Message |
|
am lipit acvariul in decursul zilei de ieri. imi pare rau ca nu am putut poza intreg procesul deoarece nu am avut foarte mult timp la dispozitie.
metoda pe care am ales-o este urmatoarea:
1. in interior am lipit o bucata de geam un pic mai mica decat crapatura (nu puteam sa respect cota exacta din cauza fundalului 3d). am aplicat silicon inclusiv pe marginea acestei bucati din geam
2. la exterior o sticla tot de 4 mm ( in curtea de arges nu gasesti mai groasa decat la comanda si trebuie comanda mai mare de 150 ron) in care am apilcat silicon din abundenta
3. sub acvariu am pus polistiren expandat de 2 cm
|
 |
|
multumesc pentru sfaturi. O sa cumpar sticla mai groasa si o sa dublez fundul la exterior. La interior o sa lipesc o alta bucata de sticla care va veni peste crapatura. O sa atasez poze cu intreaga operatie. Daca cineva are o idee mai buna, rog sa o posteze aici. Eu consider ca in acest mod intaresc mai bine baza. Sub acvariu va veni o placa d polistiren 2 cm. Cum o maschez? PS: scuze pentru eventualele greseli dar postez dupa tel. APE LIMPEZI
|
 |
|
salutare, am o mare problema. am fost plecat in weekend de acasa si azi cand am intrat pe usa, se auzea un bazait din camera unde am acvariul. nu va pot descrie ce a fost in sufletul meu cand am costatat ca bazaitul venea de la filtrul meu intern care mergea in gol. acvariul era gol si ce ma doare cel mai rau ca pestii au murit toti. scot substratul din acvariu si vad problema: A CRAPAT FUNDUL ACVAIULUI.
acum din sectiunea search a forumului reiese ca ar cam fi crapat din cauza planeitatii standului pe care era pozitionat acvariul (nu am pus polistiren sub el)
cum sa remediez fundul acvariului?: sa dublez fundul acvariului cu sticla de 4mm? (asta e grosimea sticlei acvariului) sau sa o inlocuiesc? personal as cam prefera dublarea bazei acvariului.
ce fel de polistiren sa pun sub el? standul este un bar de marmura
multumesc
|
 |
|
Antoniot wrote:Intre 2-3 saptamani.Eu am procedat in 2 etape:
Muschiul pe care l am recoltat din natura am reusit sa l smulg cu usurinta cu tot cu radacinute de pe un bolovan.
Am curatat bine si am tuns smocul astfel de la radacini pana in varf l am scurtat intre 1-3 cm.
Apoi l am lasat in borcan sa i dea muguri si sa creeasca un pik, cam 1-2 cm.Atunci am considerat ca este bine sa l plantez in acvariu.
uita te in aceasta poza cum arata cand l am plantat:
Uploaded with ImageShack.us
multumesc
|
 |
|
cum imi dau seama ca muschiul este pregatit sa intre in acvariu?
acest tratament "la borcan" cam cat dureaza in medie.
multumesc si ape limpezi
|
 |
|
Multumesc Antoniot.
O sa incerc separat intr-un pahar de 400 ml (cumva e prea mic?) sa urmez indicatiile tale.
|
 |
|
Salutare, as dori sa bag niste muschi in acvariu, care sa il prind de o buturuga.
deoarece locuiesc intr-un oras mic (Curtea de Arges - fara petshop) in care nu prea gasesti plante pentru acvariu, (adica nu gasesti deloc  ) mi-a venit "stralucita" idee de a lua muschi dupa pietrele unui rau.
banuiesc ca acest lucru ar implica niste "efecte secundare nedorite" cum ar fi alge, boli, etc., dar totusi as fi curios dc a incercat cineva.
eu am niste muschi intr-un pahar de plastic (NU a atins acvariu) care a fost spalat in mai multe ape, pana cand apa a ramas curata. am zis sa schimb in fiecare zi cate 15-20% din apa pana cand ma lamuresc cu acel muschi.
astept sfaturi, sugestii de la voi.
multumesc si ape limpezi
|
 |
|
Astazi am ajuns acasa dupa o zi si ceva plecat de acasa si am "simtit" efectele bombei de co2:
1. Cabomba este si ea inpic indesita, si parca si unpic mai verde (nu prea eram multumit ca distanta dintre noduri era mare).
2. Sunt mult mai multe frunze pe tija de echinodorus iar aceasta a crescut pana la suprafata. Drept urmare am lipit o ventuza transparenta pe sticla si am aplecat tija (asa cum reiese din poze. scuze pentru claritatea lor). Acum nu vreau sa fortez planta, asa ca m-am decis sa mai las sa apara un nod, dupa care sectionez tija (as dori sa fac cum m-a invatat faraonu  )
3. Pe langa plantele pe care le detin (echinodorus amazonicus, cabomba si cea din poza 3, poate stie cineva) ce plante imi mai recomandati?
Multumesc si ape limpezi
|
 |
|
multumesc pentru invataturi.
o sa mai revin cu poze despre evolutia acestei plante.
ape limpezi.
|
 |
|
Porcu wrote:
Nu lasa planta sa faca prea multi pui ca-i posibil sa nu-i poata creste pe toti.
adica sectionez tija?
|
 |
|
si inca 2 poze.
multumesc si ape limpezi
|
 |
|
si acum pozele cu echinodorus ce am promis.
sper ca cineva o sa mai aiba amabilitatea de a ma ajuta. m-am tot informat despre aceasta planta echinodorus dar imi lipseste experienta si de aceea am apelat la voi.
de maine incep aditia de co2. am bomba la frigider
|
 |
|
BUCURIE: din 2 plante echinodorus au aparut cate o tija
o tija este micuta la cam 5-6 cm, iar cealalta este mai mare, cu 2 bulbi cred ( scuze dc nu ma exprim bine dar sper sa intelegeti poate mai bine cand o sa urc si niste poze).
din primul bulb au iesit si niste frunzulite ffff plapande si crude
acum am mai citit si eu pe ici pe colo si m-am cam lamurit si nu prea in legatura cu ce sa fac, dar sper ca o sa mai am si in voi un sprijin.
am cumparat o priza programabila si am facut un program de 9 ore pe zi fara pauza de la 14.00-23.00.
astept idei sfaturi critici si intrebari
ape limpezi
|
 |
|
banika wrote:Pietrele acelea nu dau deloc bine ma refer la cele din partea stanga .. par " lucrate manual" in locul tau le-as imprastia prin bazin cat mai neuniform pentru un efect mai natural... Dar daca iti place asa ... tu iti "clatesti" ochii in el  faci cum te incanta pe tine mai mult !
acolo vor veni plante dar pana atunci vor ramane pitrele. oricum multumesc pt sugestie.
am facut rost de butelie de 2 litrii si reductor cu 2 manometre pentru instalatia de co2
|
 |
|
m-am gandit sa mai pun niste poze pentru a va putea arata modificarile
am repozitionat radacina pentru a crea un spatiu mai mare sub ea pe fund.
am mai cumparat niste echinodorus si cabomba (sper sa se simta bine)
|
 |
|
m-am hotarat sa imi montez 2 neoane osram din care primul L15 flora si al 2-lea L15 865
pentru bomba voi achizitiona furtun si valva rezistente la co2.
multumesc si ape limpezi
|
 |
|
avand in vedere ca nu ma dau banii afara din casa m-am hotarat si in privinta difuzorului. nu o sa comand deocamdata acel difuzor si o sa incerc prima oara cu un filtru de tigara. daca nu merge (eu zic ca o sa mearga) atunci o sa comand difuzorul.
multumesc
|
 |
|
ma bucura postul tau pentru ca m-ar scuti de dat niste bani.
asa cred ca o sa fac in ceea ce priveste furtunul si valva. dar de unde pot procura valva? petshop-uri (cam nasol ca nu prea avem in curtea de arges  ), farmacii (doame ajuta ca d-astea sunt prea multe)
difuzorul cred ca o sa raman la el dar nu e batuta in cuie aceasta decizie (nu stiu dc exista un difuzor home-made, in cazul in care ar exista si ar fi fiabil nu as mai da banii).
cu privinta la robinet nici nu stiu ce sa pun sincer, am vazut un capac de sifon care nu mai avea parghia si cu surub in cap de unde cred ca se regla presiunea, dar ma mai interesez, astept si sugestii.
numarator de bule am inteles ca isi face treaba si un perfuzor. sper sa fie bun.
|
 |
|
MariusBistriteanul wrote:Arata ok, sa te gandesti la un fundal frumos si o sa arate si mai ok.
multumesc
nu stiu ce sa fac in legatura cu acel fundal. acvariul l-am pozitionat pe un bar in living pentru ca deocamdata nu am mobilierul de acvariu, nu este lipit de un perete.
dc cineva are niste idei ....
|
 |
|
imi plac enorm de mult si plantele pe care le am si chiar mi-as dor sa imi mearga bine la toate.
dupa ce imi cumpar cele 2 neoane osram si drosser electronic (daca tot fac o treaba macar sa o fac cum trebuie) ma gandeam sa confectionez si o bomba co2
si ca atare am zi ca ce e mai important sa cumpar:
1. difuzorul sa fie un JBL Proflora Taifun S care m-ar costa 50 ron
2. furtun rezistent la coroziunea CO2 tot de la JBL in valoare de 19 ron/3 m
3. valva antiretur JBL in valoare de 15 ron
acum astept pareri de la voi dc se renteaza sa confectionez o bomba, sa cumpar acele materiale pentru confectionarea bombei sau bineinteles alte idei de producere a co2.
subliniez ca voi confectiona aceasta bomba numai in cazul in care este necesara suplimentarea cu co2.
multumesc anticipat
|
 |
|