[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
muschi de rau  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, as dori sa bag niste muschi in acvariu, care sa il prind de o buturuga.

deoarece locuiesc intr-un oras mic (Curtea de Arges - fara petshop) in care nu prea gasesti plante pentru acvariu, (adica nu gasesti deloc smilie ) mi-a venit "stralucita" idee de a lua muschi dupa pietrele unui rau.

banuiesc ca acest lucru ar implica niste "efecte secundare nedorite" cum ar fi alge, boli, etc., dar totusi as fi curios dc a incercat cineva.

eu am niste muschi intr-un pahar de plastic (NU a atins acvariu) care a fost spalat in mai multe ape, pana cand apa a ramas curata. am zis sa schimb in fiecare zi cate 15-20% din apa pana cand ma lamuresc cu acel muschi.

astept sfaturi, sugestii de la voi.

multumesc si ape limpezi
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

daca arata asa :

image

Uploaded with ImageShack.us

inseamna ca este muschiul de fantana zis si Fontinalis antipyretica, creste prin paraiase reci si probabil fantani.

Si eu l am cules si adaptat repede in acvariul din natura.
Trebuie sa fii atent ca prin radacinile lui sau ramuri poti gasi lipitori, gandaci orice minunatie.
Spala bine muschiul tinel intr un borcan mare la loc umbros si schimba des apa, dezinfecteazal periodic cu albastru de metil.
Eu asa am facut si nu am avut probleme, l am adaptat bine la temperatura mai mare si sa dezvoltat cum mi am dorit.

Asa ajunge daca ai grija de el:

image

This message was edited 1 time. Last update was at 19/06/2011 22:57:23

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

"deoarece locuiesc intr-un oras mic (Curtea de Arges - fara petshop) in care nu prea gasesti plante pentru acvariu, (adica nu gasesti deloc "

Incearca la "Vanzari", sunt colegi care trimit si in tara plante.
[Email] [Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc Antoniot.
O sa incerc separat intr-un pahar de 400 ml (cumva e prea mic?) sa urmez indicatiile tale.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

suru2005 wrote:Multumesc Antoniot.
O sa incerc separat intr-un pahar de 400 ml (cumva e prea mic?) sa urmez indicatiile tale.

este suficient!

Sa tii cont sa pastrezi recipientul intr un loc racoros! Eu l am recoltat iarna si mi a fost usor sa l adaptez pt zilele calduroase de vara.
Tu cand il introduci in acvariu sa incerci sa mentii o temperatura mai joasa(23-25 grade).

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

cum imi dau seama ca muschiul este pregatit sa intre in acvariu?

acest tratament "la borcan" cam cat dureaza in medie.

multumesc si ape limpezi
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Intre 2-3 saptamani.Eu am procedat in 2 etape:

Muschiul pe care l am recoltat din natura am reusit sa l smulg cu usurinta cu tot cu radacinute de pe un bolovan.
Am curatat bine si am tuns smocul astfel de la radacini pana in varf l am scurtat intre 1-3 cm.

Apoi l am lasat in borcan sa i dea muguri si sa creeasca un pik, cam 1-2 cm.Atunci am considerat ca este bine sa l plantez in acvariu.

uita te in aceasta poza cum arata cand l am plantat:

image

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2011 23:50:37

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:Intre 2-3 saptamani.Eu am procedat in 2 etape:

Muschiul pe care l am recoltat din natura am reusit sa l smulg cu usurinta cu tot cu radacinute de pe un bolovan.
Am curatat bine si am tuns smocul astfel de la radacini pana in varf l am scurtat intre 1-3 cm.

Apoi l am lasat in borcan sa i dea muguri si sa creeasca un pik, cam 1-2 cm.Atunci am considerat ca este bine sa l plantez in acvariu.

uita te in aceasta poza cum arata cand l am plantat:

image

multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: