[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
a crapat fundul acvariului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

salutare, am o mare problema. am fost plecat in weekend de acasa si azi cand am intrat pe usa, se auzea un bazait din camera unde am acvariul. nu va pot descrie ce a fost in sufletul meu cand am costatat ca bazaitul venea de la filtrul meu intern care mergea in gol. acvariul era gol si ce ma doare cel mai rau ca pestii au murit toti. scot substratul din acvariu si vad problema: A CRAPAT FUNDUL ACVAIULUI.

acum din sectiunea search a forumului reiese ca ar cam fi crapat din cauza planeitatii standului pe care era pozitionat acvariul (nu am pus polistiren sub el)

cum sa remediez fundul acvariului?: sa dublez fundul acvariului cu sticla de 4mm? (asta e grosimea sticlei acvariului) sau sa o inlocuiesc? personal as cam prefera dublarea bazei acvariului.

ce fel de polistiren sa pun sub el? standul este un bar de marmura

multumesc
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti carpaci acvariul, dubland sticla de jos. Ori prin interior, ori prin exterior. eu as pune o foaie de sticla la interior. dar e mai greu de introdus foaia de sticla. Daca acvariul nu este mare, poti tine foaia de sticla in mana, si vii cu acvariul peste, cu gura in jos.
Intre acvariu si suport, pori pune o bucata de polistiren de vreo 2 cm, sau un pad ce se gaseste prin magazinele de acvaristica.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Nu am avut ghinionul asta pana acum ,si nici nu vreau sa imi imaginez cata apa as avea in casa...pe parchet...direct inundatie...
Presupun ca acvariul nu este foarte mare(dupa grosimea sticlei => 4 mm) si ma gandesc ca ai putea sa "desfaci" fundul si sa il inlocuiesti cu un geam mai gros de 6 (este mai sigur,poti sa pui si de 8 ca nu se vede)...daca gresesc sper sa ma corecteze colegii care se pricep si care au trecut prin asta ...Daca pui polistiren prea gros este inestetic ,are dreptate colegul ,ori pad ori cel de 2 mm depinde si cat de greu este acvariul ...este posibil ca intre fundul acvariului si stand sa fi prins vre'o pietricica iar din cauza asta sa se fi crapat sticla...mai multa atentie cand il asezi pe polistiren.pad sa nu fie iar vre'o piatra sau ceva ...

This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2011 22:53:35

image
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu zic sa intorci acvariu' cu fundu'-n sus si cu o lama de ras sa dai jos fundu'. Apoi cureti bine de tot siliconu' si lipesti alt fund, nu-i foarte greu. Trebuie doar sa cureti bine de tot siliconu' vechi si sa degresezi cu alcool.
Ar fi bine sa pui un fund cu vreo 2 mm mai gros decit cel vechi si sa pui ceva moale sub acvariu. In nici un caz nu-l mai pune direct pe marmura.

Poze: smilie ... Poze cu plante
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

multumesc pentru sfaturi. O sa cumpar sticla mai groasa si o sa dublez fundul la exterior. La interior o sa lipesc o alta bucata de sticla care va veni peste crapatura. O sa atasez poze cu intreaga operatie. Daca cineva are o idee mai buna, rog sa o posteze aici. Eu consider ca in acest mod intaresc mai bine baza. Sub acvariu va veni o placa d polistiren 2 cm. Cum o maschez? PS: scuze pentru eventualele greseli dar postez dupa tel. APE LIMPEZI
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti folosi un polistiren de 3-4-5 mm, acelasi efect o sa aiba ca cel de 2 cm. Si daca e si inchis la culoare chiar ca nu mai trebuie mascat.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

am lipit acvariul in decursul zilei de ieri. imi pare rau ca nu am putut poza intreg procesul deoarece nu am avut foarte mult timp la dispozitie.

metoda pe care am ales-o este urmatoarea:

1. in interior am lipit o bucata de geam un pic mai mica decat crapatura (nu puteam sa respect cota exacta din cauza fundalului 3d). am aplicat silicon inclusiv pe marginea acestei bucati din geam
2. la exterior o sticla tot de 4 mm ( in curtea de arges nu gasesti mai groasa decat la comanda si trebuie comanda mai mare de 150 ron) in care am apilcat silicon din abundenta
3. sub acvariu am pus polistiren expandat de 2 cm
[Thumb - IMG_0304.JPG]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: