt simple,ca vine pe deasupra capacului.Problema este la evacuare si aici fac un apel la cei care au astfel de instalatie.Tot ansamblul ala cu cot si stutul care intra in gaura din laterala acvariului se incadreaza in acesti 3.5 - 4cm cat am eu,sau exista vreo unul care s-ar incadra si daca exista din ce material este facut si la ce diametru?
M-am mai gandit sa introduc o teava cam cum sunt alea pentru aspiratie de la filtrele Eheim si pe care sa o amorsez si sa-i pun un robinet la capat din care sa-i pot regla debitul.Doar ca daca se opreste apa de la retea la un moment dat si nivelul apei din acvariu va scadea sub limita inferioara a tevii aceasta nu se va mai amorsa singura fiind nevoie de interventia mea.Iar eu cum mai plec de acasa cu zilele...Cert este ca vrea sa fac ceva sigur ca de cand mi-a pocnit sticla din fata de la acvariu vara trecuta si m-am trezit cu peste 200 litri de apa in casa am ramas putin traumatizat.De aceea fac un apel la cei care poseda de ceva vreme acest tip de instalatie sa-mi faca si mie o propunere pentru partea de evacuare a apei in situatia de la min, ca pentru pentru admisie sunt lamurit.
Salut.
Mi-au ramas de la lipirea unui acvariu doua tuburi de silicon DOW CORNING 881(sunt luate de la PEPIKA).Unul este intreg si celalalt are consumat din el aproximativ 20-25%.Le dau pe amandoua cu 35 lei.
Pestii si-au gasit un nou stapan.Sper sa le mearga cel putin la fel de bine ca la mine.
Se vede ca nu are nimeni nevoie de ei.Aveti idee daca i-as putea duce undeva,la un petshop sau ceva similar,ca nici nu pot sa-i omor doar pentru ca au crescut prea mari pentru acvariul meu.
Scuze pentru calitatea imaginii dar i-am pus intr-o maternitate astazi cand am facut curatenie in acvariu ca sa-mi fie mai usor sa-i prind cand vine viitorul stapan.
Salut.
Donez 2 sanitari care au crescut cam mari pentru acvariul meu.Pestii se pot ridica in fiecare seara din zona Piata Cosbuc.

Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Go to: